Kronika nesmrtelných: Nad propastí

Tak jsem ji dneska ve škole dočetla.
Příběh začíná životem Andreje Delanyho, který se po dlouhé době vrací do své rodné vesnice, ze které byl vyhnán. Najde však prázdnou vesnici a pouze jediného chlapce. Vlastně taky svýho přítele, ale s ním to nedopadne dobře. S Fredericem (tím chlapcem), který mu řekl, co se ve vesnici dělo, se vydává hledat zlaté rytíře, kteří to způsobili.
Cestou se dostanou do hospody, kterou rytíři zapálí, ovšem Andrej i Frederic z toho vyváznou. Spojí se dvěma chlápkama, kteří si o Andrejovi myslí, že je čaroděj.
Pak se to zvrtne, protože oni vědí, kde jsou lidé z vesnice, Andrej na oplátku (co jinýho mu zbývá) za to vykrade vévodovu truhlici, jenže ho chytí.
Místo toho, aby zemřel (drží ho o hladu a žízni, mlátí ho), pořád žije a nakonec zjistí, co je vlastně zač. Nikde v knížce slovo upír není ani jednou (a i chápání toho slova je takový pofidérní - k nesmrtelnosti potřebují pít krev vlastního druhu), ale člověk to z toho tak pochopí. Frederic mě taky nakonec překvapil.
A samozřejmě - je tam i ženská, Maria, a poplete Andrejovi hlavu.
Na to, abych věděla, jak to dopadne a jestli vesničany zachrání, si musím půjčit druhý díl. A k tomu se dostanu nejdřív v úterý.

0 komentářů:

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search