Linger v češtině

Díky anonymnímu komentáři jsem zjistila, že pokračování Mrazení od Maggie Stiefvaterové vyjde v lednu 2011! Díky za info :)

Dark Flame ke stažení

Tak konečně, po měsíci čekání jsem našla e-book od Alyson Noël ke stažení :)

Mellisa Marr - Wicked Lovely (Wicked Lovely #1)

Pravidlo č. 3: Nezírejte na neviditelné víly.
Aislinn vždycky viděla víly. Mocné a nebezpečné chodí ukryté ve smrtelném světě. Aislinn se obává jejich krutosti – obzvláště pokud se dozví o jejím Zraku – a přeje si, aby byla k jejich přítomnosti stejně slepá jako ostatní mladiství.
Pravidlo č.2: Nemluvte na neviditelné víly.
Nyní ji víly pronásledují. Jeden z nich, Keenan, který je z části děsivý a svůdný, se s ní snaží mluvit, klást otázky, které se Aislinn bojí zodpovědět.
Pravidlo č.1: Nikdy nepřitahujte jejich pozornost.
Ale už je příliš pozdě. Keenan je Letní král, který hledal královnu po devět století. Bez ní samo léto zahyne. Určil, že Aislinn se stane Letní královnou za každou cenu – bez ohledu na její plány a touhy.
Najednou žádné z pravidel, které Aislinn drželo v bezpečí, už neplatí a všechno je v sázce: její svoboda, její nejlepší přítel Seth, její život, všechno.

Download

Mine

Jednou se mě někdo ptal, kolik mám doma knížek. Tak tady máte odpověď:

Mrazivý polibek je ve skutečnosti Stínem políbená, na fotce ještě chybí Twilight sága.

Vampýrská akademie jako grafický román

Taky vám ten obrázek přijde k smíchu? :D
Rose tam fakt vypadá jako badass!
Vyjít by měl v srpnu 2011.

Zdroj

3. díl Akademie Evernight

Byla jsem zvědavá, a tak jsem Egmontu napsala meila.

3. díl se bude jmenovat Přesýpací hodiny a plánujeme ho vydat na podzim.
Tak se těšte :)

Alyson Noël - Radiance (Riley Bloom #1)

Riley Bloom nechala svoji sestru Ever ve světě živých a přešla přes most do posmrtného života – na místo zvané Zde, kde je čas vždy Teď. Riley a její pes Buttercup se opět spojili s rodiči a zrovna se usazují do pěkné, uvolňující smrti, když je Riley předvolána před Radu.Prozradí jí tajemství – posmrtný život není jen věčnost volného času; Riley musí pracovat.Je přidělená k práci Lapače duší a její učitel Bodhi je zvědavý kluk, kterého nemůže pochopit.
Riley, Bodhi a Buttercup se vrací na zem k jejímu prvnímu úkolu, k Oslnivému chlapci, který strašil na hradě v Anglii po staletí. Mnoho Lapačů duší se snažilo dostat ho přes most a neuspělo. Ovšem nikdy nepotkal Riley...

Riley je sestra Ever z Evermore, proto jsem tuto knížku zmínila v předchozím seznamu :)

VA covers

Už se objevily obálky českých verzí čtvrtého a pátého dílu Vampýrské akademie.
Originály jsou prostě lepší.
Co myslíte?

Zdroj: arara.cz

What's next

Tak mě napadlo, že bych si mohla sepsat, co kdy vyjde. Protože toho těch pár posledních měsíců tohoto roku bude vážně hodně.

