Menší shrnutí

Abyste v tom měli jasno, v nejbližší době (rozuměj: v říjnu) se chystají vydání českých překladů těchto knížek:

  • Alyson Noël - Napořád (8.10.)
  • Cassandra Clare - Město ze skla (3.11.)
  • Claudia Gray - Přesýpací hodiny (14.10.)
  • P. Castová, Kristin Castová - Pronásledovaná (19.10.)
Ještě jsem zapomněla na:
  • L. J. Smith - Návrat (20.10.)
  • Suzanne Collins - Vražedná pomsta (7.10.)
V souvislosti s tím jsem dneska narazila na ukázkovou čtvrtou kapitolu, kterou si můžete stáhnout na českých stránkách o HG.

Další datum vydání, tentokrát Přesýpací hodiny

Opět díky anonymnímu komentáři jsem se dozvěděla, že třetí díl ze série Akademie Evernight vyjde 14. října :)

Napořád už má obálku i datum vydání

Na stránkách nakladatelství Argo se konečně objevila informace jak o datu vydání, tak i samotná obálka. Na ni se můžete podívat tady, je ovšem v celkem malém rozlišení. 

Jinak datum vydání je 8. října.

Češi opět dokazují, že zmrví vše, co můžou.

Lauren Kate - Torment (Fallen #2)

Kolik životů potřebujete žít předtím, než najdete někoho, pro koho stojí zemřít? V následku toho, co se stalo na škole Sword & Cross, byla Luce ukryta svým prokletým andělským přítelem Danielem v nové škole plné Nephilim, potomků padlých andělů a lidí. Daniel slíbil, že tam bude v bezpečí, chráněna před těmi, kteří by ji mohli zabít. Na škole Luce objeví, co znamejí Stíny, které ji pronásledovaly celý život – a jak s nimi manipulovat, aby viděla svoje ostatní životy. Přesto čím víc se Luce dozvídá o sobě, tím víc si uvědomuje, že minulost je její poslední klíč k odjištění její budoucnosti... a že jí Daniel neřekl všechno. Co když jeho verze minulosti není tak, jak se věci staly... co když měla Luce skutečně předurčeno být s někým jiným

Protože mě první díl zrovna moc nenadchnul, jsem vážně zvědavá, jakým směrem se série bude ubírat.

Francesca Lia Block - The Frenzy

Láska je vlkodlak, ovlivněná měsícem a terorem a vždy se brzy změní.
Liv má tajemství. Něco se jí stalo, když jí bylo třináct. Něco, co všechno změnilo. Liv ví, že už nepatří do své vlastní kůže, do své rodiny... nikam. Jediný okamžik, kdy se cítí sama sebou je když je se svým přítelem Coreym a v lesích, které obklopují její město. Ale v lesích Liv sleduje záhadná žena. V lesích číhá skupinka divokých chlapců. Liv se dozví o kletbě, která ji bude navždy strašit. Kletba, která způsobila šílenství před čtyřmi lety. A může ho způsobit znovu, všechno moc brzy. Jakmile je Coreyho a Livina láska spojí dohromady, Livino tajemné tajemství hrozí, že je odloučí, když se snaží porozumět tomu, kdo nebo co ve skutečnosti je. A ve světle úplňku ty nejnebezpečnější tajemství odhalují svoje drápy...

Cover Forever

Maggie Stiefvater dneska na svém blogu odhalila obálku pro v pořadí třetí díl v sérii The Wolves of Mercy Falls:Jen zmínka, Forever vyjde v červenci 2011.

Maximum Ride: Experiment s Andílkou (Maximum Ride #1)

6 dětí - Tesák, Iggy, Brepta, Pšouk, Andílka, ti všichni v čele s Maxi - si osamoceně žijí v odloučení od lidí. Nejedná se o normální děti; jejich DNA je zkřížená s ptačí a výsledkem je to, že mají křídla. Poté, co jejich adoptivní rodič Jeb, který je unesl ze Školy a za nějakou dobu i zmizel, je má Maxi všechny na povel. Když si jednoho dne společně vyjdou ven, překvapí je Likvidátoři, mutanti, kteří se dokážou přeměnit na vlky a nejmladší Andílku unesou. Maxi, Tesák a Brepta se vydávají na záchrannou misi, ostatní zůstavají doma. Po cestě se Maxi na chvíli od ostatních odloučí, aby pomohla jedné dívce z nesnází. Sama pak schytá broky do ramene. Pomůže jí zachráněná dívka a její matka, která díky rentgenu zjistí, že má Maxi v ruce čip. Křídla už taky nejsou déle tajemstvím.
Na Andílce jsou mezitím prováděny různé testy a zkoušky jejích schopností. Setká se také ovšem s Jebem, kterého automaticky zařadí mezi nepřátele.
Když se Maxi znovu přidá k Tesákovi a Breptě, najde i zbylé dva členy hejna, kteří se k nim připojili. Jejich obydlí totiž napadli Likvidátoři a Iggy sestrojil bombu, kterou je vyřídili. Pak odletěli.
Hejno se dostane až do Školy, kde jsou zajati. Podaří se jim ale uprchnout i s Andílkou a vydají se hledat Ústav, kde by všichni mohli najít informace o svých rodičích. Vydají se do New Yorku a ani tam jim nedají pokoj jak Likvidátoři, tak i policisté. Maxi začnou trápit silné bolesti hlavy, které vyústí v to, že v hlavě začne slyšet hlas. Postupně ji navede tunely pod zemí do onoho Ústavu, odkud si v rychlosti odnesou cenné informace. Jak jinak, Likvidátoři jsou jim i tady na stopě a Maxi při potyčce na pláži, kam se hejno přesunulo, zabije Jebova syna Ariho. Jeb na ni pak zakřičí, že zabila svého bratra. Andílčiny schopnosti se prohloubí; dokáže člověka přimět k tomu, co chce ona. Maxi pak všem prozradí, že má informace o tom, kde by mohli najít své rodiče. Čeká je tak cesta, při které budou hledat.



