L. J. Smith - Upíří deníky

Dohromady má vyjít... 7 částí, myslím?

Probuzení - zatím jsem se nedostala k celé knížce, ale i tak první kapitoly napovídají děj.
Elena je na škole oblíbená. Všechny holky chtějí být jako ona, všichni kluci po ní touží. Přijde Stefan, ignoruje ji a ona ho chce získat za každou cenu. Zaplete se do toho Caroline a skončí to tak, že se Elena dá dohromady se Stefanem. Na konci se tam semele nějaká bitva na hřbitově či co.
Souboj - četla jsem.
Damon má zálusk na Elenu. V knižní podobě ho nesnáším. Taková vtěrka! Zavře Stefana do studny, Elena ho nakonec s pomocí Bonnie najde a vysvobodí. On se z ní napije. Elena zjistí, že jí chybí deník a přijde na to, že ho má Caroline, která chce dokázat Stefanovu vinu za vraždu učitele. Na závěr Stefan zachrání deník, jenže Elenu zase terorizuje Damon, zabije ji, Stefan zmasakruje pár spolužáků, vysaje je a jde ji hledat. Jenže ona není mrtvá, jen se z ní stal upír a má to v hlavě nějaký přeházený.
Zášť
- "...Děsivá síla plná zášti napadla naše město. Touží všechny zahubit a pít jejich krev. Dokáží se Damon se Stefanem smířit a bojovat bok po boku proti něčemu ještě hrozivějšímu, než jsou oni sami? A dokážu to já?"
Temné shledání -
Zvítězí láska nebo žízeň po krvi? Nová generace nemrtvých! Tajemné síly promlouvají... Záhadných úmrtí přibývá a šílenství se šíří... Na pomoc přichází armáda nemrtvých... "…snažím se předat poselství na záchranu našeho městečka, ale sama to nedokážu. Má existence je ohrožena, tak hledám pomoc v záhrobí. Dokážu se vykoupit ze spárů věčného temna?" Hon na zlo začíná...
The Return: Nightfall - kromě toho, že jsem ji nahrála na stejnej web jako Souboj, jen anglicky, to vypadá zajímavě už podle první věty.

Elena Gilbertová je naživu - znovu.



Poté ještě následují dva díly:
The Return: Shadow Souls
The Return: Midnight

Na anglický wikipedii jsem našla dost spoilerů. Ve třetím díle, tedy v Zášti, se Elena utká (?) s Katherine. Ta shoří na slunci a pro Elenu už bude taky pozdě.
Ve čtvrtém bude Bonnie vyvolávat ducha Eleny (?), ta je bude varovat, Stefan a Damon budou zraněni a Elena pošle duchy z Občanský války na pomoc proti Klausovi. Neptejte se mě, kdo to je. Sama to nevím. Nakonec se (zázračně) Elena znovu vrátí mezi živé jako člověk. Damon zmizí a Elena oslavuje.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search