City of Bones (The Mortal Instruments #1)

Ne! To nemůže být pravda! Takhle by to přeci autorka neudělala! myslela jsem si, když jsem si četla anotaci k druhému dílu. Právě jsem se přesvědčila, že to udělala.
Kniha začíná tím, že Clary a Simon jdou do klubu. Uvnitř se Clary stane svědkem vraždy, ale nemůže to nijak dokázat, protože tělo zmizí a nikde není ani stopa po krvi. Zato Jace, Alek a Isabela (Lovci stínů) jsou celkem v šoku, že je Clary vidí, když toho ostatní civilové nejsou schopní.
Postupně se Clary seznamuje se světem, který Lovci stínů vedou. S Jacem se sbližují, ale ona si prostě nevšimne, že ji Simon má rád.
Upíři, vlkodlaci a další stvoření figurují i v téhle knížce (ale pozor, tak jak to má být!) Časem se ukáže, že vlkodlaci stojí na straně Clary, protože přítel její matky je jedním z nich. Jo, zapomněla jsem podstatnej detail - Claryina matka je bývalá Lovkyně stínů, která utekla od Valentýna, který touží získat Pohár smrti k tomu, aby si vytvořil vlastní armádu zavržených.
Poté, co Luke (přítel Claryiny matky) odvypráví svůj příběh Clary o tom, jak velký kámoši byli s Valentýnem a teď jsi jdou po krku, se spolu vypraví najít Jace, kterýho Valentýn unesl. Najdou ho ve starý opuštěný nemocnici, ale Jace se nechce vrátit. Protože nalezl svého pravého otce - Valentýna. Clary tam také najde svoji matku, která leží v kómatu. Pak tam žvaní Valentýn, Clary dojde, že Jace je vlastně její bratr (trochu podpásovka, ne? Já jim to přála!) Valentýn zmizí portálem domů (na Idris, snaží se zlákat Jace), ten se ale nedá, Clary dostane svoji matku do nemocnice a tím vlastně končí první díl.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search