Cassandra Clare - Clockwork Angel (Infernal Devices #1)

Tadá, první díl ze série Infernal Devices od autorky Nástrojů smrti spatřil světlo světa!

Když šestnáctiletá Tessa Gray překročí oceán, aby našla svého bratra, její destinací je Anglie, doba kralování královny Victorie a něco hrozného na ni čeká v londýnském Podsvětí, kde upíři, čarodějové a další nadpřirození lidé kráčejí plynem osvícenými ulicemi. Pouze Lovci stínů, válečníci oddaní zbavení světa démonů, udržují pořádek uprostřed chaosu.
Unesena záhadnými Temnými sestrami, členy tajné organizace nazývané The Pandemonium Club, Tessa se brzy dozví, že ona sama je Podsvěťanka se vzácnou schopností: nádáním se libovolně změnit v jinou osobu. A co víc, Magistr, přízračná osoba, která vede Club, se nezastaví před ničím, aby získal Tessinu schopnost pro sebe.
Bez přátel a štvaná Tessa najde útočiště u Lovců stínů v londýnském Institutu, kteří přísahají, že najdou jejího bratra, pokud použije svoje schopnosti a pomůže jim. Brzy zjistí, že je okouzlená – a roztržená mezi – dvěma nejlepšími přáteli: Jemem, jehož křehká krása schovává smrtící tajemství, a modrookým Willem, jehož jízlivý důvtip a nestálé nálady od něj drží každého na délku paže.. každého, kromě Tessy.
Jak je jejich pátrání táhne hluboko do srdce tajemného spiknutí, které hrozí zničením Lovců stínů, Tessa si uvědomí, že si možná bude muset vybrat mezi záchranou svého bratra a pomoci jejím novým přátelům zachránit svět... a že láska může být ta nejnebezpečnější magie ze všech.

Jako bonbónek přidávám povedený trailer:

Kiersten White - Paranormalcy (Paranormalcy #1)

Divné, ačkoli pracuje pro Mezinárodní paranomální kontrolní agenturu, Evie si vždycky myslela, že je normální. Jistě, její nejlepší kamarádka je mořská panna, její bývalý přítel je víla (pozn. má víla i mužský rod? :D), zamilovává se do měňavce a ona je jediná osoba, která dokáže prokouknout kouzlo nadpřirozena, ale stejně. Normální.
Jenže teď nadpřirození umírají a Eviiny sny se plní strašidelnými hlasy a záhadnými proroctvími. Brzy si uvědomí, že tu může být spojení mezi jejími schopnostmi a spoustou náhlých úmrtí. Nejen to, ale může být i ve středu temného vílího proroctví slibujícího zničení všech nadpřirozených bytostí.


+ ještě vychází:

  • Alyson Noël - Radiance
  • Alexandra Adornetto - Halo
O obou jsem tu již psala :)
To ovšem není všechno. Vychází ještě jedna kniha, která se zdá být pro mě nejlepší. O ní ale až později :)

EDIT: E-book :)

Kelly Creagh - Nevermore

Roztleskávačka Isobel Lanley je zděšena, když je dána do páru s Varenem Nethersem kvůli anglickému projektu, který je – tak nefér – v den zápasu soupeře. Chladný a rezervovaný, cynický a jízlivý, Varen dává najevo, že by taky raději s ní neměl co dočinění. Ale když Isobel objeví zvláštní rukopis v jeho deníku, nemůže si pomoct a na tohoto chlapce s pronikavýma očima se podívá jinak.
Brzy se Isobel začne vymlouvat, aby mohla být s Varenem. Neustále odtrhnutá od svých přátel a od svého panovačného přítele se Isobel vydává hlouběji a hlouběji do světa snů, který Varen vytvořil skrze stránky svého deníku, říše, ve které děsivé příběhy Edgara Allana Poea ožívají.
Když se její svět okolo ní začne komplikovat, Isobel zjistí, že sny, stejně jako slova, mají větší moc, než si kdy představovala a že většina děsivých skutečností jsou ty v její mysli. Nyní musí najít způsob jak se dostat k Varenovi dřív, než ho pohltí stíny jeho vlastních nočních můr.
Jeho život na tom závisí.

Download

Oškliví (Uglies #1)

Pokud jste četli článek, který jsem psala dříve, máte trochu tucha, o co jde.

Tally chce vidět svého kamaráda Perise, který prodělal operaci o chlup dříve než ona. Vydá se proto za ním do města, které je vyhrazeno speciálně pro krásné. S Perisem se nakonec vážně uvidí, ale jeho chování ji překvapí. Poté už jen utíká, aby ji nikdo nechytil a spustí požární poplachy. Když se schovává v křoví, narazí na Shay, další ošklivou.
Stanou se z nich velké kamarádky. Navíc zjistí, že mají narozeniny ve stejný den. Společně se potají vydávají na výlety k nedalekým ruinám, kam ji Shay vezme proto, aby se seznámila s Davidem. Ten se ovšem neobjeví a Tally začne pochybovat o jeho existenci.
Teprve pár dní před vytouženou operací jí Shay řekne o místu zvaném Kouř, kde se nacházejí oškliví. Shay Tally prosí, aby šla s ní, protože sama nemá v plánu stát se krásnou. Tally ovšem odmítne, a tak jí Shay zanechá pouze nejasné instrukce, jak se tam dostat.
V den jejích narozenin se něco zvrtne. Doktorka Cabelová po Tally chce, aby prozradila, kde se Kouř a oškliví nacházejí, na oplátku se Tally stane krásnou. Tally je tak nucena souhlasit, od doktorky dostane přívěšek, který má aktivovat, až bude na místě.
Tally se tak sama vydává na cestu, která trvá několik dní. Jednou, když se nachází u řeky, se nad ní objeví vznášedlo, ale po chvíli zase odletí. Tally se usadí na strom s tím, že bude spát. Když se ovšem vzbudí, okolo hoří a na místě je i vznášedlo. Jak se ukáže, šlo o bandu lesníků, kteří zajišťovali, aby se do okolí nerozšiřovala bílá orchidej, která dusí rostliny okolo. Nakonec jí lesníci helikoptérou dopraví na místo blízko Kouři, kde ji najde Shay s pár dalšími ošklivími, včetně Davida.
Postupně se Tally začleňuje mezi místní, o aktivaci přívěšku přestane uvažovat a s ostatními začne i pracovat. Sblíží se s Davidem, a to naštve Shay.
David jednou vezme Tally za svými rodiči, když jí prozradí, že se narodil "v divočině". Od Davidovi matky Maddy se dozví, že při operaci nedochází pouze ke změně těla, ale i mysli. Tally se tak rozhodne, že se do města nevrátí a při cestě zpátky přívěšek zahodí do ohně. David nejde s ní, místo toho jde do nedalekých jeskyní.
Když se ráno Tally probudí, zjistí, že do Kouře pronikly jednotky z města s cílem dopravit ošklivé zpátky do měst. Jí se podaří uniknout, ovšem za cenu toho, že Shay zjistí, že je vlastně špeh. Jeden z ošklivých Croy získá podezření. Tally unikne do jeskyní, kam ji jednou vzal David, a zároveň tam na něj i narazí. Společně se vydají za jeho rodiči, které nemohou najít. Rozhodnou se, že se vydají vysvobodit ostatní.
Tráví tak několik dní na cestě zpátky. Před městem se k nim přidají jiní tři oškliví, kteří jim pomohou.
K vězněným se dostanou, zjistí, že Shay už není ošklivá a že Davidův otec nepřežil. Poté se odeberou k nedalekým ruinám, kde se skryjí. Maddy navíc získala doktorčiny poznámky a za několik dní přijde na
lék. Pokouší se přesvědčit Shay, že jí to pomůže, ta ale nechce. Chce se vrátit do města za ostatními krásnými a pařit s nimi.
Tally se rozhodne, že léčbu vyzkouší ona. David nesouhlasí, ovšem poté, co prozradí svoje tajemství, že byl Kouř zničen kvůli ní, radši odejde. Tally se pak se Shay vydává do města, aby se nechala udělat krásnou.


Tally mi byla docela sympatická. Na to, jak zpočátku prostě chtěla podstoupit operaci a chodit pařit s Perisem, po pár dnech však naprosto změnila názor a dokonce i ošklivého Davida shledala krásným, je to působivé.
Tohle bylo nanejvýš originální a čtivé. Nejspíš si český překlad - tedy až vyjde - pořídím.

Richelle Mead - Krvavý slib (VA #4)

Ano, je to tak. Mnozí z vás se konečně dočkali a ode dneška si mohou koupit už 4. díl Vampýrské akademie.
Česká anotace:

Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů.
Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra?
V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?

Anotaci zároveň i s ukázkou najdete na stránkách nakladatelství Domino.

