City of Ashes (The Mortal Instruments #2)

Dokončila jsem City of Ashes a upřímně.. už nevím, co bylo na začátku. Musím si to přečíst česky. Pamatuju si jenom to nejdůležitější.

Claryina (vlastně i Jaceova) matka je stále v kómatu.Valentýn stále uniká, Clary se sbližuje se Simonem a Jace je... žárlivý?
Ne, to asi ne. Neměl by.
Začátek: Jace byl drzej a odmlouval Inkvizitorce, která ho pak poslala do Tichého města (Silent's City?) do vězení. Clary společně s Isabel a Alekem se ho vydají zachránit, osvobodí ho a dostanou ho zpátky do Institutu. Ještě předtím, Jace ve vězení navštíví jeho otec Valentýn a s pomocí Agramona (démona strachu) se zbaví Bratrů ticha.
Poté (už nevím proč) se vydají kamsi do podzemí k Seelie Court. Královna sdělí Clary, že je obdařená od svého otce, stejně jako Jace.
Valentýn mezitím sbírá Nástroje smrti, aby si mohl vytvořit armádu démonu a válčit proti Lovcům duchů. Nakonec mu to ale Claryin dar znemožní. Objeví totiž, že je schopná sama si vytvořit runy, a ne jenom používat ty v... tý knížce, kde jsou napsaný. Jace je zase schopný udělat, co si namane.
Ze Simona se stane upír a začíná si rozumět s Miaou, vlkodlakem.
Inkvizitorka, kterou Jace upřímně nesnáší, položí vlastní život, aby ochránila Jace před útokem démonů na Valentýnově lodi. Předtím mu ovšem chtěla něco říct, jenže to nestihla. Aneb hurá do třetího dílu. (Prosím, prosííím, že nebudou sourozenci?!)
Clary unese démon, dopraví ji na Valentýnovu loď, potká se s Miaou a s pomocí Claryiny vymyšlené runy se Mia stihne dostat ven; Clary však chytí Valentýn. Jako na koni se zjeví Jace s Lukem a Simonem, o kterém se Clary domnívala, že je mrtvej. Ale jako úplně, ne, že je z něj upír.
Díky další runě se Valentýnova loď zbortí a shoří. Shořet měl i Simon; když totiž prchali pryč, začalo svítat, jenže on se neproměnil v prach. Jestli to nebude tou krví, kterou mu dal Jace na vzkříšení.
No a pak je všechno zase při starým. Jace řekne Clary, že teď už se bude chovat jako bratr (ale neeee) a Simon chce být s Clary jenom kamarád.
Když chce Clary navštívit svoji matku v nemocnici, potká tam ženu, která tvrdí, že ví, jak ji probudit.
City of Glass čeká!

Poznámka: tohle rozhodně neberte jako shrnutí knihy! Já už si prostě nepamatuju, co jak šlo za sebou.

5 komentářů:

Anonymní 9. května 2010 v 17:53  

Tak jak už jsem projela tuhle stránku všimla jsem si, že už jsi to přečetla. Jinak moc pěkné popisy ke knížkám:-)

Nicole 9. května 2010 v 18:22  

Kdepák, popisy jsou strašné! :D

Anonymní 10. května 2010 v 14:36  

Ne, mě se fakt líbí, je fajn najít takovou stránku o knížkách. Hned jsem tu našla několik knížek co bych si přečetla. Jinak užij si City of Glass (ještě si počkám na City of Fallen Angels), je to zatím nejúžasnější knížka série a zvratů je tam hodně, že jsem z toho byla ještě po přečtení vykulená:D

Nicole 10. května 2010 v 17:51  

Tak dík, no :)
City of Glass začnu asi ještě tenhle měsíc, jen mě bude trvat, než se zase prokoušu tou angličtinou :D

Anonymní 27. srpna 2010 v 22:15  

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli si už přečetla to City of Glass? Mooc by mě to zajímalo :))
Jinak doufám, že Jace a Clary nebudou sourozenci ?!? :-O :( :D

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search