Srpen

  • Suzanne Collins - Mockingjay (Hunger Games #3)
  • P. C. Castová, Kristin Castová - Nezkrotná (Škola noci #4)
  • Cassandra Clare - Clockwork Angel (The Infernal Devices #1)
  • Laurel K. Hamiltonová - Zápalné oběti (Anita Blake #7)
  • Alyson Noël - Radiance (Radiance #1)
Září
  • Richelle Mead - Krvavý slib (Vampýrská akademie #4)
  • Lauren Kate - Torment (Fallen #2)
  • Rick Riordan - Prokletí Titánů (Percy Jackson #3)
Říjen
  • Suzanne Collins - Vražedná pomsta (Hunger Games #2)
  • L. J. Smith - Upíří deníky: Návrat
  • Becca Fitzpatrick - Crescendo (Hush, Hush #2)
  • Alyson Noël - Napořád (Nesmrtelní #1)
Listopad
  • Cassandra Clare - Město ze skla (Nástoje smrti #3)
  • Richelle Mead - Spoutáni magií (Vampýrská akademie #5)
  • Alyson Noël - Night Star (The Immortals #5)
Prosinec
  • Richelle Mead - Last Sacrifice (Vampire Academy #6)
  • L. J. Smith - Midnight (The Vampire Diaries: The Return #3)
+ do konce roku Claudia Gray - Přesýpací hodiny (Akademie Evernight #3)

Ale i příští rok bude co nabídnout..
2011
Leden
  • P. C. Cast, Kristin Cast - Awakened (House of Night #8)
  • L. J. Smith - Upíří deníky: Návrat - Soumrak (2. část Nightfall)
  • Carrie Jones - Entice (Need #3)
  • Maggie Stiefvaterová - Linger (pokračování Mrazení)
Únor
  • Melissa Marr - Darkest Mercy (Wicked Lovely #5)
  • Julie Kagawa - The Iron Queen (Iron Fey #3)
Březen
  • Claudia Gray - Afterlife (Evernight #4)
Duben
  • Cassandra Clare - City of Fallen Angels (The Mortal Instruments #4)
  • Holly Black - Red Glove (Curse Workers #2)
Názvy v angličtině znamenají vydání knihy v originále.
Kdyby tu chybělo něco, na co jsem naprosto zapomněla, napište komentář a já to doplním! :)

Maria Beaumont - Ďábelská světice

Anotace:
Amy by si mohla vychutnávat slasti života, utrácet vydělané peníze a užívat slávy, jenže má to háček. Její matka, upjatá a puritánská paní Bickerstaffová, je natolik vyhraněná osoba, že Amy v obavách, aby ji nerozladila, před ní tají kde co. Ve snaze ventilovat zklamání z předchozího nevydařeného vztahu se pustí do psaní, nabitého erotikou, pochopitelně pod pseudonymem. Kniha jde na odbyt, jenže tím Amy zabředá do dalších problémů a ustavičně se strachuje, kdy to na ni praskne. Život jí komplikuje nejen matka, ale i novináři ve snaze odhalit její totožnost, pohledný šéf i bývalý, sexem posedlý přítel. Nakonec dochází k názoru, že každý z nás tají něco, o čem je lepší pomlčet.

Amy je nabídnut honorář závratné výše, ale bude muset napsat ještě další dvě díla. To se jí moc nezamlouvá, protože už nemá odkud čerpat inspiraci.
Její bývalý přítel Jake ji pozve na rande, když na sebe doslova narazí. Amy už si začne myslet, že se změnil, jenže se pak ukáže, že to tak vůbec není.
Kdykoli má Amy promluvit s Lewisem (svým šéfem), nezmůže se na víc než na mumlání. Celá kloudná věta z ní vypadne jen málokdy.
Její matka si myslí, že má otec milenku. Amy se svojí sestrou Lisou si tedy najímají detektiva, který jim poté dodá kompromitující fotky. Když to Lisa na otce vytáhne, odpoví jim, že jen chystal oslavu pro jejich matku k narozeninám.
K Amy domů přijede Ant, její dlouholetý kamarád homosexuál, o němž si její matka myslí, že je kněz. Když to všechno praskne, matka vyrazí posprejovat dveře nedalekého kostela, za což je zavřena přes noc do vězení. Jednou k ní její matka přijde, Amy pošle pryč a nevědomky se vyzpovídá Antovi, jakožto knězovi. Ten pak dlouho odmítá cokoli prozradit, nakonec ale přizná, že její matka měla aférku.
Lisa pořád tlačí na Amy, aby se přiznala ke knížce, kterou napsala, dřív, než na to přijdou novináři. Jenže Amy se nemůže vymáčknout, a tak to Lisa vezme do vlastních rukou - a řekne, že ji napsala ona.
Poté, co všechno vyklopí Lewisovi, se dají dohromady. Amy skončí v práci a Lisa za ní přebere povinnosti jako dělání rozhovorů s novináři. Amy si tak může užívat klidu.