P. C. Cast, Kristin Cast - Nezkrotná (Škola noci #4)

I když je to podle mého zatím nejlepší díl, docela těžko se sepisuje, protože se toho stalo opravdu hodně.
Hned na začátku se Zoey potlouká kolem školy, když ji „něco“ zraní. Je mlha a ona slyší jen otravné krákání. Honem utíká do školy, kde svolává živly, aby rozehnala mlhu. Jenže nikdo nikde není. Poté se od Afrodity, se kterou se čím dál víc sbližuje, dozvídá, že v budoucnu umře. A hned dvěma způsoby. Oba však poukazují na její odstrčenost od party. Rozhodne se tedy s kamarády usmířit. Hlavně s Afroditinou pomocí, která skoro vše vysvětlila za ní, se nakonec udobří.
Dalším upířím chlapcem, kterého Zoey pozná se jmenuje Stark. Umí se svým lukem zajímavou věc. Ikdyž na něco usilovně míří, musí na tu věc mířit hlavně myšlenkou. Např. myslí na to, jak nemá rád svého kámoše a hele, luk ho zabil. Chudák ale před Zoey umírá, ale oba si tak nějak padnou do oka a i přes nával krve se políbí…fůůůj :-D
Na místo profesora Lorena se usadí Erik, který v hodině vyzve Zoey, aby s ním improvizovala Othella. Ostatní sice nevnímají, že se v jejich improvizaci snaží Erik říct, jak mu Zoey ublížila, ale oba se nakonec začnou improvizovaně hádat. Vše skončí jejich velkým polibkem, po kterém žáci začnou hlasitě tleskat. Také Heath vysvětlil, jak bylo přijít o otisk bolestné, a že už nikdy učednici velekněžky nechce vidět, i když ji miluje.
Nejlepší potěšením pro Zoeinu partu je návštěva Shekiny-největší velekněžce, která dokázala říct před ostatními, co si o Neferetiném chování myslí. Neferet však spřádá plány na zničení světa. Obrátila se na nejvyšší zlo v podobě Kalona. Jenže Kalona může osvobodit pouze Tsi Sgili, která využívá mimosmyslové vnímání. Tohle se dozvěděla od Afrodity, která ve vizy opsala staré čerokézké proroctví. Napadlo jí, že o ní může vědět její babička, od které se to opravdu dozvěděla.
Největší šílenost se stane na konci příběhu. Damien, Erin a další členové party zahajují očistný rituál a vyvolávají živly. Avšak u Afrodity, která měla nakonec zemi jenom propůjčenou od Stevie Rae, která se nakonec dostavila, jak bylo v plánu, postavila místo svého živlu a kruh dokončila. Plán spočíval hlavně v tom, aby Zoey ukázala, že mrtvá mláďata stále žijí a tím pádem i Stevie Rae. Jen je to nový druh mláděte. Všichni jsou šokovaní, jenže na šok ani není čas, protože si Neferet zahraje na tu lepší a svede to všechno na svoji učednici. Prostě že mláďata neoživila Neferet, ale Zoey. Jenže obě si vlezou do vlasů, což zastaví Neferetino přiznání. Největší Zoeina obava. Její velekněžka je Tsi Sgili. Vyvolá hnusné krakouny, kteří mají podobu napůl krkavčího a napůl lidského těla. Ti mají hrozný hlad a nejbližší pochoutkou jsou přihlížející upíři, kromě Zoey. Ta k sobě rychle volá další kamarády, aby se schovali v bezpečí kruhu. Nezapomněla ani na sladkého Erika a rychle utíkají s rituálním kruhem pod zem, kde krkouni a Neferet nemůžou. Dá se říct, že to dobře skončilo…XD

Velký dík opět patří Renátě ;)

P. C. Cast, Kristin Cast - Vyvolená (Škola noci #3)

Zoey Redbirdová je ve velmi těžké situaci...
Zaprvé vede jakýsi boj se svou velekněžkou, která skládá plány, jak svou mocnou učednici zničit.
Nejhorší však je, že si neví rady, kterého kluka/muže miluje nejvíc, se kterým má cenu zůstat a kterého nechat být. Tajně se sejde s Heathem, aby se s ním už doopravdy rozešla, jenže otisk ji přemůže a má s ním nakonec menší románek v parku.
Erik, ten který tak oslnivě přitahuje její city však ví, že s Heathem je, ale i přes to Zoey miluje. Taky se stále více Zoey dvoří Loren, který ji rýmuje milostné básně a říká dechberoucí slova.
Zatřetí se snaží Stevie Rae osvobodit od toho strašlivého těla záhadného stvoření, kterým se stala. I když si všímá, že to už není ta její stará nejlepší přítelkyně jakou byla. Spolu s Afroditou tvoří plán na jeí záchranu. Ta se vplíží za Zoey do školy, kde ji špatnou náhodou spatří její bývalí kamarádi. Ti se na Červenku naštvou, že jim tajila celou věc s její spolubydlící.
Nakonec i to, že jim tajila svůj vztah s oficiálním upířím básníkem Lorenem, když jim to rozzuřený Erik řekne po okolnostech v tělocvičně (Za smutnou Zoey příjde Loren, ti si pak pijí navzájem láskyplně krev, což zničilo otisk s Heathem, a milují se spolu. V tu chvíli je spolu uvidí právě Erik).
To bylo to nejhorší co se ji mohlo stát. Cítí, že se potřebuje uklidnit a to ji dodává nový otisk s Lorenem a proto se za ním vydává na pokoj. Než otevře dveře zpozoruje skrz ně Neferet a jeho jak se smějí zdařilému plánu. Ten byl o tom, aby básník získal její důvěru a tím mu řekla informace o všem co plánuje.... bohužel mu řekla i o Stevie Rae...a milování bylo pro něj jen něco navíc. Byl jako Neferetin věrný sluha, to jí vždycky miloval. Udělal by pro ni cokoli.
Teď už bez přátel a bez kluků Zoey připadá život hrozný i když je ráda, že pomohla zachránit Stevie Rae a Nyx ji stále věří...
Abych nezapomněla na to nejdůležitější - ve škole noci dojde k vraždě dvou lidí, jeden z nich je nakonec i Loren. Tyto vraždy jsou typické oběťmi zabitými jako Kristus, na kříži přibodány, ale bez hlavy. Okolnosti nasvědčují, že vrahem/vrahy jsou věřící a skoro všechny cesty k vysvětlení vedou k tupčínovi.

Díky moc Renátě, protože já se do této série znova nechystám :D

Mockingjay (Hunger Games #3)

SPOILERY!

Jak tak Katniss uvažuje, začne předpokládat, že by bylo nejlepší, kdyby byl Peeta mrtvý. Není si jistá, co mu prezident Snow v Kapitolu provádí, takže si to spíš přeje. Ovšem jednou, když se ve vysílání Kapitolu Peeta objeví, jak poskytuje rozhovor a navádí rebely, aby zastavili palbu, lidé z Distriktu 13 ho považují za zrádce. Prezidentka 13 Coinová chce po Katniss, aby se stala Mockingjay a byla tváří povstání. Katniss souhlasí pod pár podmínkami: všem, které Kapitol zadržuje, bude dána svoboda, Gale bude s ní a v neposlední řadě chce i výsadu na zabití Snowa. Prohlášení řekne prezidentka Coinová na veřejnosti.
Ke Katniss je přidělen tým, se kterým natáčí krátké klipy o ní, Galeovi, minulosti a také o padlých vítězích z jednotlivých distriktů.
Když Katniss přijede do nemocnice jednoho z bombardovaných distriktů, Kapitol začne shazovat bomby. Poté Katniss do kamery prohlásí, aby se rebelové nevzdávali.
Peeta v televizi upozorní na to, že se na Distrikt 13 chystá útok. Jen tak tak se stihnou schovat do bunkru, kde zůstanou po několik dní.
Rozhodne se, že Peetu dostanou ven. Katniss se akce neúčastní, jen netrpělivě čeká. Po jejich návratu, když se jde Katniss za Peetou podívat, se stane dost nečekaná věc: Peeta se ji pokusí uškrtit. Probere se v nemocnici. Finnick se znovu shledá s Annie a jsou oddáni.
Zjistí se, že v Kapitolu na něj použili jed (ten samý, který okusila i Katniss v prvních Hladových hrách od sršní). Vypadá to, že mu pomíchaly vzpomínky a Katniss považuje za nebezpečnou.
Protože Katniss není schopná to vydržet, vypraví se do Distriktu 2, který je Kapitolskou zbrojárnou. Jejich cílem je odříznout Kapitol od veškerých zásob. Od Haymitche se dozvídá novinky o Peetovi. Při potyčce s jedním místním rebelem je Katniss postřelena jiným. A tak se znovu probere v nemocnici.
Peeta už se může volně pohybovat, ovšem za patami mu jdou "hlídači". Všichni jsou překvapení Peetovým chováním.
Katniss s Johannou se chtějí připojit k misi do Kapitolu. Obě musí podstoupit výcvik a poté jsou přijati do speciální jednotky. Na cestě tam narážejí na důmyslné pasti Kapitolu a přijdou jak o pár vojáků, tak o svého velitele. Místo jednoho vojáka nahradí Peeta. Zbývající se vydají do podzemí a míří k sídlu prezidenta Snowa. Po cestě jsou zabiti další členové skupiny, a to včetně Finnicka. Peeta prosí Katniss, aby ho zabila, jenže ona to nemůže udělat. Ostatní mu pomáhají utřídit si vzpomínky na ty, co se staly a nestaly. Na chvíli se 5 zbývající ubytuje u Tigris, která vlastní menší obchod. Z televize se dovídají novinky z Kapitolu i z Distriktu 13, když Beetee přerušuje vysílání, aby rebelové mohli odvysílat krátké spoty. Udělají si plán: rozdělí se na dvojice a Peeta bude sám. Gale s Katniss jsou pak donuceni se ukrýt, protože rebelové na střechách domů odstřelují udržovatele pořádku. V jednom domě je Katniss donucena nechat Galea a vydat se za prezidentem sama.
Na vlastní oči uvidí, jak skupinka dětí uhoří. Mezi nimi byla i Katnissina sestra Prim.
Po probuzení zjistí, že ona i Peeta utrpěli popáleniny. Kapitol padne.
Prezident Snow jí při setkání vloží brouky do hlavy. Katniss pak začne přemýšlet o tom, jestli to celé nebyl plán prezidentky Coinové k získání moci nad celou zemí.
Ta osobně se dostaví za zbývajícími sedmi vítězi Hladových her s nápadem, že by se měly uspořádat konečné hry, do kterých by byli poslání potomci Kapitolu. Katniss souhlasí (kvůli Prim) a na její stranu se přidá i Haymitch. Peeta je razantně proti.
V den popravy prezidenta Snowa mu má Katniss tělem prohnat šíp. Zastřelí ovšem prezidentku Coinovou a je odvedena do pokoje, kde vždy čekala před vpuštěním do arény. Předtím se ovšem pokusila spáchat sebevraždu tím, že by spolkla pilulku. Peeta ji zarazí. Ve své "cele" kutí Katniss plány na to, jak se zabít. Na nic nepřijde, a tak prostě živoří a vzpomíná, kolik lidských životů má na svém triku. Prezident Snow zemře.
Jednoho dne ji vyzvedne Haymitch a zaveze ji zpátky do Distriktu 12. Její matka nejede, protože nesnese na to místo pomyšlení. Gale zůstal jako voják v jiném distriktu.
Za Katniss se občas zastaví Haymitch nebo Peeta, většinou ale jen tak sedí a kouká do ohně. Po nějaké době se věci začnou vracet zase k "normálu": Katniss chodí lovit, Peeta peče a Haymitch pije.
V epilogu se pak dozvídáme, jak to s Katniss vypadá. Má s Peetou dvě děti, které si hrají na hřbitově, aniž by o tom věděly.

