Hostitel

Na Zemi zaútočí vetřelci - a lidé jim slouží pouze jako hostitelé. Avšak přežívá ještě hrstka divokých lidí, kteří se ukrývají, aby je Hledači nenašli.
Do těla Melanie, která raději dobrovolně skočí do výtahové šachty než aby ji chytili, je implantována Poutnice.
Postupně se s Melanií sžívá, snaží se objevit její tajemství = polohu dalších lidí. Jenže se spřátelí a vydají se na cestu za Jamiem a Jaredem, kteří se ukrývají kdesi v poušti. Poutnice se snaží rozluštit symboly, která jí Melanie promítá a s jejich pomocí se dostanou do pouště, kde obě téměř zemřou. Najde je ovšem strýček Jeb. Ještě předtím, než se vydají na cestu, se zbaví Hledačky tak, že jí Poutnice neřekne, co chystá. Chce přeci ochránit Melaniiny - ale už i Poutničiny - milované.
Odvede ji/je (Melanii i Poutnici) do systému jeskyní, kde přežívá poměrně větší skupinka lidí. Při prvním setkání s Jaredem jí jednu flákne. Je izolovaná, všichni se dohadují, jestli by ji rovnou neměli zabít, ale nakonec Jeb stojí za ní a chrání ji.
Kyle se ji jednou pokusí zabít, ale nakonec Poutnice/Wanda ho zachrání. Koná se soud a rozhoduje se, co se s ním bude dít. Zůstává, nevyhoštěn, protože by venku mohl být zajat a prozradit tak polohu.
Wanda se začleňuje do společnosti: vypráví o tom, jak byla na šesti (myslím) planetách, pomáhá obdělávat pole, vyráží na výpravy ven, hraje fotbal s ostatními. Jared jí postupně začíná věřit (poté, co na společné výpravě seženou lék pro nemocného Jamieho), že Melanie je pořád tam uvnitř. Je to zamotaný - Jared miluje Melanii, Ian (Kylův bratr) se zase zamiluje do Wandy.
Ta se nakonec rozhodne, že opustí tělo, aby Melanie mohla být s Jaredem. Ian o ničem neví, Jamie jakbysmet.
Wanda Doktorovi prozradí a ukáže, jak vyjmout duši. Ty pak dávají do kryotanku, v nichž se přemisťují na jiné planety.
Končí to tak, že se Wanda probere v novém těle, protože Ian ani Jared nechtěli dovolit, aby si jen tak odešla. Melanie je zase sama sebou a na další výpravě potkávají další skupinu divokých lidí.

2 komentářů:

Anonymní 2. června 2010 v 20:37  

To jsem taky četla, úplně úžasná kniha. :) Doporučuju.
btw. máš úžasný stránky, najdu tu různé knihy, a recenze nebo obsah na ně. Super ;)

Nicole 2. června 2010 v 21:45  

Já je za úžasný nepovažuju :D, ale dík ;)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search