Maxi je neuvěřitelně silná postava. Na její věk je schopná se postarat o celé hejno a zachovat při tom chladnou hlavu. Iggy dokáže neuvěřitelné věci i přes jeho handicap (je slepý, o což se postarali Likvidátoři). Andílka je zase takový miláček, jehož schopnosti se postupem času závratně rozvíjejí.
Nakladatelství jsem psala maila s tím, jestli neplánují vydání dalších dílů. Zatím neodepsali.

Laurell K. Hamilton - Krvavé koleno (Anita Blake #5)


V pátém díle série napsané Laurell K. Hamiltonovou má lovkyně upírů Anita Blakeová, která má mimo to i dar probouzet mrtvé, práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla. Napínavá kniha plná boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.

Kavárna šílenců (Anita Blake #4)

Když je Anitě navrhnut případ, aby našla pohřešovanou lykantropku, odmítne. Jenže se ukáže, že jich zmizelo víc a navíc Anita na jednom místě činu při ohledávání mrtvoly pojme podezření, že se v okolí potuluje samotářský měňavec.
S Richardem Anita už nějakou dobu chodí. Na jejich společném rande je překvapí Jean-Claude, který dává nemálo najevo, že o ni taky stojí. Za Anitou taky zaskočí upírka Gretchen, která po vládci města jede. Nechá ji na pokoji a nezabije krysodlaka Louieho, když za ním sama Anita dojde a prozradí mu, že se nedávno s Richardem zasnoubila.
Dozví se taky, že Richard je alfa samec, stejně jako Marcus, kterého taktéž poctila návštěvou. Odmítne jeho pomoc ve vyšetřování a tím dá najevo, že neuznává jeho dominanci. Anita zastřelí Richardova přítele, který ji ohrožoval a s pomocí svého krysodlačího a labutího (labuťodlaka? :D) se dostane ven.
Jean-Claude to přijme v klidu, za to Gretchen je donucela vlézt si do rakve. Vládce města taky naznačuje, že by s Richardem mohl skoncovat. Neudělá to, ovšem bude mít právo Anitě se dvořit. Ta pak bude mít možnost vybrat si.
Jistá Elvíra požádá o schůzku s Anitou, protože zrovna pracuje na své knížce a ví, že Anita zná krysodlaka, kterého by ráda vyzpovídala. Anita ji odkáže na svou přítelkyni Veronicu.
Její starý přítel Edward si ji pozve do hotelového pokoje, kde se společně podívají na „vlkodlačí porno“, po kterém je oběť snězena. Pozná Alfréda, kterého zastřelila před zraky ostatních dlaků. Nahrávku uvidí i Richard. Anita pozná Richardovu moc a začne si myslet, že je do toho nějak zapleten Marcus.
Dolphův telefonát ji vzbudí. Prý objevili jakousi kůži a Anita má přijet, aby se na ni podívala. Po ohledání kůže najde i tělo, kterému patří a zjistí, že se jedná o mytické stvoření nágu, kterou někdo stáhnul z kůže.
S Rainou, Ronnie a manželem zmizelé lykantropky se po návštěvě nágy v nemocnici Anita vydá za Elvírou, protože má podezření, že je to čarodějka a že ona nágu a lykantropy stáhla, aby se mohla sama přeměňovat. Lykantropa Louieho našli a policisty napadl leopard a vlk.
Doma pak Anita objeví svého labutího přítele a policistu, který ji prve ohrožoval pistolí. S Richardem a Edwardem pak jdou s nimi, protože mají člena smečky Jasona.
Kaspar - labuť - jí pak vysvětlí, že vlkodlaky lovili. Anita je donucela vlézt do klece k nestálému Jasonovi, Edward je v kleci sám a snaží se dostat ven. Nakonec se ven dostanou, a Richard se promění.

Že mi to trvalo! :D
Jean-Claude je sympaťák, nemyslíte? Že se pořád o Anitu uchází, i když je zadaná? Teda, jak se to vezme, občas to hraničí s dotěrností :D

Vydání Města ze skla

Konečně jsem zase narazila na ediční plán Mladé fronty, který najdete na stránkách knižního webu MF.
Podle Mladé fronty by poslední díl v sérii Nástrojů smrti měl vyjít již v říjnu a měl by mít cca 400 stránek. Obálka bude originální, cena zhruba jako u předchozích dílů, čili 350,-.