Ještě se mi snad nestalo, že bych četla nějakou knížku a po jejím skončení měla v hlavě takhle vymeteno. Prázdno. Navíc se k tomu přidala dost špatná nálada, skoro až deprese. Co jsem tak četla reakce a recenze ostatních, sdíleli prakticky stejné pocity jako já.
Chyběl mi ten starý, milý a laskavý Peeta. Vraždu Prim - a ještě navíc to, že to sama Katniss viděla - jsem považovala za podpásovku. Ještě by mě ale zajímalo, co se stalo s Galem? V epilogu mu nebyl dán prostor.
Jestli měla Suzanne v plánu ukončit to tímto způsobem a zanechat část světa v naprostém šoku, měla bych jí zatleskat za úspěch.

12 hodin

Zhruba tak dlouho jsem četla finále Hunger Games.
Budu potřebovat chvíli, abych se vzpamatovala.

Nebudu spoilovat, alespoň do doby, než vyjde v češtině druhý díl. Sama Suzanne žádala o to, aby nikdo neprozrazoval spoilery.

Momentálně ani nevím, co bych tak napsala. Autorka to prostě vymyslela tak, aby překvapila. Spíš šokovala. V knize je prozrazeno, co kdysi dávno vyváděl prezident Snow, kdo je záhadná Annie z Vražedné pomsty a rozlouskne se i to, koho si Katniss vybere, tedy jestli vůbec někoho.

Jeden tweet naprosto vystihuje moje emoce:
(...) finished today at work. I was blindsided, depressed, on the edge of my seat, mislead and emotionally drained. I LOVED IT.

Madness

Nejméně celý měsíc nebudu muset jít do knihovny. Někdo by mi to už měl zakázat! :D
Šla jsem tam POUZE pro jednu knížku, ovšem domů jsem si jich nesla 5. Plus se mi jich už pár válí doma. V dohledné době tedy budu číst:

  1. Stephen King - Srovnáno se zemí
  2. Geoffrey Chaucer - Canterburské povídky
  3. Stephen Fry - Lhář
  4. Viktor Dyk - Krysař
  5. Arnošt Lustig - Motlitba pro Kateřinu Horovitzovou
  6. Jeanne DuPrauová - Město Amber
  7. James Patterson - Experiment s Andílkou - ta, pro kterou jsem původně šla
  8. Darren Shan - Madame Okta + 2. díl Upírův pomocník
  9. Bram Stoker - Dracula
  10. Scott Westerfeld - Uglies
  11. Suzanne Collins - Mockingjay
A tak se tu toho moc nebude objevovat, v příštích několika dnech ovšem vychází několik hodně zajímavých knih, které představím.

Suzanne Collins - Mockingjay (Hunger Games #3)

Druhou a mnohem očekávanější knihou, která dnes taktéž vychází je závěrečný třetí díl v sérii Hunger Games.

Upozorňuju, že anotace obsahuje spoilery k druhému dílu, který v českém překladu vyjde až v říjnu!

V napínavém závěru trilogie Hunger Games od Suzanne Collinsové musí Katniss Everdeenová zaplatit za to, že přelstila nelítostný Kapitol tím, že vyhrála Hladové hry ne jednou, ale dvakrát. Prezident Snow nikdy nečelil hrozbě jako je tato, a tak se rozhodne k potlačení vzdoru proti němu tím, že zaútočí na Katnissinu největší slabost – její rodinu a distrikt. Vypadá to, že Katniss a její společnost budou muset vyzkoušet svoje schopnosti pro přežití mimo arénu, pokud chtějí znovu triumfovat. Ale který z jejích přátel vzbouřenců bude schopen podmanit si její srdce – její společník z dětství Gale nebo její spoluvítěz a předstíraný milenec Peeta?

Včera také spatřilo světlo světa video, na kterém sama Suzanne čte první kapitolu z tohoto dílu. Podívat se na něj můžete zde.

EDIT: E-book už je venku. Enjoy! :)

Kolektiv autorů - Kisses from Hell

Dnes vychází tato kolekce povídek.

Tato neodolatelná kolekce obsahující příběhy o lásce mezi upíry od pěti v současnosti nejžhavějších autorek – Kristin Cast, Richelle Mead, Alyson Noël, Kelley Armstrong a Francesca Lia Block.
Od prchající upírky nucené věřit chlapci, který může pracovat pro skupinu usilující o její zničení až po legendární romanci dvou nesmrtelných, jejichž láska je nutí všechno riskovat, tato srdce-bušící kolekce přináší nový význam slovům „milovat navždy“. Ať už máte rádi tyto romance, které jsou temné a trudnomyslné nebo světlé a zábavné, tyto příběhy uhasí tu nenasitnou touhu po kouzelných příbězích krásných nemrtvých.

V souvislosti s blížícím se vydáním vypustila Richelle Mead kratší ukázku ze svojí povídky. Přečíst si ji můžete na jejím webu.

E-book ke stažení :)

Milenec z temnot (Bratrstvo černé dýky #1)

Poloslepý upír Wrath zpočátku odmítá splnit přání Dariovi, který po něm chce, aby proměnil svou dceru Elizabeth, která je míšenka, v upíra. Ovšem poté, co Darius zemře, když mu pod auto jeden z bezduchých vloží bombu, Wrath se úkolu zhostí. Onen bezduchý - pan X - je svým šéfem Omegou povýšen. Za cíl si stanovil vystopování Bratrstva a jeho zničení.
A s Beth si velmi svérázným způsobem padne do oka.
Wrathova družka Marissa se cítí dotčená, protože ji Wrath využívá prakticky jen jako zdroj potravy. Poté, co zjistí, že mu učarovala lidská žena, ho zprostí všech závazků a odejde ke svému bratrovi Haversovi, který má chuť si to s Wrathem náležitě vyřídit.
Policista Butch, kterému se Beth líbí, se pokusí zadržet Wratha, který se plížil k Beth. Nebýt zásahu Beth, skončil by mrtvý. O Wrathovi si Butch myslí, že je drogový dealer a nabádá Beth, aby s ním nikam nechodila. Potom mu ovšem nezbyde nic jiného, než se dívat, jak odchází.
Nejprve Beth nechce uvěřit tomu, že je Wrath upír nebo tomu, že bude i ona.
Butch je vyhozen od policie poté, co jednomu maníkovi, který se pokoušel znásilnit Beth, přerazil nos.
Když se Beth jednoho dne vrátí domů, není jí dobře. Vypraví se za ní Butch, který ji najde ležet na zemi. Beth se dožaduje, aby ji odnesl k Wrathovi, a Butch jí vyhoví. Wrath dá napít Beth svojí krve, přemění se v upíra, souhlasí, že si Wratha vezme a Butch se mezitím zpřátelí s ostatními členy Bratrstva. Potká se i s Marissou, a oba si padnou do oka.
Havers si myslí, že Marissa chodí stále za Wrathem a nenechá si to vysvětlit.
Pan X přemluví ke spolupráci Billyho; toho týpka, který se pokusil znásilnit Beth. Stane se z něj bezduchý.
Při obřadu se Beth seznámí se Stvořitelkou. Ta souhlasila s obřadem pod podmínkou, že se z Wratha stane právoplatný král. Bethinu a Wrathovu svatební noc ovšem přeruší jeden z bratrů s informací, že se jiný bratr pokusí Wratha zabít.
O něco později je Beth unesena panem X. Wrath nemůže na slunce a tak musí počkat. Nařídí ostatním bratrům vypálit akademii, kde X působil a kde se bezduší scházeli.
Po setmění se pak Wrath vydává za Beth. Billy je zabit, pan X uteče a Wrath vážně zraněn. Za pomoci Marissiny krve se pak dostane do nemocnice, kde ho Havers operuje. Po probuzení Wrath Haversovi odpustí a dozví se, že by Wratha jeho bratr nezradil.
Pana X příliš nepotěší návštěva Omegy. Bratrstvo se shodne na změně lokality, navíc s sebou vezmou i Butche. Stvořitelka dá Dariovi nový život, ovšem nebude mít žádnou vědomou vzpomínku na Beth.

Na sérii jsem slyšela celkem pozitivní ohlasy, a tak jsem si řekla, že bych to mohla zkusit.
Ovšem Milenec z temnot mě moc nechytil. Hlavní hrdinové na mě taktéž neudělali moc velký dojem. Jinak varuju, knížka je minimálně +15! :D
A já řekla o první dílu Pravé krve, že je to porno. No, nevím :D

Cirkus prokletých (Anita Blake #3)

