Kronika nesmrtelných: Smrtelná rána

Andrej putuje s Abu Dunem z Transylvánie do Německa, kam je navede cikánka Alessa, kterou Andrej zachránil před upálením na hranici. Ona je totiž jako on - vampýr - a v Německu by se prý měl dozvědět víc o tom, co vlastně je. Alessa zemře na neznámou nemoc a Andrej přemýšlí, jak je to vůbec možné.
Dorazí do vesničky jménem Trentklamm, kde je zpočátku moc vlídně nepřivítají. Nakonec je ale Birgen ubytuje a vysvětlí jim důvody, proč se tak chovají - protože před časem vtrhli do vesnice příslušníci ďáblova kultu a unesli děti a ženy.
Birgen je ale poprosí, jestli by nevysbodili jeho dceru, která je zavřená ve vězení. Oni souhlasí, vydají se na cestu, napadne je záhadná kreatura, která Andreje skoro zabije, ale nakonec vyhraje. Vezme si jeho duši a pozoruje na sobě změny...
Strážní je najdou, uvězní, Andrej se seznámí s bratrem Tobiasem. Ten přesvědčí Andreje o tom, že musí nalézt důkaz o tom, že obyvatelé Trentklammu nejsou posedlí ďáblem, tzn. nalézt Birgera, který i se svou dcerou uprchl.
A tak se společně vydávají na cestu za kreaturou, která napadla Andreje.
Podle roztrhaných oveček poznají, že se v nedaleké jeskyni skrývá ta příšera. K Andrejovi se přidá Günther se psy. Jenže jsou kromě Andreje všichni pobiti.
Zase se zázračně uzdraví, osvobodí Abu Duna ze zajetí a společně se vydají za vlkodlaky.
Najdou je, jenže jsou nemocní, navíc Andrej v jednom z nich pozná Birgera. Nemůžou dělat už nic víc než jen koukat, jak umírají.
Dostanou se do menší šarvátky na cestě zpátky, odvedou je do starého kostela, Andreje domněle zabijí (vojáci si to myslí), jenže on se probere a slyší, jak bratr Tobias kuje pikle ještě s jedním.. no, už nevím, jak se jmenuje. Zároveň pochopil, že i Tobias sám je vlkodlak, včetně toho druhýho. Andrej se prozradí, všichni jsou zděšení, jak to, že žije a dovnitř poté vtrhne i inkvizitor. Tobiasův otec se promění ve vlkodlaka zásluhou svého syna, ten se taky promění, Andrej Tobiase zabije a inkvizitor ho nechá s Abu Dunem jít.
Konec třetího dílu.
Shrnutí děje mi nikdy moc nešlo.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search