Kolektiv autorů - Zombies vs. Unicorns

To je otázka stará jako čas sám: co je lepší, zombie nebo jednorožec? V této sbírce, editované Holly Blackovou a Justiem Larbalestierem (eventuálně jednorožcem a zombie), jsou dávány argumenty na obě strany formou krátkých povídek. Polovina z příběhů líčí síly – pro dobré a zlé – jednorožce a polovina ukazuje dobrou stranu zombie.
Přispěvovatelé zahrnují mnoho úspěšných teen autorů, včetně Cassandry Clare, Libby Bray, Maureen Johnson, Meg Cabot, Scotta Westerfelda a Marga Lanagana. Tato sbírka nechá každého ptajícího ho se: tým zombie nebo tým jednorožec?

Sounds good :D

Heather Brewer - Eighth Grade Bites (The Chronicles of Vladimir Tod #1)

Nižší střední škola je na nic pro třináctiletého Vladimira Toda. Tyrani ho obtěžují, ředitel ho pronásleduje a dívka, kterou má rád, dává přednost jeho nejlepšímu kamarádovi. A Vlad má jedno tajemství: jeho matka byla člověk, ale otec byl upír. S žádnou představou o svých schopnostech Vlad každodenně bojuje s chutí na krev a svými prodlouženými tesáky. Když se ho suplující učitel začne vyptávat trochu podrobněji, Vlad se bojí, že je s jeho krytím konec. Ale poté čelí mnohem většímu problému: je štvaný lovcem upírů.


První díl jsem vám dnes představila protože dnes vychází v originále již 5. díl.

Yvonne Woon - Dead Beautiful

Poté, co Renne Winters objeví své rodiče mrtvé v Redwoodském lese v Kalifornii, což se jeví jako zvláštní dvojnásobná vražda, její dědeček ji pošle na Gottfriedskou akademii v Maine, vzdálenou a záhadnou střední školu zaměřenou na „primitivní vědy“ a latinu, jazyk mrtvých. Tam potká Danteho, tajemného a vyhýbajícího se studenta, ke kterému se cítí být nevysvětlitelně přitahována.
Jak se poznávají, vypadá to, že ani Dante nedokáže ovládat přitažlivost a jejich touhy se postupně prohlubují do složité a nebezpečné romance. Nebezpečné protože Dante skrývá děsivé tajemství. Tajemství tak strašné, že se bojí o Rennein život.
Ovšem Dante není jediný s tajemstvími. Ukazuje se, že i Gottfriedská akademie jich má pár.. Například, jakto, že studenti mizejí? Proč se hlídači plíží v noci kolem kampusu? A co přesně mají ředitelka a učitelé za lubem? Renne chce zjistit proč.

Brenna Yovanoff - The Replacement


Mackie Doyle vypadá jako všichni ostatní v malém perfektním městečku Gentry, ovšem žije s fatálním tajemstvím – je Náhrada, ponechaný v dětské postýlce před šestnácti lety. Nyní ho tvorové pod kopcem chtějí zpátky, ale Mackie se musí rozhodnout, kam skutečně patří a co doopravdy chce.
Před měsícem jim Mackie mohl říct, aby odprejskli. Ale nyní, se začínajícím vztahem s houževnatou, zraněnou, krásnou Tate, má Mackie hodně co ztratit. Udělá z něho láska konečně hodného lidského světa?

Book Depository

Je docela dobře možné, že už jste o této stránce slyšeli.
Jestli ne, chyba!

Když jsem o ní slyšela prvně já, nevěřila jsem tomu, že by se neplatilo žádné poštovné, když se knížky objednávají až z Anglie.
Tak jsem to zkusila, s pomocí Dream.less, kterou tímto děkuji, jsem se dostala až k samotnému objednání a dneska mi přišel Clockwork Angel. Zaplatila jsem v přepočtu necelých 220,-, toť vše!
Prubla jsem i britský Amazon. Dneska mi přišlo první objednané cédo, zítra to druhé :D
PS: Na cestě jsou další dvě knížky :D

Ellen Hopkins - Crank (Crank #1)


Kristina Georgia Snow je perfektní dcera: nadaná juniorka na střední škole, tichá, bezproblémová. Ale na výletě za návštěvou jejího nepřítomného otce Kristina zmizí a nahradí ji Bree. Bree je přesný opak Kristiny – je nebojácná.
Prostřednictvím chlapce Bree potká netvora: crank (pozn. slang pro drogu). A co začne jako divoká, extázi vyvolávající jízda se obrátí v zápas skrze peklo pro její mysl, duši – a život.

Pro dnešek (a dost možná i zítřek) konec, mám Anitu Blake k dočtení a jsem zvědavá na překlad Krvavého slibu. See y'all :)

Gayle Forman - If I Stay (If I Stay #1)


Sedmnáctiletá dívka jménem Mia se musí rozhodnout, zda bude bojovat o svůj život nebo se vzdá smrti poté, co byla vážně zraněna při automobilové nehodě. Mia je schopná vidět, jak se k jejímu tělu naklání záchranáři a spěchají do nemocnice a pozorování tohoto procesu se střídá se vzpomínkami na její rodinu a přátele. Její myšlenky bloudí od její lásky ke klasické hudbě a cellu přes rozvíjející se vztah s přítelem k nevysloveným poutům s rodinou, jak Gayle Forman zkušeně splétá hmatatelné detaily nemocnice s Miiným nadpozemským hodnocením toho, co je pro ni v životě důležité.