Anitin kolega u policie ji přivolá k tomu, aby ohledala mrtvolu, která byla evidentně napadena upírem. Více upíry. Policista chce po Anitě, aby se šla poptat Nejvyššího, jestli něco neví. A tak jde.
Tam ji překvapí upírka Jasmína spolu se svou lidskou služebnicí Margueritou, která si myslí, že chce Anita od ní její paní odlákat. Trochu se poperou, Anita vyhraje a mezi ni a Jasmínu se pak musí postavit Jean-Claude. V manéži se vymkne kontrole velký had, ale Jean-Claude ho s Anitinou pomocí dorazí. Tam se taky Anita seznámí s Richardem a padnou si do oka, dokonce si domluví rande.
Poslední dobou chtějí po Anitě všichni vědět, kdo že je ten Nejvyšší. Anita zapírá a odmítne nabídku dvou chlapíků z fanatické organizace s plánem, jak Nejvyššího zabít. Chce to po ní vědět i Edward, aby ho zlikvidoval. Dalším zájemcem o jméno je hooodně starý upír Oliver, který chce převzít vládu nad městem. V jeho domě se Anita setká i s lamií Melanií, která dělá trochu problémy.
Anitin šéf přibral na palubu nového oživovatele Larryho. Když má vyvolat z hrobu třetí zombie, nestačí mu síly i na to, aby ji ovládnul. Zasáhne Anita a celá věc se vyřeší. Když se vrací, zaútočí na ně ti dva chlapíci z oné fanatické organizace proti upírům. Neutečou daleko a narazí na pár upírů v čele s Alejandrem, který Anitu označí.
K Anitě domů se zastaví Melanie s tím, že ji chce Oliver vidět. Souhlasí a vydá se s ní a pár jejími poskoky do jeskyně, kde se ukáže, že Melanie s ní v jednom týmu nekope. Je tam i Alejandro, který z ní chce mít svou služebnici. Lamie jsou jedovaté a jedna ji kousne. Anita se jen tak tak dostane pryč a Edward, který ji opět sledoval, ji odveze domů. Stav její pokousané nohy se zhorší, jakmile Edward odejde. Anita se pak vzbudí u Jean-Clauda.
Ten, aby předešel její smrti, ji dal třetí znamení. Anita zuří a napráská Jean-Clauda Oliverovi. Později volá Anitě kolegovi policistovi, že má podezření, že chce jeden upír povraždit lidi. Popis sedí na Olivera. Takže Anita jede za Jeanem-Claudem, aby ho varovala.
V manéži propukne bitva před zraky lidí. Alejandro dá Anitě všechna zbývající znamení, ale přesto si ponechá svoji vůli. Zabije Olivera a poté i Alejandra. A vzbudí se v nemocnici, kde se dozví, že je Richard vlkodlak a že tím, že se zbavila Alejandra se zároveň zbavila Jean-Claudeových znamení.

Nejlepší díl doposud. Pokračování příští týden.

Sladká jak krev (Tina Salo #1)

Po Praze někdo vysává prostitutky a bezdomovci. Tina se proto vydává pátrat po okolí, aby vraha dostala. Při té příležitosti se podívá i do vlastních řad. Společnost doma ji dělá německý upír Kay, kterému by se dalo říkat popravčí, s nímž sdílí lože. Taky si vydržuje smrtelníka Dareka kvůli krvi.
Mimochodem, Tina je docela zvláštní upírka: světlo jí neublíží, stříbro nevadí. Proč? Protože při proměně nezemřela.
Tina se kvůli informacím staví i za Romanem, který později zmizí a Tina si o něj dělá starosti. Do hry vstoupí i tajemný stařík Simeon, který je zřejmě starší než Tinin "nadřízený" upír Timotej.
V jednom klubu narazí Tina na Dana. Ten ji pozve na jednu party, kde se prý odehraje něco speciálního. Tina dorazí s Kayem, který je připravený na popravu, protože se předtím ukázalo, že si pár starších upírů udělalo děti. Tina nakonec najde Romana, dostane ho ven a s Kayem zmasakrují nově přeměněné upíry. Poté by měla zmizet, dokud se situace neuklidní, protože ani Tinin přítel na policii by to nemohl jen tak ututlat - nakonec mu pomůže až trhavina, a vyhlédne si Řecko. Když je ovšem s Kayem na procházce, společně narazí na jednoho novorozeného a zničí ho. Tina tak nikam nejede, má přeci na práci zlikvidování ostatních nováčků..

Dost to připomínalo první díl Anity Blake.
Jakmile se ovšem v knize objeví větší množství postav, jsem nahraná. Už pak zapomínám, kdo je kdo a s kým. No, další dva díly si asi přečtu, ale ne teď.

Gone (Dream Catcher #3)

Janie si užívá s Cabelem dovolenou u jeho bratra. Janie je ráda, že unikla, protože se ještě stále mluví o tom, co se stalo na oné party před nějakou dobu. Taky se skoro utopí, když je nedobrovolně vtažena do snu jedné paní, co se válela na pláži. Všechno ovšem skončí ve chvíli, kdy jí zavolá Carrie, že je její matka v nemocnici.
Když dorazí, ukáže se, že její matka je v pořádku, ovšem její otec Henry leží v komatu. Janie neví, co si má myslet, doktoři neví, co s ním je. Párkrát je dokonce vtažena do jeho noční můry, kde ji žádá o pomoc; chce, aby ho Janie zabila. Uklidňovat ho jí pomáhá slepá paní z pečovatelského domu.
S Cabelem se Janie podívá do Henryho domu. Vypadá to, že vlastní malý internetový obchůdek a tím se živí.
Janieina matka o jejím otci odmítá mluvit, místo toho stále zvesela nasává.
Janie se rozhoduje, co udělá dál se svým životem. Cabel nemluví nahlas o tom, co se s Janie za nějakou dobu stane, místo toho to vidí Janie v jeho snech.
Janie se vypraví za Henrym do nemocnice, kde je vtažena do jeho noční můry. Slepá paní jí pomůže a Janie si s ním tak na chvíli promluví o tom, jak její matka odešla ze školy a šla s ním. Když odešel, nevěděl, že je těhotná. Jen tak tak stihne Janie ze snu uniknout, jinak by v něm zůstala uvězněná. Henry pak zemře.
Na pohřbu překvapí Janie počet lidí - kapitán a pár jejích kolegů, Carrie se svým přítelem, přítelkyně Henryho Cathy. Janieina matka předvede scénu, protože nedokáže zůstat střízlivá. Janie se pak rozhodne, co udělá.
Sbalí si pár věcí, vezme je do Henryho domu a tam přespí. Rozhoduje se mezi tím, zda se stane slepou a zmrzačenou, jako slepá paní, nebo bude jako její otec, který byl v komatu, pravděpodobně z nevyužívání svých schopností lovce snů. Volba mezi využíváním svých schopností a izolováním se ode všech. Bolí ji představa, že by se měla rozloučit s Cabelem.
Nakonec se rozhodne, že by to nedokázala. S Cabelem se tak domluví, že budou brát věci v životě tak, jak přijdou, bez plánování.

Nevím, ve finále jsem si představovala něco jiného, ale tenhle konec se mi taky líbil. Jen mi to přišlo strašně kraťoučký.
A představa, že by Janie měla ve filmu ztvárnit Miley Cyrus, mě zrovna netěší..

Julie Kagawa - The Iron King (Iron Fey #1)

Meghan Chase nikdy nezapadla na svou maloměstskou střední školu a teď, v předvečer jejích 16-tých narozenin, zjistí proč. Když je její nevlastní bratr unesen, Meghan je vtažena do fantastického světa, jaký si nikdy nepředstavovala – do světa víl, kde všechno, co vidíte, vás může zkusit sníst, a Meghan je dcerou letního krále říše víl. Nyní bude cestovat do hlubin jejich říše, aby čelila neznámému nepříteli... a prosila o pomoc zimního prince, který ji může zabít jakmile by ji nechal dotknout se jeho ledového srdce.

Download

Kelley Armstrong - The Summoning (Darkest Powers #1)

Po letech častého stěhování následující po smrti její matky se život Chloe Saundersové konečně usazuje. Navštěvuje uměleckou školu, následuje svůj sen stát se režisérkou, dělá si přátele, potkává kluky. Její největší starostí je to, že se nevyvíjí tak rychle jako její přátelé. Ale když puberta udeří, přinese to víc než jen vlnu hormonů. Chloe začne vídat duchy – všude, dožadující se její pozornosti. Poté, co si vytrpí kolaps, její oddaná teta Lauren ji vezme do vysoce doporučovaného residenčního zařízení.
Zpočátku se zdá být místo Lyle House v pořádku, až na Chloein malý problém, kdy se obává, že by mohla čelit celoživotní duševní nemoci. Ale jak postupně poznává ostatní děti v domě – okouzlujícího Simona a jeho hrozivého neusměvavého bratra Dereka, protivnou Tori a Rae, která má „něco“ s ohněm -, Chloe si začne uvědomovat, že je tu něco, co je váže dohromady, a není to obvyklé chování „problémového dítěte“. A společně objeví, že Lyle House není ani obvyklé residenční zařízení...

Download

James Patterson - Maximum Ride: Experiment s Andílkou (Maximum Ride #1)

Na doporučení Kettys jsem se podívala na první díl ze série Maximum Ride.

Příběh šestice dětí, které jsou vlastně mutanty. Fantasy, v níž jsou namíchány podle osvědčeného receptu fantastické prvky, nebezpečí, akční scény, aktéry jsou děti, svázané pevným poutem přátelství. Pomocí genetického inženýrství v laboratoři vědci docílili, že vybranému malému vzorku dětí narostla křídla, a navíc tyto děti získaly schopnosti, kterým normální smrtelníci neoplývají. Děti vyrůstají pod dohledem v laboratoři, přesto je autor dokáže prezentovat jako normální děti se všemi dětskými, a hlavně teenagerovskými problémy. Příběh vypráví čtrnáctiletá dívka Maxina (říká si Max, celým jménem Maximum Ride). Je z dětí nejstarší a za všechny přebírá zodpovědnost a považuje je za svou rodinu. Příběh vypráví s citovým zaujetím, minulé události hodnotí a zvažuje. Nejraději má stejně starého Fanga. Slepý Iggy, Nudge, Gazzy a Angel jsou děti.Děti najdou spojence v mladém vědci a z laboratoře se jim podaří uprchnout. Přesto je pro ně život na svobodě plný nebezpečí, musí čelit pronásledovatelům, podobně okřídleným mutantům, kteří je mají za úkol zabít, aby se lidstvo o jejich existenci nedovědělo.

Co jsem tak brouzdala netem, lidé tuhle knížku hodnotí pozitivně. V knihovně ji máme, tak se pro ni v pondělí stavím :)
Jinak mě opět zarazil český překlad.. Andílka? Jako vážně?

Aktualizace: v komentářích najdete odkaz na stažení šesti doposud vydaných dílů v originále.

