Left Hand of God

Thomas Cale přišel do svatyně vykupitelů jako malý kluk.
Všichni, co tam přijdou, jsou vychováváni jako vojáci. Do hlav je jim vtloukáváno, že se jako hříšníci už narodili. Což je pochopitelně blbost.
Ale abych se dostala dál, Cale je bit, týrán a nikomu nevěří, jen sám sobě. Ochranou ruku nad ním drží vykupitel vojevůdce Bosco.
Ten si ho taky volá pokaždé, když přemýšlí o nějaké taktice. Díky úrazu hlavy, který Cale utrpěl (zase: už nevím jak), ví, co jeho protivník udělá ještě než to udělá. Zároveň protivník nepozná, co se Cale chystá udělat.
Cale má dva přátele: Váhavého Henryho a Kleista. Jednou se rozhodnou utéct, při útěku se Cale zbaví jednoho vykupitele, který pitval (fuj!) nějaké dvě slečny, a jednu z nich zachrání. Ona - Riba - a jeho přátelé čekají na Cala, který se vydal ven prozkoumat terén. Když ho pronásledují vykupitelé se psy, zahrabe se do bláta a přijde na geniální plán. Vezme nějaké sebou, dorazí zpátky do svatyně a všichni nakonec prchnou.
Ale - dostanou se do zajetí Materazziů, Cale jim prozradí část plánů, které vykupitelé chystají (díky němu; sám ten plán vymyslel) a tak se pokusí je zarazit. Dá se dohromady s Arbell Labutí šíjí a potká IdrisPukkeho, který ho chvíli doprovází.
Materazziové měli mnohonásobnou převahu, ale přesto prohráli. Vykupitelé byli totiž vyčůraní a většina Materazziů si vlastně zavinila svoji smrt sama. Do bitvy se Cale vydal hledat Arbellina bratra Simona, místo toho našel a zachránil jednoho z Materazziů. Odvede na nedalekou farmu a sám se vydá zpátky do Memphisu za Arbell. (Ach ta láska :D) Po cestě ho však zajmou vojáci, vrátí se zpátky do Memphisu, tam se setká se svými třemi přátely a výměnou za jejich svobodu je to, že Cale zůstane s vykupitelem Boscou. Cale souhlasí, a když se spolu s vykupitelem vydá někam pryč, Henry, Kleist a IdrisPukke je sledují.

Marně se teď snažím vygooglovat nějaké podrobnosti o dalších dvou dílech, nebo přinejmenším aspoň o tom následujícím. Našla jsem pouze oficiální stránky.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search