Q&A s Cassandrou Clare

Včera začala Cassandra odpovídat na dotazy čtenářů na stránkách Goodreads.

Padlo několik zajímavých otázek.. například (bacha na spoilery ze CoG!):
O: Jak jsou na tom další tři knížky v sérii TMI ve srovnání se třemi předchozími? Řekla bys, že jsou temnější / světlejší, zábavnější / smutnější a pod.?
Cassandra: Temnější. Pořád zábavné, ale mám ráda černý humor.
O: Bude tu možnost, že v CoFA znovu uslyšíme o Sebastianovi a jestli ano, bude vedlejší postava nebo hlavní postava jako Valentýn?
Cassandra: No, určitě o něm uslyšíte, protože o něm budou ostatní postavy diskutovat. Sebastian je moc velkou osobností na to, aby byl vedlejší postavou. :D Prozradím, že v CoFA bude úplně nový padouch, někdo, koho zatím nikdo nehádal.
O: Řekla jsi, že v CoFA bude nový padouch. Je to někdo, koho jsme už potkali v TMI nebo v CA?
Cassandra: Ano.
O: Chtěla jsem se zeptat, jestli jsi přemýšlela o zabití nějakých postav buď z TMI nebo z TID. Jestli ano, budou to hlavní nebo vedlejší postavy?
Cassandra: Alespoň jedna hlavní postava z každé série zemře před koncem série.

Neprošla jsem všechny otázky ani odpovědi, protože je tam hodně spoilerů z Clockwork Angel, který se mi dostane - doufám - do ruky v úterý.

Carrie Jones - Captivate (Need #2)


Zara a její přátelé věděli, že problém se skřítky nevyřešili nadobro. Ani zdaleka. Králova potřeba roste každým dnem, kdy je držen v zajetí, zatímco jeho moc nad jeho lidmi slábne. Činí ho to zranitelným. A nyní je ve městě nový král.
Válka je nevyhnutelná, protože se nový král skřítků Astley rychle blíží. Nick ho jednoho dne téměř zabil, ovšem Zara přišla, aby ho zachránila. Astley přísahá, že on a Zara jsou předurčeni k tomu být spolu, že on je jedním z těch dobrých. Nick mu to nebere, ale Zara si není tak jistá – chce novému králi věřit navzdory sama sobě. Ale v sázce je mnohem víc než její vztah s Nickem. Je to její život – a jeho.

Tabitha Suzuma - Forbidden


Šestnáctiletá Maya a sedmnáctiletý Lochan nikdy neměli šanci být ‚normálními‘ teenagery. Společně po léta táhli za jeden provaz, aby se postarali o svoje mladší sourozence, zatímco jejich svéhlavé, opilé matky je nechali, ať se starají sami, stali se mnohem více než bratrem a sestrou. Nyní se do sebe zamilovali. Ovšem tohle je láska, která nikdy nemůže být dovolena, láska, která má zničující následky...

Jak něco špatného můžete cítit jako správné?


Rozhodně si tuhle knížku přečtu. Už jenom kvůli tomu, jak se to vyvrbí :)

Jennifer Lynn Barnes - Raised by Wolves (Raised by Wolves #1)


Adoptovaná alfou vlkodlačí smečky po útoku divokého vlka, který zabil její rodiče před jejíma očima, zná patnáctiletá Bryn pouze život smečky a přísnou hierarchii, která ho ovládá. To neznamená, že je proti porušování jednoho či dvou pravidel.
Ale když ji přemůže zvědavost a objeví Chase, nového dospívajícího v kleci ve sklepě jejího opatrovníka a stane se svědkem jeho proměny ve vlka rovnou před jejíma očima, děsivé vzpomínky na vrahy jejích rodičů se vrátí. Bryn se stane posedlou po odpovědích na svoje otázky a Chase je jediný, kdo jí může poskytnout informace, které potřebuje.
Ovšem zajde Bryn příliš daleko za omezení její smečky v úsilí o nalezení pravdy, nutíc ji nechat za sebou její přátele, rodinu a identitu, kterou si vytvořila?

Marianne Curley - Old Magic


V momentě, kdy nový kluk vejde do třídy, Kate na něm cítí něco zvláštního a intenzivního. Něco nadřirozeného. Její instinkty se prokáží o pár minut později, když – donucený svými spolužáky – Jarrod nevědomky vykouzlí šílenou bouřku uvnitř jejich třídy.
Jarrod nevěří v nadpřirozeno. Když se ho Kate snaží přesvědčit, že má mimořádnou moc, kterou musí využít, smíří se pouze s „hokus pokus“ názory, protože ji shledává úchvatnou. Ovšem nebezpečné, nekontrolované zesilování jeho daru ho nakonec přesvědčí, že musí Katiny teorie brát vážně. Společně se vydají na pozoruhodnou cestu – na tu, která rozluští záhadu, která straší Jarrodovu rodinu po generace a staví mladistvé do zápasu proti ohromným silám v bitvě k odčinění minulosti a přetvoření budoucnosti.


