Gerber Michael - Barry Trotter a Nestydatá parodie

"Barry Trotter a nestydatá parodie. Naprosto neautorizované a drzé zneužití se dere do vašich knihoven! Od doby, kdy kniha J. G. Rollinsové Barry Troter a koláček mudrců proslavila největší kouzelnickou školu Brkavice a věčný student Barry se stal miláčkem spodních vrstev školy, uplynulo již mnoho let. Nyní se však v Brkavicích schyluje k tragédii. Kvůli chamtivým slizounům z filmové společnosti Wagner Bros má být škola rozebrána na kousky a rozprodána fanouškům v internetové aukci. Pomozte trhnout prodejní rekordy a nechte si vysát prachy z peněženek!"

Tuhle knížku jsem si půjčila zase po dvou letech. Je fakt, že teď leží na stole, ale to neznamená, že ji nedočtu. Tahle parodie je totiž na úrovni.

Úryvek z první stránky:

Kapitola první
Potíže s hudly
Škola pro kouzelníky v Brkavicích byla nejslavnější školou v kouzelnickém světě a Barry Trotter byl jejím nejslavnějším žákem. Samotná jeho přítomnost každý rok zajišťovala, že se na každé volné místo hlásilo dvacet žáků bez ohledu na to, jak vysoké školné Brkavice požadovaly. Díky tomu byla mezi Barrym a školou nepsaná dohoda: bez ohledu na jeho studijní výsledky může na škole zůstat tak dlouho, jak jen bude chtít. Právě začal jedenáctý rok svých studií.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search