Tohle byla sranda! :D

České překlady jmen

Gale? Kdo je sakra Gale?
To jsem si říkala, když jsem začala druhý díl Hunger Games v originále. K tomu, abych přišla na to, o koho se jedná, jsem musela otevřít první díl v originále.
Jak a koho proboha napadlo, aby jméno Gale do češtiny přeložil jako Hurikán? Má to sice takovej význam, ale i to originální jméno má něco do sebe.

Nebo Magnus Bane v Nástrojích smrti. V češtině Krasomil Pohroma. Já na to koukala jak puk.

Linger - audiobook

Už jsem našla Linger!
Zatím teda jenom jako audio, ale předpokládám, že nebude trvat dlouho, než se objeví i e-book.

Download

Vypadá to, že už vím, co si budu pouštět před spaním :D

EDIT: V komentářích najdete odkaz na stažení knihy ve formátu *pdf.

Lauren Kate - Fallen (Fallen #1)

Je tu něco bolestně povědomého na Danielovi Grigori.
Tajemný a rezervovaný, zaujme pozornost Luce Price od chvíle, kdy ho uvidí první den v internátní škole Sword & Cross v dusné Savannah, v Georgii. On je jediný světlý bod v místě, kde jsou mobilní telefony zakázané, ostatní studenti jsou všichni podělaní a bezpečnostní kamery sledují každý krok.
I když Daniel nechce mít nic společného s Luce – a jde mu z cesty, aby to bylo jasné -, ona to nemůže nechat jít. Přitahována k němu jako můra k plameni, musí zjistit, co chce Daniel tak zoufale udržet v tajnosti... i kdyby ji to mělo zabít.

Download

Lissa McMann - Gone (Dream Catcher #3)

Poslední díl trilogie.

Janie si myslela, že ví, co její budoucnost obnáší. A myslela si, že se s tím smířila. Nezvládne ovšem stáhnout Cabela dolů s ní.
Ví, že s ní zůstane, navzdory tomu, co vidí v jeho snech. Je úžasný. A ona je troska. Janie vidí pouze jeden způsob, jak mu dát život, jaký si zaslouží: musí zmizet. A to je zabije oba.
Pak do jejího života vstoupí cizinec – a všechno rozmotá. Budoucnost, které Janie jednou čelila, se nyní osudně otočí a její možnosti jsou hroznější než si kdy myslela. Ona sama se musí rozhodnout mezi dvěma zly. A čas se krátí...

Download:

Fade (Dream Catcher #2)

Kapitán má podezření, že na střední škole, na kterou chodí i Janie s Cabelem, řádí násilník. Janie má proto za úkol sledovat sny ostatních. Cabelovi se nelíbí, že by se Janie měla v tomto případě angažovat, nemůže s tím ale nic udělat.
Zpočátku všechno vypadá v pořádku, dokud Janie neuvízne ve snu svojí spolužačky Stacey, které se zdá, že ji v autě někdo zezadu přepadne. Když pak utíká, násilník běží za ní.
Janie pak začne podezřívat chemikáře. Všechno jí vychvaluje, dojde i na nějaké nevinné dotýkání a pak Janie dokonce pozve na svoji párty, kde budou studenti ze skupiny. Janie přijme nabídku, protože si myslí, že je na správné stopě.
Od kapitána dostala Janie hromadu spisů, kterými se musí prokousat. Najde i zápisník té slepé paní, o kterou se starala. Ona byla stejná jako Janie. Do zápisníku si napsala všechno, co zjistila. Sny mohou za to, že oslepla. Po nějaké době už ani nebyla schopná zvednout tužku do ruky.
Na party nejdříve chemikář tvrdí, že je v punči jenom trochu vodky, za nějakou dobu jsou ale všichni namazaný. Kromě Janie. Jenže i ona se pak začne cítit divně a dojde jí, že nějaké drogy byly i v jídle.
Janie se pak vzbudí v nemocnici, kde jí Kapitán vysvětlí, že nic z toho, co se stalo, není její chyba. Učitele pochytali a vyhodili ze školy. Násilníkem se pak ukáže být tělocvikář, ne chemikář.
Cabe si chce dát pauzu. Několik týdnů spolu nemluví. Janie se poté doví, že se o ní bál, že by se jí něco mohlo stát. Taky mu musí vyklopit, jak to s ní bude dál.