Laurell K. Hamilton - Cirkus prokletých (Anita Blake #3)


V USA je lykantropie i vampyrismus legální a město St. Louis je srdcem snah za rozšíření práv nelidí. Anita Blakeová – státem uznaná popravčí upírů – uvízne uprostřed bitevního pole, na němž se mají střetnout prastaří nemrtví o vládu nad městem. Kdo ji získá na svou stranu? Koho bude nucena zradit – tedy za předpokladu, že odstranění vlezlého upíra lze vůbec zradou nazvat.

Rozesmátá mrtvola (Anita Blake #2)

Harold Gaynor chce po Anitě, aby povolala z hrobu jednu hodně starou zombie. Odmítne, protože by musela použít lidskou oběť.
V St. Louis řádí neznámý vrah, který na místě činu nechává po obětech pouze "zbytky". Anita podezřívá nějakou zombie, i když jí to zprvu přijde zvláštní. Kolega od policie se jí pak optá, kdo by takovou zombie mohl oživit, a Anita zamíří k Dominze Salvadorové, kterou pekelně naštve tím, že jí neprokáže úctu. Dominga totiž stvořila zombie s duší, a to Anitě připadá kruté. Dominga jí nabídne moc a Anita odmítne. Kněžka voodoo jí pak slíbí nepříjemnou návštěvu, na kterou se má připravit.
Jean-Claude - jakožto nový Nejvyšší upír - se snaží přinutit Anitu, aby byla jeho lidskou služebnicí. Ta ale odmítá.
Anita nerada dorazí na pohřeb svého kolegy oživovatele Petera. Na místě se potká i s jeho bratrem Johnem, kterého si nechá proklepnout. Taky má totiž nějaké zkušenosti s voodoo.
Jednou v noci Anitu vzbudí zápach - a objeví, že má v bytě zombie. Po neúčinné střelbě dorazí policie a zombie shoří venku na chodníku.
Informace se Anita vydá hledat i za Haroldovou bývalou milenkou Vandou, která je na vozíku. Doprovází ji Jean-Claude. Vanda má obavy, aby se to Harold nedozvěděl.
Po získání povolení na prohlídku se vydá Anita a policisté do domy Domingy, kde nic nenajdou. Od jejího vnuka se dozví, že ona pomáhala onu vraždící zombie Petrovi povolat. Domingu usvědčí voodoo kouzlo a je zatčena. Poté se vydají prohledávat okolí, aby vraždící zombie zastavili. Skutečně ji najdou. Pár policistů je zraněno, zombie zlikvidována a Anitě neunikne, že zaživa to musel být oživovatel. Po návratu z nemocnice, kde ji nadopovali léky proti bolesti, se Anita vrací domů, kde ji zaskočí Haroldovi gorily.
Probere se u Harolda doma. Ten po ní stále chce, aby povolala z hrobu zombie a nabízí jí za to nemalé peníze. Anita stále odmítá, a tak se ji jedna z goril donutí přijmout nabídku pár kopanci. Anita ovšem uteče. Než narazí na Domingu a její zombie, která se skládá z malých částí. A protože Anita stále odmítá, Dominga si pro ni přichystá donucovací kouzlo, po kterém Anita udělá to, co si Dominga řekne. K Anitě je přivedena Vanda, která jí pomůže zbavit se pout. Zanechá za sebou nějaká těla a pokusí se s Vandou uprchnout, je ovšem přinucena vrátit se na hřbitov, protože Dominčinou kouzlou působí.
Anita vstoupí do kruhu, Vanda má být tou lidskou obětí. Anita ovšem obětuje Haroldovy gorily. Pocítí moc a na její příkaz povstanou zombie z celého hřbitova. Harold i Dominga skončí mrtví, zombie se zase navrátí do hrobů a ze stínů vystoupí Jean-Claude, který ji celou dobu pozoroval.

Lepší než první díl. Doufám, že ta lehce stoupající tendence bude pokračovat.

Petra Neomillnerová - Sladká jak krev (Tina Salo #1)


Praha je přívětivé město, pro „našince“ určitě, a upírka Tina Salo to oceňuje. Když se na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby mohl poklidný upíří život v matce měst pokračovat.

Aneb hurá do české fantastiky!

Dark Flame (The Immortals #4)

Ever se snaží domluvit Haven, aby nikde neroztrubovala, že je nesmrtelná. Všechny by je totiž vystavila riziku. Když přijde řeč na Romana, Haven razantně odmítne, že by byl tak zlý a podlý, jak Ever říká. I Damen se jí pokouší domluvit, ale ona si nedá říct.
Ever se snaží zrušit kouzlo, které mělo Romana donutit dát jí protilátku. Jenže se to zvrtne a Ever se k Romanovi připoutá. Od té chvíle to je jen Roman - myslí na něj, sní o něm a chce ho. Když k němu nevědomky dorazí, Roman ji uvidí jako Drinu, jeho milovanou. Přijde ale Haven a Ever ji dokonce napadne.
Jude je také napaden Ever, když si chce dokázat, že je taky nesmrtelný. Ovšem rána na ruce se mu nezahojí, a tak ho Ever doveze do nemocnice. Pak mu něco málo o sobě prozradí.
Jude se v Summerlandu ve Velké hale poznání dozví vše o své minulosti, o něm a o Ever.
Když se Ever pokusí znovu zvrátit kouzlo, které ji připoutalo k Romanovi, zdá se, že to zabralo. Brzy ale zjistí, že ne, a znovu se vrhne Romanovi do náruče, který ji znovu vidí jako Drinu. Když ji prokoukne, uteče do Summerlandu, kde zjistí, že Ava je ve skutečnosti teta dvojčat.
Na Avu je Ever pořád naštvaná, ale poté, co v Summerlandu uvidí most, přes který přechází duše a Jude ji tam objeví, za ní zajde s žádostí o pomoc. Podle Avy si za všechno může sama tím, že negativní věci moc myslí. Ever pak skutečně začne být vůči Romanovi imunní.
Snaží se dát věci do pořádku s Haven a po nemalé snaze se jí to podaří, ovšem už nikdy nebude nic tak jako dřív.
Everina teta Sabine ji odhalí, jak poskytuje výklad její kamarádce jako médium pod jménem Avalon. A Ever má průšvih.
Ever přijde na plán, jak z Romana vymámit protilátku; zajde za ním, pokecají a Ever ho přesvědčí, že ji vezme za Drinou výměnou za protilátku. Roman souhlasí, Drinu s Shadowlandu na okamžik spatří, než ho Jude, který je spolu objevil, zabije. Lahvička s protilátkou se rozbije a na tričku ji má Roman i Jude. Přijde Haven, uvidí Romana mrtvého, odvolá příměří s Ever a jí i Judeovi slíbí válku. A Damen se zase ani trošku na Ever nezlobí.

Mnohem lepší než předchozí díl. I když mě Ever v jednu chvíli začala dost štvát.
Na této sérii není nic zas tak pohlcujícího, ale přesto mě to stále baví.

Christopher Pike - Thirst No. 1: The Last Vampire, Black Blood, Red Dice

Alisa strávila více než 5 tisíciletí jako upír, učící se jenom se nakrmit a ne zabít jako to dělají ostatní upíři. Věci se ale dramaticky změní, když upír, který ji stvořil, ji chce mrtvou. Její nesmrtelnost leží v rukou osoby jménem Ray, kterou musí nalákat všemi svými smyslnými schopnostmi.

Download

Stephen King - Žhářka

Andy McGee utíká se svou osmiletou dcerou před agenty tajné vládní organizace Dílna. Utíká pro to, že před mnoha lety se se svou budoucí manželkou zůčastnil pokusu s novou systetickou drogou P6. Poté se u něj vyvinula mírná schopnost mentální dominance a jeho dcera Charlie má velmi silnou schopnost pyrokineze. Agenti Dílny se neštítí žádné špinavosti, včetně vraždy, aby malou Charlie dostali do svých laboratoří. Charlie je tak přinucena použít svou nebezpečnou zbraň, kterou ještě nedokáže plně kontrolovat...

Na jednom letišti Charlie nechtěně podpálí boty jistému vojákovi, když vybírala z telefonních automatů peníze. Uprchnou a agenti Dílny je pronásledují. Na cestě z motelu, ve kterém Andy s Charlie strávili noc, si stopnou auto. Řidič Irv je poté pozve k nim domů. Objeví se ale agenti a Charlie celý statek podpálí. Odklidí se na chatu Andyho známého, kde přečkají zimu. Agenti je ovšem znovu objeví; tentokrát je i zajmou.
V zařízení Dílny jsou oba od sebe odloučení po několik měsíců. Dopují je drogou, na kterou si Andy vytvoří závislost. Nebo si to myslí. Dominanci už moc neovládá, a tak má být poslán na Maui. Charlie odmítá komunikovat, takže se na scéně objeví John Rainbird, nájemný vrah, který si hraje na uklízeče. Postupem času si získává Charliinu důvěru, až ho nakonec Charlie považuje za přítele. Neustále Charlie nutí, aby zapalovala, co jí podstrčí; ta to splní, ale chce něco naoplátku. S Johnem tak chodí ven, aby se projela na koni.
Andy začne předstírat, že drogy bere, ve skutečnosti je ale vyhazuje. Schopnost mentální dominance se mu vrátí, a donutí kapitána, aby jeho výlet na Maui urychlil. Zároveň se setká s Charlie a John Rainbird bude poslán pryč, protože Andy tuší, že s ním není něco v pořádku. John ale na Andyho plán přijde a připraví se na svou možnou smrt.
V den D se Andy ve stáji s Charlie setká, ovšem tu láká John. Andy ho ponoukne a John si při pádu ze stohu zraní. Charlie odhalí zradu a z Johna nic nezbyde. Čím víc Andy ponoukne, tím horší jsou následky: tentokrát ochrnul na levou stranu těla a zemře. Charlie se naštve, stáj i areál Dílny podpálí a vydá se hledat Irva, který jí už jednou pomohl. Pár dní u něj a jeho ženy zůstane. Agenti Charlie mají odstranit, ale ta včas zmizí. Vydá se do redakce Rolling Stone, aby svůj příběh odhalila i ostatním lidem.