Další knížky přibudou zítra, dneska ještě musím shlédnout nový díl Vampire Diaries a pak minimálně 12 hodin spát :D

'Osudu neutečeš' tak trochu jinak

Kdysi dávno jsem tu psala o knížce, která se jmenuje Osudu neutečeš. Plánovaná doba vydání byla konec srpna.
Dnes jsem ovšem našla informaci, že se ta samá knížka jmenuje S osudem v zádech a vyjít měla dnes. Kromě toho byla pozměněna i obálka, na níž se už nenachází ten fešný mladík :D

Další změnou je to, že vydání prvního dílu Nesmrtelných je opět v nedohlednu. Nedávno jsem na stránkách nakladatelství Argo našla info, že tato kniha měla teoreticky vyjít už včera, dneska se tam ovšem dočtete jen to, že je připravována k vydání.

Cornelia Funke - Reckless (Reckless Series #1)


Po léta Jacob Reckless tajně mizel do jiného světa, do světa za zrcadlem, světa, pro který jeho otec opustil svou rodinu. Zrcadlo je Jacobův útěk z reality. Je to místo lovů a velkolepých výprav. Svět, kde čarodějnice straší v lesích a kde se potulují obři a skřítci.
Jacobovo tajemství se zdá být v bezpečí do doby, než ho jednoho dne jeho mladší bratr Will sleduje, což má katastrofální následky. Tváří v tvář prokletí, které rychle mění Willa v kámen, jsou bratři vrženi do závodu proti času, aby našli lék dřív než bude Will navždy ztracen.

Lisa Desrochers - Personal Demons (Personal Demons #1)


Frannie Cavanaughová je katolička s trochu špatným rysem. Strávila roky udržováním všech od těla – dokonce i její nejbližší přátele – a zdá se, že její poslední rok bude stejný... dokud se Luc Cain nezapíše do její třídy. Nikdo neví, odkud přišel, ale Frannie se od něj nedokáže držet dál. Co neví, je to, že Luc pracuje v Akvizici – pro Peklo – a ona ovládá schopnosti, které nechávají Krále Pekla chvějícího se očekáváním. Všechno, co Luc musí udělat, je donutit ji zhřešit. Frannie nemá šanci.
Naneštěstí pro Luca, Nebe má jiné plány, a anděl Gabe udělá cokoli pro to, aby se ujistil, že Luc nedostane to, pro co přišel. A není to dlouho předtím, než zjistí, že bojují pro víc než její duši.
Ale jestli Luc selže, bude Peklo platit pro všechny.

Šepot

Když se Noa se svou matkou Kat a jejím přítelem Gilbertem vydává na venkov do jejich nového prázdninového sídla, netuší, jakému tajemství přijde na kloub.
Už v prvních chvílích má Noa pocit, jako by ji někdo sledoval. Nikoho ovšem nevidí. S prácemi na domě jim začne vypomáhat místní kluk David, který Noe padne do oka.
Jednoho dne společně uspořádají seanci, kterou ale neberou moc vážně. Když Kat s Gilbertem odejdou, zkusí to Noa s Davidem znovu. Komunikovat s nimi začne Eliza, která tvrdí, že byla před mnoha lety v domě na půdě zavražděna. Vyděsí se a David si myslí, že si z něj Noa střílí. Nou to zaujme a po klíči na půdu začne pátrat. Když se po vesnici poptává na rodinu, která tam bydlela před nimi, všichni mlčí a na Elizu si nevzpomínají. Klíč nakonec získá Kat a Noa se na půdu s Davidem vydá. Najdou starou truhličku, ve které byl ukrytý starý fotoaparát. Noa fotky vyvolá a získá tak hrubou představu, jak Eliza vypadala.
Kat se mezitím začne sbližovat s Robertem, místním malířem. Jak se později ukáže, Elizu znal. Když Noa s Davidem opět vyvolají ducha Elizy, Noa chce vědět, kdo ji zabil. Ta jim prozradí jméno Dumbo. Gilbert Noe vnukne myšlenku, že by se mohlo jednat o člověka s velkýma ušima.
Kat zatouží vidět ve městě výstavu, na které své umění ukazuje i Robert, a Noa s Gilbertem jedou taky. Noa si zjistí příjmení Elizina otce, navštíví ho, ale nakonec odejde s tím, že se spletla. Na cestě zpátky autu selžou brzdy. Nejhůř dopadne Gilbert. Později se zjistí, že brzdy někdo poškodil.
David s Noou se vkradou do Robertova domu, kde najdou fotku, na které je Gustav s velkýma ušima. Noe to dojde. David se navíc dozví, že Gustav je Robertův bratr. Davidův bratr navíc náhodou najde Elizin poklad - červený kámen a její deník.
Po přečtení Noa zjistí, že Robert Elizu chtěl, a že Gustav ji měl "jen" rád. Na svoje narozeniny si proto připraví překvapení. Oba bratry si k sobě na půdu pozve; o sobě navzájem ovšem nevědí. S Robertem se vyspí a Gustav to všechno vidí. Začnou si proto myslet, že ji Gustav zabil. Navštíví i s deníkem Roberta, který jim řekne, že pak jen odešel. A Eliza druhý den zmizela. Noa si pak začne myslet, že to Gustav poškodil brzy jejich auta.
Oba bratři se setkají a oba se brání, že Elizu nezabili. Noa s Davidem to všechno sledují, dokud je nepřekvapí návštěva jejich matky Esther.
To ona Elizu zabila, protože viděla, jak si s oběma jejími syny zahrává. Pokusí se Nou uškrtit, ale Robert s Gustavem se o ni postarají.

