Percy Jackson: Zloděj blesku

Knížka se vážně liší od filmu.
Percy ve filmu je pohlednej fešák, v knížce mu je 12. Ve filmu jde do podsvětí výhradně proto, aby zachránil svoji mámu, ale v knížce jde do podsvětí, aby od Háda získal ukradený blesk.
Ale od začátku.
Percy zjistí, že jeho učitelka matematiky vlastně není učitelka matematiky, ale Lítice, kterou poslal.. teď nevim, jestli Hádes nebo Áres. Před branou tábora polokrevných zabije Mínotaura. A jeho máti se skutečně dostane do podsvětí.
V boji o vlajku Percy nebojuje proti Anabeth, ale s ní. Díky tomu souboji vlastně objeví, kdo je jeho otec, a tak získá svůj srub sám pro sebe, protože bohové velké trojky se dohodli, že si nebudou dělat dětičky, ovšem Poseidon si asi nemohl pomoct.
Percy se spolu s Groverem a Anabeth vydává na výpravu, jejíž cílem je získat zpátky pro Dia blesk.
Potkají Medůzu, useknou jí hlavu, já vlastně ani už nevím, kolik těch bohů na cestě potkají, ale Áres (na motorce v kožený bundě - drsnéé :D) se k nim chová jako k přátelům jen proto, aby nezjistili, že to on pomocí Luka ukradl blesk z exkurze na Olympu.
Ale Percy jako pravej polokrevnej na všechno nakonec přijde, Áresovi nakope zadek, mámu sice na chvíli nechá v podsvětí, ale Zeus se na konci o vše postará, a navíc Percy uvidí svého otce. Blesk a nějaká Hádova přilbice se vrátí majitelům a Luke se vypaří kdoví kam. Kam? To bych si musela otevřít druhej díl... zase anglicky, ach jo.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search