Jeaniene Frost - Halfway to the Grave (Night Huntress #1)

Poloviční upírka Catherine Crawfield jde důkladně po nemrtvých doufajíc, že jedna z těchto stvůr je její otec – osoba odpovědná za zničení života její matky. Poté je zajata Bonesem, upířím nájemným vrahem, a je donucena ke špatné spolupráci.
Výměnou za nalezení svého otce Cat souhlasí s trénováním se sexy nočním pronásledovatelem, než jsou její válečné reflexy stejně ostré jako jeho špičáky. Je ohromena, že neskončí jako jeho večeře – skutečně jsou i dobří upíři? Docela brzy ji Bones přesvědčí, že být polomrtvý nemusí být vůbec špatné. Ale předtím, než si stačí užít svého novunalezeného postavení schopné lovkyně démonů, Cat s Bonesem jsou sledováni skupinou zabijáků. Nyní si Cat bude muset zvolit stranu.. a Bones se ukáže být stejně svůdný, jako jakýkoliv muž se srdečním tepem.

Download prvního dílu


4 díly již vyšly, přibližné datum vydání pátého dílu je únor 2011.

Lili St. Crow - Strange Angels (Strange Angels #1)


Dru Anderson má to, co její babička nazývá „dotek“. (Hodí se to, když cestujete z města do města se svým otcem, lovíte duchy a občasné zombie.)
Poté se její otec stane mrtvým – ale pořád kráčející – a Dru ví, že je na řadě. A co hůř, má dva kluky lačnící po její náklonnosti a oni nenechají naprosto nezávislou Dru jít samotnou. Objeví Dru, jak je doopravdy zvláštní dřív, než bude čelit tváří v tesák čemukoliv – nebo komukoliv -, kdo jí pronásleduje?

Download

PS: Kdyby vám anotace nedávala smysl, našla anglickou recenzi.

3 otázky k zodpovězení

Něco mě napadlo. Mohli byste do komentářů odpovědět? Jen abych věděla, jestli jsem jenom já ta divná :D

1. E-book nebo knížka, kterou můžete držet v ruce?
2. Paperback nebo hardback (tvrdá vazba)?
3. Je pro vás obálka knížky důležitá? Dáváte na ni?

Laury Falter - Fallen

Co byste riskli, abyste byli se svou spřízněnou duší? To je přesně to, co šestnáctiletá Maggie Tannerová rozhodne. Ale ona je zvyklá dělat obtížná rozhodnutí. Nikdy neměla lehký život. Stěhování se z jednoho dětského domova do dalšího a ukrývání tajné schopnosti navštěvovat nebe zatímco spí, jí nikdy nedovolilo zapadnout na školu nebo domů. Takže se na svoje šestnácté narozeniny vydává na vlastní pěst a živí se ze své schopnosti doručovat zprávy mezi nebem a zemí, než je nucena zůstat v New Orleans, kde na ni dohlížejí tři atypičtí spolubydlící. Potom potká záhadného a podmanivého Erana Talora, mladého muže jiného než kohokoli kdy potkala. Chytrý a bystrý, to je jako kdyby ji znal celý její život. Maggie a Eran se pustí do vášnivé a nadčasové romance. Eran, který riskuje vlastní život, aby zachránil její, není schopen být viděn kýmkoliv jiným než Maggie, pohybuje se rychle jako blesk, nemůže být zraněn a objevuje se jen tehdy, když je Maggie v nebezpečí. Zatímco se jejich romance vyvíjí, Maggiiným jediným rozptýlením jsou noví záhadní příchozí do New Orleans. Pomalu začne zjišťovat, že nejsou, kým se zdají být. Se schopností pohybovat se stejně rychle jako Eran, zastaralým chováním a jejich pozorností zaměřenou na ni, má Maggie podezření, že to ona je důvodem jejich nadbíhání. A aby toho nebylo málo, ukáže se, že každý z nich má silnou zálibu v zabití jí.

Naprosto mi učaroval cover! V jednoduchosti je holt krása :)
Knížku se mi zatím nepodařilo najít, ovšem cca 40 stránek v originále jsem našla na této stránce.

Laurell K. Hamilton - Rozesmátá mrtvola (Anita Blake #2)


Městem St. Louis se běžně pohybují upíři, lykantropové nebo ghúlové. A taky bytost, která zaslepeně zabíjí a vzápětí zmizí do noci, aniž by ji kdokoli viděl, natož mohl zastavit. Případ se ve spolupráci s policií snaží vyřešit Anita Blakeová, oživovatelka zombií a odbornice na nadpřirozené zločiny. Podaří se jí najít vraha včas, než si najde další oběti? Jak draho ji přijde, že si proti sobě poštvala seňoru Domingu, královnu vúdú? Proč se ochrnutý milionář snaží Anitu přinutit, aby pro něj oživila zombii jeho předka? Jak pevná je Anitina zásada nepoužívat při rituálech lidskou oběť? A co na to stvůra ve sklepě?

Anita mě vážně začíná bavit!

J. R. Ward - Milenec z temnot (Bratrstvo černé dýky #1)

Úvodní román slavného cyklu představuje tajné bratrstvo šesti upírských bojovníků, ochránců rodu. Ti ve skrytu noci vedou nekonečnou a neúprosnou válku s odvěkými nepřáteli o svá území v Caldwellu. Nejkrvežíznivějším z upírů je vůdce bratrstva, Wrath, který touží odplatit vraždu svých rodičů. Avšak když jeden z jeho nejstatečnějších bojovníků padne a zanechá po sobě polorodou sestru, musí za ni Wrath vzít zodpovědnost. Zavede ji do světa neživých, o němž dosud neměla tušení, do světa smyslnosti, o níž se ji nezdálo ani v nejdivočejších snech.

Česká obálka je příšerná, proto originál.
Jinak četl někdo?

Provinilé slasti (Anita Blake #1)

Anita Blake, lovkyně upírů a oživovatelka, je najmuta, aby vyřešila, kdo zabíjí upíry. Nejdříve se jí do toho moc nechce, ale protože je její kamarádka uhranuta upírem a má ji tak v plné moci, na nabídku přistoupí. V klubu Provinilé slasti to na ni zkusí jeden upír snažící se ji kousnout, kterého pak Anita bodne stříbrným nožem. Jean-Claude jí pomůže a všechno svede do outu, že Anita je taky upír a celé to bylo naplánované. Pak ji zavede za svou paní Nikolaos, která je stará přes tisíc let. Jenže ta upírka, která před Anitou stojí, není Nikolaos. Pozná to a pak dostane na budku za svůj nabroušenej jazyk. Vzbudí se v podzemní kobce a Jean-Claude jí dá část své životní síly. Tím se stává imunní vůči jeho moci. Odejde a Anita se setkává s krysodlaky, kteří ji mají zabavit. Zachrání ji až jejich král. Poté se už Anita setkává s pravou Nikolaos.
Ta jí nažene hrůzu, dostane se jí do hlavy. Anita pak zasáhne i do výslechu zombie, který vede Zachariáš. Zničil zombie vědomí a Nikolaos se naštve. Pak společně se Zachariášem prchá pryč.
Doma narazí na Edwarda, lovce upírů, který chce vědět, kde Nikolaos přes den spí. Kdyby mu to ovšem Anita řekla, zamířila by rovnou k ní. A tak mlčí, i když to znamená, že se Edward pro informaci vrátí.
Anita se setká se svým starým známým Phillipem, který vezme Anitu na večírek zrůd do Provinilých slastí. Když nic zajímavého nezjistila, šla ven a zaslechla hlasy. Vydala se za nimi a objevila pár upírů a Zachariáše, který se snažil dostat někoho z hrobu. Zachariášovi pomůže a zamíří pryč, když narazí na Nikolaos. Ta se snaží napadnout Phillipa, který přišel, jenže to nedokončí.
Dojde k vraždě upírky, která se prve vydávala za Nikolaos a Anita zamíří do Cirkusu prokletých, kde mezitím Nikolaos mučila Phillipa. Upírka jí vysvětlí, že Anitu Jean-Claude dvakrát označil, čímž ho udržuje v rakvi při síle, protože z ní bere sílu. Phillip zemře. Nikolaos Anitu kousla, chce z ní mít svého služebníka, a tak Edward ránu vyčistí svěcenou vodou. Společně se pak vydají za králem krysodlaků, který jim slíbil, že je zavede tunely do Nikolaosina sídla. Ještě předtím Anita však musí povolat do hrobu jednu osobu. Narazí na Zachariáše a Anitě dojde, že to on vraždí upíry, aby se udržel naživu. Místo toho však čelí útoku ghúlů. Anita vyhodí do vzduchu nedalekou dřevěnou budku a oběma zachrání život.
V Nikolaosině sídle objeví Anita s Edwardem pár rakví. Do pár upírů píchnou stříbro, dokud je nepřekvapí Zachariáš, Nikolaos, její lidský služebník a Phillip povolaný z hrobu. Anita jen tak prohodí poznámku, že ví, kdo je vrah, a Zachariáš začne střílet. Upírka ho vyřídí, poté se vrhne na Edwarda, a Anita s Nikolaos skoncuje. Najde Jean-Claudea, ten vyleze z rakve a technicky vzato je teď on ten nejvyšší.