Kdybych se neflákala, mohla jsem to mít přečtený už někdy minulej týden! Prázdniny jsou holt strašná vymoženost :D

Suzanne Collins - Catching Fire (Hunger Games #2)

Proti všem očekáváním, Katniss Everdeen vyhrála každoroční Hladové hry s kolegou z okresu Peetou Mellarkem. Bylo to ale vítězství navzdory Kapitolu a jejich tvrdým pravidlům. Katniss a Peeta by měli být šťastní. Koneckonců, vyhráli pro sebe a pro svoje rodiny život v bezpečí a hojnosti. Kolují ovšem zvěsti o povstání mezi lidmi a Katniss a Peeta, k jejich hrůze, jsou tvářemi tohoto povstání. Kapitol zuří. Kapitol chce pomstu.

Download

Cynthia Leitich Smith - Tantalize (Tantalize #1)

Quincie Morris se ještě nikdy necítila víc osamělá. Její rodiče jsou mrtví a její první láska vlkodlak hrozí, že se pustí do rituálu, který je navždy oddělí. Pak, když se ona a její strýc chystají odhalit jejich restauraci tematicky zaměřenou na upíry, brutální vrah je zanechá v tahanici o šéfkuchaře. Dokáže Quincie změnit jejich nového zaměstnance v kuchařského Temného pána před premiérou? Dokáže okouzlit dav jeho falešnými tesáky, levnou kapucí a červenými kontaktními čočkami – nebo je to víc vážný obličej, než se zdá na první pohled? Zatímco se lidské a nadpřirozené síly střetnou, utvoří se smrtící milostný trojuhelník a hranice mezi dravcem a kořiští se začne rozmazávat. Kdo hraje koho? A jak dlouho může Quincie hrát, než o všechno přijde?

Download audiobook

Marianne de Pierres - Nylonový anděl

Postapokalyptický svět, kde jen bohatí žijí v bezpečí a ostatní můžou jít k čertu, naučil Parrish užitečnou taktiku, jak přežít. Například to, že nesmí zkřížit cestu Jamonu Mondovi. Co si však počít, když objevíte příležitost, jak z tohoto světa uniknout?

Parrish je schopná udělat všechno proto, aby se dostala na míle daleko od Jamona. Jeho přítelíček si ji najme na jednu práci, kdy má získat data z počítače, který se nachází v oblasti, kam je dost těžké se dostat. Odměnou jí ale bude osvobození od Jamona..
Parrish se dostává do potíží, kdy je narčena z vraždy populární televizní moderátorky, život jí párkrát zachrání Loyle-me-Daac, ke kterému začne něco cítít a který vede výzkum s geny, a aby toho nebylo málo, nakonec podle médií může Parrish i za propuknutí války mezi gangy. Využije svého postavení Oyi (vůdkyně), které získala u jednoho gangu tím, že jí na hlavu omylem spadlo kuřecí peří s krví, aby poté, co jí ten gang pomohl se zbavit Jamona, vyhlásila, že co bylo Jamonovo, je teď její. A tak se vydává zničit Daaca, který jí od začátku v něčem lhal..