Bude i třetí kniha v sérii Hush, Hush?

Někdo se mě na to už ptal, jestli nevím, zda bude pokračování i poté, co vyjde Crescendo. Teď už to vím.
Becca na svém blogu uvedla, že když v květnu psala Crescendo, sama nevěděla, zda tím příběh Nory a Patche skončí nebo ne. Na konci se ovšem prý vyskytuje zvrat, který otevírá nové možnosti. Když navrhla své agentce, že napsala návrh na třetí díl, ta nebyla proti.
Proto v srpnu začala Becca pracovat na třetím pokračování, který bude mít název Tempest. Prozatimní datum vydání je stanoveno na podzim 2011. Zároveň Becca netuší, zda se bude jednat o poslední díl v sérii nebo ne.

Dobrá zpráva, ne? :)

Isabel Abedi - Šepot


Šepot, tak Noa pokřtila pět set let starý zanedbaný dům na venkově, v němž má strávit prázdniny se svou matkou. Ze staré budovy vyzařuje něco hrozivého, ale zdá se, že kromě Noi to nikdo nevnímá. Starý dům obklopuje neskutečné ticho, tísnivé a nebezpečné. Když do něj Noa poprvé vstoupí, ovládne ji strach a zvědavé očekávání. Přesto, jako by nikdo kromě ní netušil, že stará budova skrývá dlouho opatrované tajemství… Náhle se začnou dít podivné věci. Nejdřív se objeví David, chlapec z vesnice se zelenýma očima, který Nou okouzlí. Spolu se pokusí o seanci, při níž vyvolávají duchy. V okamžiku se všechno změní. Najednou se jim zdá, že k nim promlouvá nějaký přízrak. Je to dívka Eliza, která tvrdí, že byla před třiceti lety na půdě tohoto domu zavražděna. Noa a David jsou zděšeni. Zdálo se jim to, nebo dům opravdu skrývá nějaký zločin? Všechny stopy dovedou Davida a Nou k jedinému místu, na uzamčenou půdu tajemného domu.

Doporučuju, je to velice zajímavé!
+ Nejedná se o sérii, ale pouze o jednu knihu, což je pro mě docela velká výhoda :)

Need (Need #1)

Když Zaře zemře její nevlastní otec, její matka ji pošle za babičkou Betty do malého městečka v Maine, kde je neustále zima.
Na škole se seznámí s Ianem, který ji po škole provází, její dobrou kamarádkou se stane Issie, kterou doprovází Devyn na kolečkovém křesle. Dojem na Zaru udělá i Nick, který jí nejednou pomůže z nesnází. Naopak se školní hvězdou Megan si Zara nepadne do oka.
Jak to tak chodí, špínu na sebe házejí oba zainteresovaní před Zarou, aby na ni zapůsobili.
Jednoho dne je Zara spolu s Issie a Devynem na obědě a všimne si, že ji někdo pozoruje. Vyděsí se, protože se zdá, že je to ten samý člověk jako ten, který ji sledoval už v době, než do Maine odjela. Vydá se za ním a objeví slabou stopu zlatého prachu.
Společně s Devynem a Issie, ke kterým se pak přidá i Nick, se dají do pátrání, co onen zlatý prach znamená. Ve starých knihách zjistí, že by se mohlo jedna o skřítka, čemuž zpočátku Zara nevěří. Ovšem začne, protože tomu začíná nasvědčovat čím dál tím víc věcí. Dozví se, že po ní touží sám král, který - protože ji nemůže mít - začne uspokojovat svou potřebu jinak: v okolí začnou mizet chlapci, stejně jako už před nějakou dobou. Od krále se nesmí Zara nechat políbit, jinak se stane jeho královnou a jednou z nich.
Když ji jednou veze Nick domů, zmizí kdesi v lese, zatímco Zaře je přikázáno jít domů. Neposlechne a vydá se za ním. Láká ji hlas, který říká její jméno. Nenechá se ovšem zmást a zamíří k domu, u kterého najde velkého zraněného psa, který se podobá spíše vlkovi. Dostane ho domů, s babiččinou pomocí na telefonu ho ošetří a když se rozhodne, že se zase vydá do lesa pátrat po Nickovi, uslyší dole v pokoji zvuk. Vrátí se a objeví Nicka. (Vtipné bylo, že jí to nejdřív vůbec nedošlo.. :D) Když si to všechno poskládá dohromady, zjístí, že je Nick vlkodlak, její babička tygrodlak a Devyn se dokáže měnit v orla. Dlaci jsou nepřátelé skřítků, takže se Zarou Nick zůstane. Venku zuří sněhová bouře a její Betty je na cestě domů. Král se dostane domů, snaží se Zaru vylákat ven hlasem jejího mrtvého nevlastního otce a Nick jí v tom brání. Král odejde s nepořízenou.
Druhý den se vydají ve sněhu za Devynem a Issie pro pomoc. Padnou ovšem do pasti a Zara je odvedena pryč. Probere se v místnosti s Ianem a Meganem, kteří se ukáží být skřítky. Ian ji chce políbit, aby se z ní stala královna. Včas ovšem přijde Betty, Iana i Megan zabije a Nick je taky v pořádku. Zara skončí v nemocnici.
Zpátky doma se vytasí s plánem, jak dostat ven kluka, který s ní chodil na školu a který také zmizel. Betty musí zase pryč, Nick je na cestě a v domě mezi tím se u ní objeví sám král. Zara zjistí, že je ve skutečnosti její skutečný otec. Zara s ním jde k němu domů, aby zjistila, kde se zmizelý spolužák Jay nachází. Taky má figurovat jako návnada pro Zařinu matku, která je už na cestě.
Když ji král na okamžik nechá samotnou, Zara se vydá za Jayem, kterého najde docela zřízeného. Odvede ho ven, kde už jsou Betty a Nick a Zara se setká i se svou matkou, která chce slib od krále, že ji nechá jít, když ona zůstane. Zanedlouho se ovšem Zara a ostatní vydají zpátky pro svou matku s novým plánem. Sídlo společně obklíčí železnými předměty, přes které se skřítci nemůžou dostat. Pár jich Betty s Nickem vyřídí, až vyleze i král a Zařina matka, která se přes "plot" dostane. Skřítkové ne, a jsou tak uvězněni.


