Kronika nesmrtelných: Vampýr

Druhý díl navazuje na první.
Andrej se vydá s Fredericem za lodí, na které jsou obyvatelé jejich vesnice. Když se je Andrej pokusí osvobodit, chytne ho Abu Dun. Chvíli ho tam na lodi drží, pak uzavřou příměří (pod podmínkou, že Andrej bude Abu Dunovi sloužit rok; ví totiž, co je) a Frederic se na loď taky dostane.
Bohužel, jejich loď zapálí dračí rytíř, lidé zemřou a Andrej a spol. ztroskotají.
Chtějí se pomstít, a tak se vydají na hrad, kde má být dračí rytíř. A pořád Andrej hledá Mariu, pochopitelně.
Padnou do léčky, chytí je Vlad Dracula - Nabodávač na kůl - a ten Andreje mučí, protože chce být jako on. Vladům sluha, druhej Vlad, který tvrdí, že s ním má společné jenom jméno, jim pomůže utéct, když panovník táhne na turecké vojsko, které s pomocí dvou zlatých rytířů rozpráší.
Vlad (sluha) je navede do starého mlýna, kde si odpočinou. Zradí je, dopraví je na hrad a čekají na to, co se bude dít. Maria a Frederic tam už jsou.
Jenže vyjde najevo, že Vlad sluha není sluha, ale Vlad panovník. Jen si prostě prohodili pozice. A on chce taky být jako on.
Na závěr zase bitka, Vlad je poražen, druhý zlatý rytíř zabit a vysát Andrejem, Maria zachráněna a Andrej s Abu Dunem mizí pryč.
Frederic se postaral o toho třetího rytíře, jenže duše rytíře se vyměnila s Fredericovou duší. A tak má rytíř zase jméno.
Tím to končí. Další díl začíná zajímavě - po deseti letech.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search