Abych strávila tuhle knížku, potřebuju trochu času. Chvílema jsem se ztrácela, v tom kdo je kdo a kdo co dělá. Postava Parrish se mi dost zalíbila: seběvědomá, soběstačná a nic nedarující. Série má tři díly, ale nemůžu najít, že by měl někdy vyjít ten druhý s názvem Černý kód. Tak snad v budoucnu.

Hourglass (Evernight #3)

Ze začátku varuju před spoilery! A že jich tenhle díl má požehnaně :D
Poté, co Bianca utekla s Lucasem z Evernightu, se začíná sžívat s jejich životem. Lucasův nevlastní otec Eduardo ji učí se bránit nebo se svou kamarádkou Raquel učí brousit zbraně. Všichni odjeli do centrály v New Yorku, kde je Bianca s Raquel stranou od ostatních, aby si prověřili, zda jim můžou věřit. Bianca zažívá krušný chvíle bez krve.
Jednou na hlídce se odpojí od Lucase s tím, že si jde chytit něco k jídlu. Místo toho zamíří do internetové kavárny, odkud pošle rodičům meila s tím, že je s Lucasem a je v pohodě.
O pár dní později centrálu napadnou upíři. Biancu si vyhmátne ředitelka z Evernightu a pokecá si s ní. Padne několik lovců, mezi nimiž se nachází i Eduardo. Baltazar padl jako zajatec a všichni chtějí vědět, proč upíři zaútočili. Lucas s Biancou mezitím vymýšlejí plán, jak ho odtamtud dostat.
Jednoho dne náhodou spatří Raquel s Danou Biancu, jak pije krev. Lucas jim to všechno vysvětlí, protože Bianca není schopná mluvit. Nechají Biancu být, protože jim Lucas prozradí, že za pár dní oba zmizí. V noci jsou ovšem oba probuzeni a předvedeni před pár lovců. Zjistí se, že Lucas je silnější než obyčejný člověk a oba mají být odvezeni kamsi na prozkoumání. Dana jim ovšem pomůže utéct a Biance tak dojde, že ji práskla Raquel. Baltazara odvezou ke známému a Bianca s Lucasem si najdou hotel, kde zůstanou do té doby, než jim Lucasův bývalý spolubydlící Vic nabídne, že můžou zůstat ve vinném sklípku domu jeho rodičů, kteří na čas odjeli pryč. Oba si najdou práci.
Mrcha Charity si je párkrát vyhmátne. Donutí Biancu poprosit o to, aby z ní udělala upíra, protože jedině pak propustí Lucase. V opačném případě zemře. Zachrání je ale přízrak, který upíry rozptýlí, takže Bianca a Lucas mají čas na to, aby utekli.
Biance se pak začne dělat špatně. Jednou sebou sekne v práci a když ji Lucas vezme k doktorovi, Bianca vezme nohy na ramena poté, co sestřička zjistí, že něco s její tělesnou teplotou a krevním tlakem není v pořádku.
Situace se zhorší... a Bianca umře. Stane se z ní přízrak, který sleduje Lucase, jak společně s Baltazarem pohřbívají její tělo na zahradě Vicových rodičů. Oba se pak vydají za Charity, protože nemají co ztratit. Biance pomůže duch Maxie, který v tom domě byl. S pomocí řetízku, který dostala od Lucase k narozeninám se pak Bianca může zase „zhmotnit“. Když pak přijede Vic s Ranulfem (dalším upírem), všechno jim vysvětlí. Společně je dovede za Lucasem a Baltazarem, kteří si to mezitím rozdávají s upíry.
Oba, Baltazar i Lucas, jsou dost překvapení, že Biancu vidí. Charity využije Lucasovo zaváhání a do dna ho vysaje. A tak se Lucasova noční můra stává pravdou – bude z něj upír.

Série začíná hezky gradovat. Z ní je duch, z něho se stane upír. Oba druhy by se měly nesnášet, ale pochybuju, že by to autorka dotáhla až tak daleko.