Zajímavý námět': skřítkové a dlaci dohromady v jedné knížce? Evidentně to funguje.

Vydání Napořád

Právě jsem narazila na předpokládané datum vydání prvního dílu v sérii Nesmrtelní od Alyson Noël s názvem Napořád, který by neměl vyjít až v říjnu, ale již 15. září.

Daň peklu (The Modern Faerie Tales #1)

Neberu to hned zkraje, kdyby něco, přečtěte si českou anotaci o pár záznamů dál :)

Jednou Kaye narazí na starého dřevěného koně se zlámanými nohami. Neví jak, ale podaří se jí na chvíli ho oživit - a uvidí to Kenny. Toho se Kaye taky podaří nějak okouzlit, protože od té doby si Kenny nemůže pomoct a myslí jen na ni.
Cestou domů Kaye zachrání Robeina, když mu pomůže vytáhnout si z hrudě šíp. Na oplátku se ho může zeptat na 3 otázky. Jak se ukáže, dvě promarní a třetí využije k tomu, aby se dozvěděla jeho celé jméno. A tím ho má v moci.
Když se Kaye dozví, že je plivnice, nejprve tomu moc nevěří. Zeptá se proto svých skřítčích a vílích kamarád, jak to udělat, aby viděla sebe tak, jak skutečně vypadá. Poradí jí a ona se po vyválení v jetelu uvidí: zelená kůže, černé oči. Corny ji uvidí a pomůže jí. Společně se pak vydávají ke dvoru Prokletých.
Tam Kaye uvidí Robeina a samotnou královnu. Královna chce lidskou oběť, aby si zavázala poslušností Nezávislé. Volba padne na Kayi, a i když se Robeine snaží co to dá, královna nesleví. Cornyho na okamžik spustí z očí a poté, co ji Robein - který ji uvidí jako plivnici - nařídí, aby odešla, na Cornyho zapomene. Ten se pak probudí v pořádku. Společně se vydají za vodníkem, aby jí poradil, jak vytvořit kouzlo, aby zase vypadala ostatním jako člověk a taky aby mohla odčarovat Kennyho. Poradí ji, na oplátku mu přivezou starého dřevěného koně.
Kennyho odčaruje, s Janet se usmíří a Kaye je jednoho dne doslova unesena na dvůr Prokletých, kde má být obětována. Při setkání s královnou Prokletých se Kayi zmocní kouzlo a je schopna udělat všechno, aby jí vyhověla. Roiben to všechno sleduje s velkou nechutí.
Ještě předtím Kaye navštívil rytíř ze dvora Požehnaných, ke kterému se teď dost má Corny. Onen rytíř nemá v plánu Kaye připravit o život; chce ukázat, že se nejedná o obyčejnou smrtelnici. Kaye je spoutána a Robein jí vnukne nápad, jak si zachránit život. Nařídí mu jeho jménem dostat ji z pout a pak utéct. Podaří se jim to.
Poté společně musí vymyslet, jak dostat Cornyho ven. Obrátí se na královnu Požehnaných a tu najdou na jejím dvoře. Tam také Kaye uvidí holčičku, co vypadá jako ona. Její matka tak vůbec není její matka. Zastaví se i na party Janet. Zpočátku se nic neděje, pak se ale objeví kouzelné bytosti a skončí to tak, že je Janet zatáhnuta pod vodu vodníkem a zemře.
Onen rytíř ze dvora Požehnaných se stal králem, a tak se oba vydají za ním. Ukáže se, že je prohnaný, když zajme Robeina pomocí jeho jména. Kaye se ho pokusí vysvobodit, ale sama je chycena. Rytíř pak přikáže Robeinovi, aby Kaye zabil. Jenže když se rytíř napije vína, do kterého Kaye nasypala železné hřebíky ze svých bot. Začne se dusit, svůj příkaz ovšem neodvolal. Odvolá ho Kaye. Rytíře zlikviduje Corny.
Dorazí i sama královna Požehnaných, narčení od Kayi z toho, že všemu velela ona, odmítne s pohrdáním a z Robeina se stane král.