Catching Fire (Hunger Games #2)

Katniss s Peetou cestují z distriktu do distriktu, kde jsou oslavováni jako čerství vítězové. Na cestě si spolu všechno vyříkají, takže už jsou zase zadobře. Oba jsou svědky násilí na lidech, kteří prakticky nic neudělali. Kapitol chce ale zabránit vzpourám.
Doma, v novém domě, který Katniss dostala, se za ní staví prezident Snow s tím, že jí moc nebaští to divadlo, které s Peetou předvádí. Katniss dojde, že nikdo není v bezpečí - její rodina, údajný bratranec Gale, ani Peetova rodina. Haymitch jí pak poradí, co by měla dělat, a ona si z toho vyvodí, že by se s Peetou měli vzít. Prezident ovšem nepatrně naznačí, že ani to nestačí.
Doma Katniss narazí v televizi na to, že v jednou distriktu vypukla vzpoura. Postupem času propukne i v několika dalších. Katniss chce všechny zpakovat a utéct do lesů, Gale ale zůstává, takže se ani Katniss nikam nevydává. Její tým ji pomalu začne připravovat na svatbu.
Katniss uteče do lesa poté, co se dozví oznámení Kapitolu: protože se letos budou výroční hry (vždy jednou za 25 let), do arény nepudou obyčejní lidé, ale vítězové předchozích ročníků, z každého distriktu muž a žena. Katniss to má tedy jisté, Peeta se dobrovolně nabídne místo Haymitche. V lese narazí na dvě ženy z jiného distriktu, které utekly kvůli vzpouře. Chtějí se dostat do distriktu 13, který byl zničen. Katniss pochybuje, že vůbec existuje.
Čas plyne a Katniss s Peetou se zase učí dělat pasti, vázat uzly a podobné věci, které jim v aréně pomůžou. Také si dělají spojence, což se Katniss moc nelíbí, protože je pak stejně bude muset zabít, aby zachránila Peetu.
V televizi, na otázku, zda lituje toho, že se nebude ženit, odpovídá Peeta tak, že prohlásí, že už se s Katniss neoficiálně vzali a že čekají dítě. To vzbudí velký rozruch, a tak oba radši zmizí.
Před nástupem do arény si Katniss povídá s Cinnou. Ovšem ještě než ho ztratí z dohledu, uvidí, jak ho surově zmlátí tři dozorci.
V aréně je moře a džungle. Spojí se Katniss s Peetou, k nim navíc Finnick a Mags, která pak zemře kvůli jedovaté mlze. Finnick zachrání Peetovi život, když Peeta narazil do silového pole. Později se spojí s Beeteem, Wiress a Johannou. Džungle se ukáže mnohem nebezpečnější, než to vypadalo: jedovatá mlha, krvavý déšť, zákeřné opice nebo ptáci, kteří napodobují hlas lidí, kteří jsou pro soutěžící důležití. Katniss tak slyší Prim a Galea, Finnick jistou Annie. Beetee má nějaký drát a má plán, jak se zbavit pár posledních protivníků. Chce je nalákat k vodě, drát vést od stromu, kam udeří blesk, právě k vodě. Katniss s Johannou se ke stromu vydají, jenže je ostatní protivníci objeví. Katniss je zraněná a nedaleko od ní leží Beetee. Vystřelí šíp s drátem do pole a dostane ránu. Pak začne destrukce arény, stromy začnou hořet. Vznášedlo ji pak vyzvedne. Probudí se na nějakém stole. Rozhodne se zachránit Peetu. Vstane a uslyší hlasy. Vejde do místnosti, kde je Finnick, Haymitch a Plutarch, který je členem tajné skupiny, která chtěla svrhnout Kapitol. Ostatní protivníci o plánu, že Beetee měl na starost udělat díru do silového pole a poté je všechny dostat pryč, měli aspoň tušení. Ani Katniss, ani Peeta ovšem nevěděli nic. Katniss se vrhne na Haymitche a tak se pak znovu ocitne na stole. Ukáže se, že Distrikt 13 existuje. Peeta byl vyzvednut Kapitolem ještě se dvěma dalšími lidmi z arény.
Za Katniss dorazí Gale a řekne jí, že je Prim a její matka v pořádku. Na Distrikt 12 byly shozeny bomby. Distrikt 12 už tak není.

Jen pro pořádek: Gale je v českém překladu Hurikán.
5 hvězd z pěti je málo!
Budu potřebovat český překlad, abych si dala dohromady některé detaily. Jinak to bylo zase výborné, Suzanne píše úžasně. Všechno okolo závěrečného dílu Mockingjay se drží pod pokličkou, a tak si fanoušci začali vymýšlet spoilery. Některé vážně stojí za to! :D
Chuck Norris zabije všechny kromě Cinny, oni utečou.
Katniss konečně porazí Voldemorta.
Katniss najde Meč pravdy a uvědomí si, že je Peeta Darken Rahl a Gale že je čaroděj prvního řádu.
Katniss hrála Farmville, ale nemohla zachránit svět, protože její plodiny potřebovaly sklidit.
Ukáže se, že Gale je vlastně Team Peeta.

Alexandra Adornetto - Halo (Halo #1)


V ospalém městečku Venus Cove se toho moc neděje. Ale vše se změní, když jsou z nebe sesláni tři andělé, aby ochránili město před hromadícími se silami temnoty: Gabriel, válečník, Ivy, léčitelka a Bethany, dospívající dívka, která je z tria nejméně zkušená. Tvrdě pracují, aby zakryli svou pravou identitu a - nejvíce ze všeho – svoje křídla. Ale mise je ohrožena, když je nejmladší anděl Bethany poslána na střední školu, kde se zamiluje do pohledného školního kapitána Xaviera Woodse. Bude vzdorovat zákonům Nebe tím, že ho bude milovat? Věci vyvrcholí, když si andělé uvědomí, že nejsou jedinou nadpřirozenou silou ve Venus Cove. Ve měste je nový kluk, který je okouzlující, svůdný a smrtící. A co je nejhorší ze všeho, jde po Beth.

Knížka vyjde v originále na konci srpna.

EDIT: E-book ke stažení :)

Patricia Briggs - Měsíční píseň (Mercedes Thompson #1)

Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gnón. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky… A unést mu dceru byla osudová chyba…

Tak na tuhle slečnu se chystám.
Kdysi dávno jsem v Pevnosti četla o této sérii a zní to dost zajímavě, tak uvidíme.

Fallen (Fallen #1)

Luce Price se po jednom incidentu ocitla v internátní škole Sword & Cross. Při onom incidentu, když propukl požár, zemřel její přítel Trevor; velkou roli v tom sehrály i stíny, které Luce občas vídá.
Už v první moment, kdy ve škole uvidí Daniela Grigoriho, se jí zdá, že ho odněkud zná. Daniel ale Luce viditelně opovrhuje, když se Luce snaží navázat rozhovor, Daniel prostě odsekává.
Luce se spřátelí s Arriane, která ji provede po škole a s Penn, která ji pomůže po nehodě, která se stala v jídelně. Luce získá přezdívku "sekaná" a pozná, že Molly skutečně nebude její kamarádka. Navíc po Luce hází očka zelenookej Cam, kterej dokáže sehnat prakticky cokoli.
Postupem času začne zvědavá Luce pátrat po knize, kterou napsal Danielův předek. Penn jí s tím pomáhá, ruku k dílu přiloží i knihovnice slečna Sophia.
Ještě předtím se Luce dostala ke školním záznamům Daniela, kde prakticky nic neobjevila.
Když jednou společně pátrají, v knihovně se objeví kouř. S nimi tam je ještě Danielův kámoš Todd. Knihovnice pomůže Penn, Luce hledá východ s Toddem. Objeví se stíny, Luce od něj něco odpoutá. Luce se pak probudí v nemocnici a vzpomene si na sen, ve kterém se jí zdálo, že měl Daniel křídla a že spolu byli ve vzduchu. Dozví se, že Roland zemřel. V nemocnici ji navštíví i rodiče, kteří ji místo toho, aby ji vzali domů, pošlou zase do školy.
Na vzpomínkové akci ji odchytí Daniel a společně jdou k nedalekému jezeru, kde Luce Danielovi řekne o stínech. Nevypadá, že by byl překvapený.
Cam se s Danielem i popere, protože Cam políbil Luce a Danielovi se to nelíbilo. Cam pak Luce vyláká za hranice školy. Luce mu chce ale jen vrátit náhrdelník, který jí dal. Cam pak seřeže dalšího opilce a vyděšenou Luce zachrání Daniel, který ji odveze pryč.
Pohádají se, políbí se, Daniel čeká, že se Luce vypaří a pořádně ji vystraší.
Luce se sejde s Camem, aby mu řekla, že s ním nechce nic mít. Ten jí ale pustí jen pod podmínkou, že jí políbí. Luce to dovolí.. a pak přijde nečekaně Daniel s Gabbe, která Camovi natrhne zadek. Daniel Luce odvede stranou a všechno jí vyklopí.
Že nemůže umřít a že vždycky miloval Luce. Ta ale pokaždé po 17-ti letech zemřela poté, co ji Daniel políbil; kamkoli se ovšem Daniel pohnul, tam narazil na zreinkarnovanou Luce, která si ho podvědomě pamatovala. A tak se to točilo pořád dokolečka.
Luce pak zamíří do svého pokoje všechno si urovnat v hlavě. Narazí tam na knížku Danielova předka, kterou jí přinesla Penn. Uvnitř najde svoji starou fotografii s Danielem v jednom z minulých životů. Zamíří pak do knihovny za Penn, narazí ale na knihovnici, se kterou si popovídá. Ukáže se, že má trochu potuchy, o co se jedná. Společně se pak vydají hledat Daniela, narazí na vystrašenou Penn a na něco, co vypadá jako mračno kobylek. Najde Daniela, řekne mu, že ví, že je anděl a ten ji pošle pryč, protože se schyluje k bitvě. Dorazí Cam a pohrozí, že jestli Luce zemře, tentokrát to bude navždy.
Slečna Sophia společně s Penn a Luce se utíkají schovat, jenže Penn je na cestě zraněna. V úkrytu pak Sophia Penn zabije a Luce hodlá taky. Chce prý totiž Daniela osvobodit od Luce. Vysvětlí jí, co je tentokrát jinak: v předešlých životech byla Luce vždy zasvěcena do náboženství, jen tentokrát ne; rodiče ji nenechali pokřtít. Není tedy ani na straně dobrých, ani zlých. Objeví se anděl Daniel, Luce zachrání a slečna Sophia je zničena. Na Danielově straně je i Arriane s Gabbe. Cam je naopak proti nim.
Všichni se pak s Luce rozloučí a ta zamíří s učitelem dějepisu na nedaleký ostrov do bezpečí. Protože těch, jako byla slečna Sophia, je víc.

Tahle knížka není nijak extra zajímavá, snad kromě posledních asi 50-ti stránek. Prostě průměr. Měla jsem možnost přečíst si prolog druhého dílu a vypadá to na zajímavější čtení.
Možná je načase smířit se s tím, že upíry střídají andělé.

