Richelle Mead - Vampire Academy

Obsah prvního dílu:
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.
Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství...

Sága má 6 dílů. Našla jsem anglické originály (české ani náhodou) a taky audiobooks.

Knížky [eng]
1 Vampire Academy
2 Frostbite
3 Shadow Kiss
4 Blood Promise
5 Spirit Bound

A protože tuhle ságu neznám, nemůžu vám říct, jak se co vyvrbí dál.

4 komentářů:

Netty 9. září 2010 v 11:22  

Nedávno jsem se na té sérii stala doslova závislá..a dokonce jsem si koupila čtvrtý díl,to už se mi hodně dlouho nestalo,abych si KOUPILA knížku:))

madlenka 17. listopadu 2010 v 13:14  

jé, dneska jsem dočetla frostbite a chtěla jsem si stáhnout shadow kiss, ale tenhle odkaz nefunguje... pokusím se najít nový a hodím ho do komentářů :)

Nicole 17. listopadu 2010 v 13:18  

On odkaz funguje, jen uložto dělá problémy :/

madlenka 17. listopadu 2010 v 16:08  

aha... :/ i tak; odkazy na hotfile jsou tady: http://www.ebookee.com/Richelle-Mead-Vampire-Academy-Shadow-Kiss-Audiobook-_467192.html :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search