Kristi Cook - Haven

Jeden měsíc do jejího prvního roku přestoupí Violet McKenna na školu Winterhaven v New Yorku, neuvěřitelně přitahována k internátní škole s velkými nadějemi. Atlantu nechá za sebou a těší se na nový začátek - nová škola, noví spolužáci, kteří nebudou znát její nejtajnější, nejtemnější tajemství, to, které se snaží schovávat celý svůj život: zvláštní předtuchy budoucnosti.
Ale Winterhaven má svá vlastní tajemství, ty, která jsou větší než to Violetino. Všichni - každý student, každý učitel - má psychickou schopnost, “nadání a talenty“, jak jim rádi říkají. Jakmile prvotní šok z objevu odezní, Violet si uvědomí, že škola je bezpečným útočištěm pro lidi jako je ona. Brzy má Violet nový okruh přátel, nový život a možná i přítele - Aidana Graye, možná toho nejchytřejšího a nejžhavějšího kluka na Winterhavenu.
Jenže o Aidanovi je tu toho víc, než se zdá - víc, o hodně víc. A když se dozví tu hroznou pravdu, už není cesty zpět od svého osudu. Jejich osudu. Společně musí Violet a Aidan čelit společnému nepříteli - jen kdyby to dřív dokázali bez zničení sebe navzájem.

2 komentářů:

Anonymní 23. února 2011 v 12:19  

škoda, že neumim číst anglický knížky...né že bych byla v angličtině otřesná al ena čtení anglickejch knížek anejspíš nemám...hrozně bych se bála, že kdybych to četla tak, zas se mi nechce u tho sedět se slovníkem, pak by mi uteklo něco co by bylo podstatný v tý knížce....nevim ale tuhle bych si přečetla i tu a touch mortal....protože českýho překladu se bůhví kdy dočkám vůbec jestli....jaký to je číst anglický knížky...chytáš se vždycky v textu?

Nicole 23. února 2011 v 16:30  

Jak už jsem na blogu jednou psala, rozhodně nejde o to, že musíš pochytit každý slovíčko, abys porozuměla textu - jde to i bez toho! Se slovníkem jsem u knížky nikdy neseděla; je lepší začít s nějakou knížkou, kde ta angličtina není nijak složitá. Čím víc toho přečteš, tím víc pak porozumíš detailům; navíc se ti zlepší slovní zásoba a porozumění textu.
Já se v textu chytám. Ani já samozřejmě nejsem šprt, co se týče angličtiny (kdy naposledy jsem se vůbec učila?), ale pochytit základní informace a vyvodit děj není nijak složitý.
Jestli váháš, zkus něco lehčího a uvidíš, že to časem půjde o dost líp! :)

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search