Lemony Snicket - Řada nešťastných příhod

Kdybych měla napsat stručný obsahy všech dílů, byla bych tu ještě zítra. A to nejde, protože chci ještě dnes číst New Moon. Když zase projednou nemusím jít brzo spát...

Našla jsem celkem příhodný obrázek.

První díl byl i zfilmován. Hraběte Olafa, který chce sourozence Baudelairovi připravit o jejich dědictví, které jim zanechali rodiče, kteří uhořeli, si zahrál Jim Carrey.
Jak už jsem psala o řádek výš, sourozenci přijdou o rodiče při požáru. Do výchovy je dostane proradný hrabě Olaf. Pamatuju si, jak v každém díle doposud zmínili jeho vytetované oko na kotníku. Podle něho ho vždycky poznali.
Jenže hrabě tak proradný, že se mu daří unikat spravedlnosti. Protože Violet má mozek génia, Klaus přečetl snad všechny knihy na světě a Sunny má tak ostré přední zuby, že otevře i plechovku. A neumí mluvit, ale její sourozenci jí rozumí.
Časem se setkávají se svými vzdálenými příbuznými, kteří ale umírají většinou kvůli Olafovi. Je to prostě bastard.
Stále nevím, jak to všechno dopadlo, protože jsem nečetla 13. díl...

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search