Shadow Kiss (Vampire Academy #3)

Nevím, jestli jsem schopná napsat stručně obsah, protože... upřímně, tenhle díl mě rozsekal. Asi jako závěr knížky Marley a já. Slzy po tváři se mi nijak často nekutálejí, nebo aspoň ne kvůli knížce.
Rose ve škole začíná šestitýdenní cvičení. Jde o to, že ke každému dhampýrovi bude přiřazen Moroj. Strážci si budou hrát na Strigoje a budou je napadat. Jenže Rose nedostane Lissu, ale Christiana. Nakonec se s tím smíří.
Při jednom útoku ale Rose zmrzne - protože viděla Masona, kterýho zabili Strigojové ve druhým dílu. Nejdřív si myslí, že je blázen, ale pak v tom začne hledat nějakej důvod. Pochopitelně, nikomu to neřekne.
Mezitím se chystá proces s Viktorem Daškovem, to je pro změnu chlápek z prvního dílu. Rose chce s Lissou svědčit proti němu, jenže jim to není dovoleno. Ale s pomocí Adriana se tam dostanou.
Viktor odsouzen, Rose a spol. odletí domů a při tom se v letadle zblázní.
Teprve poté řekne, že vidí duchy. Musí chodit k psychiatrovi (pokud jsem to dobře pochopila). Tam jí dojde, že Dimitrije prostě miluje. Vyspí se spolu a když se loučí, uvidí Masona, který je varuje před Strigoji.
Zaútočí, vezmou rukojmí (spíš sváču) a zmizí do nedalekých skal. Dohromady se dá záchranná mise, rukojmí jsou osvobozeni, padne pár obětí a Dimitrij zmizí.
S pomocí přikyvujícího Masona se Rose dozví, že se z něj stal Strigoj.
A poslední věta:

I set off, off to kill the man I loved.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search