Pravá krev: Mrtví do soumraku

Kdo viděl první řadu True Blood, ví, o čem budu psát.

Sookie - která umí číst myšlenky - pracuje v baru, do kterého jednoho dne přijde upír Bill. Celá vyjukaná ho tam obskakuje a pak zjistí, že se jeden páreček chystá provést mu něco nehezkého. Vysát z něj krev a tu pak prodávat.
Zachrání ho, sblíží se, a aby ji to nemrzelo, na oplátku pak Bill zachrání ji, když se z ní ten dotyčný páreček pokusí vykopat duši.
Pak to je takový... upíří porno, jak bych to nazvala. Myslela jsem, že HBO to dost zveličuje, ale oni to fakt natočili podle knížky.
Protože ne všichni mají Billa a upíry všeobecně v lásce, skupinka místních podpálí dům, kde sídlili. Sookie je na prášky z toho, jestli to Bill přežil. Jde domů přes hřbitov a Bill tam vytáhne ruku ze země a chytne ji za nohu. Z toho by mě kleplo!
Ještě jsem nenapsala o zápletce... Ve městě dochází k vraždám mladých žen, které měly pletky s upíry. Sookie se proto s Billem vydává do jednoho baru, kde potká Erica (co na něm v seriálu všichni vidí?). Ne, že by jim nějak pomohl. A Sookie taky ten vrah zabije babičku. Je obviněn její bratr (Sookiin) Jason. A pak přijde finále, ve kterém se dovíme, že zabíjel Rene, přítel Arlene (další servírky z baru) kvůli tomu, že jeho sestra taky měla pletky s upíry. Sookie vyvázne líp v knížce než v seriálu. Jo, a zjistíme, že majitel baru Sam je měňavec, kterej se mění v kolii.

2 komentářů:

Freckles 11. srpna 2010 v 18:00  

Tuhle knížku mám hodně ráda... Četla jsi i další díly?

Nicole 11. srpna 2010 v 18:41  

Zatím ne :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search