Vydání Železného polibku

3. díl v sérii Mercedes Thompson od spisovatelky Patricii Briggs vyjde již 15.8.! :)

Vladislav Vančura - Rozmarné léto

Ta čeština mi dala zabrat!

Děj se odehrává v lázeňském městečku Krokovy Vary, kudy protéká řeka Orše. Hlavními postavami jsou majitel plovárny Antonín Důra, kanovník Roch a major Hugo. Moc si neužívají léta, protože jim pořád prší.
Příjezd kouzelníka Arnoštka a jeho pomocnice Anny vzbudí pozdvižení. Arnoštek je sympatický Důrově ženě Kateřině, Anna zase třem pánům.
Jednou, když Antonín dlouho nejde domů, se ho Kateřina vydá hledat na plovárnu. Tam na něj narazí a zprvu si myslí, že má poměr s Annou. Antonín jí ale vysvětlí, že pouze zachraňoval Annu z vody.
Jednou k Anně do vozu přišel i abbé, ta ho poprosila, jestli by jí nepohlídal vaření. Pijáci z nedaleké hospody se pak k vozu vydali posmívat se Arnoštkovi. Jeden z nich dostal od abbého ránu. Kanovník pak s natrženým uchem, které mu Antonín přišije, uteče.
Při vystoupení, na kterém Arnoštek chodil po laně, k němu přišel starší pán a s lanem začal cloumat. Arnoštek spadl. Vystoupila proto Anna.
Arnoštek se poté zmohl a vstal, aby šel naproti majorovi s holí. Když uviděl, že je s ním Anna, začal je oba mlátit. Major pak prosí Annu, aby zůstala s ním, ale ta nakonec s Arnoštkem odejde.
Do starých kolejí se vše vrátí až po odjezdu kouzelníka. Mistr, abbé i major si o tom všem pokecají a Kateřina vše odpustí Antonínovi.

Nevidím smysl v tom, že jsem tuhle knížku četla, když stejnak učitelka z nás bude páčit neskutečný detaily, který si příští týden už nebudu pamatovat. Uf, ten poslední rok bude těžkej.

Laurell K. Hamilton - Provinilé slasti (Anita Blake #1)


Vampyrismus je v USA legální. Za úplatu vám oživovatelé povolají z hrobu zombii dle vašeho výběru. Po některých hřbitovech se potulují ghúlové.Nemrtví by možná měli mít hlasovací právo, ale kdo zastaví ty, kteří začnou zabíjet lidi? Vedlejší zaměstnání oživovatelky Anity Blakeové je právě lov a exekuce odsouzených upírů. Co ale Anita udělá, když je žádána o pomoc při vyšetřování případu několika zavražděných upírů? Upíři jsou přece taky lidi. Nebo ne?

Tak to jsem zvědavá..!

Linger (The Wolves of Mercy Falls #2)

Sam si zvyká na život jako člověk. Už se nemusí bát chladu, protože se nezmění ve vlka.
Grace trápí neutichající bolesti hlavy a horečka. Nepřikládá tomu ale moc velkou váhu.
Také se seznamujeme s novými členy smečky, které přivedl Beck z Kanady - Cole a Victor. Cole působil v jedné celkem úspěšné kapele s názvem Narkotika. Victor je jeho blízký přítel.
Sam zpočátku Colea vůbec nemá rád. Nechápe totiž, jak si někdo mohl tento život vybrat dobrovolně. Cole to udělal ale proto, aby nechal všechno za sebou a na všechno zapomněl. Navíc Coleova minulost ohrožuje celou smečku; je totiž otázkou času, než ho někdo pozná a upozorní na ně. S Isabel se Cole potká za vtipných okolností; Cole se prostě vloupá k ní do domu kvůli oblečení a jídlu. Isabel ho pak najde nahého. Zachrání ho před svou matkou a Cole se zase vydá domů.
Když jednou Sam zase přespává u Grace, začne Grace křičet v horečce, zdálo se jí, že se mění ve vlka. Do jejího pokoje se nahrnou rodiče, najdou Sama, toho vyhodí a Grace odvezou do nemocnice. Nic neobvyklého nenajdou a svedou to jen na chřipku. Ještě předtím dala Grace Samovi k narozeninám poukázku na pár hodin nahrávání ve studiu. Hrozí ovšem, že Grace nebude moci jet, protože jí rodiče nechtějí pustit. Ta ovšem i přes zákaz rodičů nakonec jede. Po návratu domů má Grace pořádnej průšvih a otec jí dokonce zakáže stýkat se se Samem do jejích 18. narozenin. A tak se Grace sbalí a odejde za Samem. Mezitím ji začne trápit krvácení z nosu a snaží se to skrýt před Samem.
Cole se snaží přijít na to, co ovlivňuje jeho proměnu. Myslí si, že to hlavní není teplota. Jeho přítel Victor se totiž nemohl udržet v jedné formě - neustále se měnil z vlka v člověka a opačně. Ani Sam nevěděl, čím to je. Colea v domě objeví Isabel, která si všimne, že Cole značně zdemoloval obývák.
Po příjezdu ze studia Sam s Grace najdou u domu otce Isabel, který přivezl mrtvého vlka - Victora. Později večer se stav Grace zhorší - začne zvracet krev, takže ji Sam s Colem odvezou do nemocnice, kde Sam dostane do zubů od otce Grace.
Grace umírá a Cole má jednu teorii - že to, co ji zabíjí, je vlk v ní. Vypadá to, že když ji otec neúmyslně zapomněl v autě jednoho horkého dne vlka úplně nezničilo. Sam pak dovolí, aby Cole znovu Grace infikoval. Pomůžou potom Grace z pokoje a ta se změní ve vlka. Sam si je vědom toho, že musí najít skutečný lék jak pro ni, tak i pro sebe.

Cole zachraňoval situaci.
Ono vlastně ani pokračování Shiver nebylo vůbec potřeba, protože to byla kniha kompaktní, nepotřebující další navazování. Proto mi Linger tak moc nesednul; protože musím čekat až do července příštího roku.

Další díly Nástrojů smrti

Právě v této chvíli probíhá chat s Cassandrou Clare.
Oznámila obří novinku: City of Fallen Angels nebude posledním dílem v sérii The Mortal Instruments. Následovat bude City of Lost Souls (pochytila jsem květen 2012) a City of Heavenly Fire (podzim 2013).
Záznam chatu bude k dispozici, tak ho sem potom hodím.

Pod tímto odkazem najdete záznam, zítra se na to znova podívám.

Carrie Jones - Need (Need #1)

Zara White má podezření, že ji sleduje jeden podivný chlápek. Také je posedlá fóbiemi. Je pravda, že není sama sebou od té doby, co zemřel její nevlastní otec. Ale deportovat ji do Maine, aby tam žila se svou babičkou? To je trochu extrémní. Toto opatření jí má pomoct zůstat normální... ale Zara si je docela jistá, že její matka se s ní teď nemůže zabývat.
Nemohla se víc mýlit. Ukáže se, že stopař není jen výplodem Zariny bujné fantazie. Ve skutečnosti ji stále sleduje, zanechávajíc za sebou přízračné stopy zlatého prachu. Něco tu není v pořádku – ne lidského – v tomto ospalém městečku v Maine, a všechno ukazuje na Zaru.

Download

Scott Westerfeld - Oškliví

Každý může být úchvatně krásný, co je na tom špatného? Tally bude brzy šestnáct a už se nemůže dočkat. V jejím světě šestnácté narozeniny znamenají operaci, která člověka změní z fyzicky ošklivého na dokonale krásnou bytost, a tím jej katapultuje do ráje špičkových technologií, kde jedinou prací je nikdy nekončící zábava.

Několik týdnů před narozeninami však Tally potkává novou kamarádku Shay, která si není úplně jista, jestli vůbec chce být krásná. Mnohem raději by se ocitla mimo dokonalý svět, na utajeném místě zvaném Kouř, kde žijí oškliví, kteří se rozhodli vzbouřit proti diktátu a povinnosti být krásný. Když Shay uteče a zanechá Tally zašifrovaný vzkaz s popsanou cestou do společenství, odhalí Tally odvrácenou stranu světa krásných – a není to nic pěkného. Úřady ji postaví před nejhorší volbu, jakou si dokáže představit: buď najde svoji kamarádku a vrátí se s ní zpět, a zároveň prozradí úřadům, kde se úkryt nachází, nebo nikdy nebude krásná. Její rozhodnutí jí navždy změní život…

Nakladatelství Triton se tuto knížku chystá vydat ještě do konce tohoto roku. Druhý díl s názvem Krásní vyjde též do konce tohoto roku.
Série má celkem čtyři díly. Originály můžete najít zde.

Zdroj anotace a ukázku najdete na stránkách nakladatelství.

What's up

Moc nepíšu, já vím.
Jde o to, že teď hltám 4 knížky najednou, takže není moc času. Ale dneska vám zase představím dvě knížky, které mě zaujaly :)

Jinak se děje asi toto:

  • včera vyšel paperback City of Glass. Americká verze navíc obsahuje první kapitolu ze City of Fallen Angels.
  • na stránkách nakladatelství Simon & Schuster si můžete přečíst první kapitolu z Clockwork Angel. Kniha jinak vyjde na konci srpna.
  • Fallen od Lauren Kate vyjde v českém překladu v srpnu 2011; opět díky za komentář :)
  • navíc už zítra vychází sedmý díl Anity Blake s názvem Zápalné oběti! :)

What I'm gonna read - August

Už jenom měsíc! :O
Tákže:

  • Anita Blake! Ano, vážení, hodlám se pustit do série od Laurell K. Hamilton, protože na padlo už několik dotazů ze všech stran, jestli se na ni chystám. Yep. Now.
  • dokončím Fallen, Catching Fire a Linger
  • posledním dílem Gone uzavřu sérii Dream Catcher od Lisy McMann
  • a taky musím omrknout tu povinnou četbu! Že se mi do ní teda chce..
  • ještě Dark Flame od Alyson Noel!

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search