Nemám už moc času, tak zkratkou:
Četlo se to skoro samo. Příběh sám o sobě je zajímavej, Kaye je taky nadmíru zajímavá postava. Všechno začne být zajímavější, když se zjistí, že její matka vlastně vůbec není její matka.
V originále vyšly ještě další dva díly, ovšem nevím, jestli někdy vyjdou. Pošlu meila a zjistím :)

Sophie Jordan - Firelight (Firelight #1)


Se svou speciální schopností chrlit oheň je Jacinda vyjímečná i mezi draki – potomky draků, kteří se dokáží měnit mezi lidskou a dračí podobou. Ovšem když Jacindino rebelství vede její rodinu k úniku do světa lidí, bojuje za přizpůsobení, dokonce když její dračí duch zvolna mizí. Jediná věc, která ho oživuje, je Will, jehož rodina její druh loví. Jacinda nemůže odolat tomu, aby se k němu dostala blíž, a to i přesto, že ví, že riskuje nejenom svůj život, ale i nejstřeženější tajemství mezi draki.


Anotace zvláštní, obálka krásná :)

Datum vydání Ošklivých

Už je známo datum vydání prvního dílu s názvem Oškliví od Scotta Westerfelda. Na stránkách nakladatelství se dočtete, že kniha vychází již 13.9.! Nevím jak vy, ale já kupuju :)

Laurell K. Hamilton - Kavárna šílenců (Anita Blake #4)

Animátorka Anita Blakeová je zákonnou popravčí upírů pro celou oblast. Jako expertka na nadpřirozené jevy spolupracuje i s místním Duchařským komandem, zvláštní policejní jednotkou specializovanou na nadpřirozené zločiny. Teď se setkává s řadou případů pohřešovaných lykantropů. A jako by pracovních problémů neměla až nad hlavu, musí současně řešit i potíže ve svém osobním životě. V slabé chvilce slíbila manželství alfa samci vlkodlačí smečky, ale ani to ji nezbavilo nežádoucí pozornosti Pána Upírů a jeho žárlivých příznivkyň.V komplikovaném případě se jako obvykle řeší i otázka, „Kdo je tu vlastně netvor?“

Á, vidím, že se Jean-Claude nezvdává :D
Jak jen další Anitu zakomponovat mezi ty tisíce stránek..?

Holly Black - Daň peklu (The Modern Faerie Tales #1)


O šestnáctileté Kaye Fierchové, harcující se po světě s matkou-rockerkou, se povídá, že je divná. Nechodí do školy, vede zvláštní řeči a ustavičně si vymýšlí báchorky, které jí nevěří ani její nejlepší kamarádka Janet. Když se však Kaye povede oživit kolotočového koně s ulámanýma nohama, uhranout Janetina kluka, poté natrefit na zraněného elfa a ještě jí na okno zaťukají skřítčí kamarádi z dětství, je nad slunce jasnější, že tu doopravdy něco nehraje. Bodláčnice, Loutnička a Špičák dívce prozradí, že k nim má blíž, než si sama myslí. Proto ji požádají, aby jim pomohla v boji s elfskými mocipány, neboť se naplnila sedmiletá lhůta a jejich národ musí o halloweenské noci přijetím Pekelné daně stvrdit své vazalství vůči kouzelnému dvoru Prokletých. Ale pokud by se Kaye odhodlala stát se obětinou, smlouva zůstane nenaplněna a skřítkové by získali svobodu. Dívka prosbu vyslyší a spolu s Janetiným starším bratrem Cornym pronikne do bezcitného světa Neviditelných, aby se o nich i o sobě dověděla víc. Jakou úlohu však hraje v téhle nemilosrdné říši záhadný Roiben, kterého zachránila před jistou smrtí a který je tak přitažlivý? Je celá hra na obětování vážně jenom jako, anebo navzdory všem skřítčím ujištěním začalo jít do tuhého, protože za celou záležitostí stojí kdosi mocnější a Kaye čeká boj o holý život v kulisách, jež jsme vyhradili snům a pohádkám?

Tahle knížka mě momentálně dosti baví. Přece jen, už jsem ty upíry potřebovala vyměnit za něco jinýho :D
Jo, a obálka je originální. Líbí se mi víc.

What I'm gonna read - September

Peklo začíná!
A s tím geometrickou řadou ubývá volného času. Rozvrh hodin mi k tomu taky nepomáhá (v pondělí do 16.45, ovšem mám 4 volný hodiny, tak chápete to?!)

Knížek mám dost. Ovšem prioritou jsou:

  • Cassandra Clare - Clockwork Angel
  • Bram Stoker - Dracula (646 stran)
  • Markus Zusak - Zlodějka knih (526 stran)
Kromě toho mám dalších 12 knížek.. tohle bude náročný.

Jinak moje skóre přes prázdniny: 40 přečtených knih, z toho 14 v originále a 3 jsem četla podruhé kvůli překladu. To je fajn.

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search