Last Sacrifice cover - real one this time

Ano, tentokrát už oficiální. Ven ho vypustila sama Richelle. U coveru je i článek o tom, že Last Sacrifice, který vyjde 7. prosince, bude poslední díl pro Rose. Následovat budou další díly, kde budou mít prostor další postavy. Na info si prý musíme počkat. Richelle ještě dodává, že s naprostou jistotou ví, že série nikdy nebude převyprávěná z pohledu Dimitrije.
Na oficiálních stránkách se píše: vedlejší postavy budou postavami hlavními, bude nová dějová linie a očekávat tuto sérii bychom mohli v roce 2012.

Kromě toho jsem našla, že pátý díl v češtině - Spoutáni magií - vyjde na konci listopadu. Tímhle tempem by překlad posledního dílu mohl být hotov tak v květnu - červnu příští rok.

L. J. Smith - Upíří deníky (#1-4)

Probuzení
Elena Gilbert je sobecká a arogantní. Na škole není nikdo, kdo by jí buď nezáviděl, nebo ji neobdivoval. Když se objeví nový spolužák, Elena si prostě řekne, že ho musí mít. Stefan se snaží nic si s ní nezačít, protože ví, jak to dopadlo s Katherine. Ale nevydrží mu to. Vyklopí Eleně, jak to tenkrát bylo, a Elena v cizinci, kterého párkrát potkala, pozná Stefanova bratra Damona. Ten pak na Halloween zabije jednoho učitele a Stefan si není jistý, jestli to neudělal on sám. Stefan zmizí a Elena se instinktivně vydá hledat Damona.
Souboj
Elena prostě ví, že to byl Damon. Pomocí Bonnie pak Stefana najdou v jedné studni. Elena pak postupně dává krev oběma bratrům, zároveň ji od nich i dostává. Zasnoubí se se Stefanem. Neznámá síla pak zapříčiní Eleninu nehodu v autě, při které přijde o život. Stefan viní Damona, a tak se za ním vydá, aby si to s ním vyřídil.
+ Elenino chování se výrazně zlepšilo.
Zášť
Ale Elena není mrtvá. Stal se z ní upír. Když uvidí bratry bojovat, nejprve se zastane Damona. Naštěstí jí všechno brzy dojde. Společně se pak postaví proti neznámé síle, která terorizuje Elenino městečko. Ukáže se, že onou neznámou sílou byla Katherine, která si s bratříčkama chtěla trochu pohrát a pokárat je za to, že se proti sobě postavili, když jim Katherine dala dar nesmrtelnosti. To ona strčila Stefana do studny. Elena pak obětuje vlastní život za to, aby všichni ostatní byli v bezpečí. Katherine zabije.
Temné shledání
Stefan s Damonem jsou v Itálii a Bonnie má podivné sny, ve kterých vystupuje Elena. Ta jí chce něco říct, ale vždycky je přerušena. Když pak pošle pro Stefana, bratři se vrátí, aby zarazili řádění neznámého vraha. Stefan pak odhalí Elenina spolužáka Tylera jako vlkodlaka, který mu vysype, že se kamarádíčkuje s upírem. Z toho se vyklube Katherinin „stvořitel“ Klaus. Vyřídí téměř Damona i Stefana, ovšem objeví se neklidné duše z občanské války v čele s Elenou a Klause zničí. Elena pak zmizí.. a zase se vrátí jako smrtelník.

Já vím, trvalo mi to, než jsem se k tomu dokopala.. Nakonec to vůbec nebylo špatný počteníčko. Člověk se do toho zabral, myslel si, že ví, co se stane a autorka to nakonec vymyslela tak, že se stalo úplně něco jiného. Srovnávat seriál a knížky je ošemetný.. seriál je dobrej, ale poslední dva díly knížek taky mají něco do sebe.
Na tuhle sérii navazuje jiná. Její první díl Nightfall vyjde u nás rozdělen do dvou částí: Návrat (říjen 2010) a Soumrak (leden 2011).
Více na českých stránkách.

Holly Black - White Cat (Curse Workers #1)

Cassel pochází z rodiny „curse workers“ – lidí, kteří mají moc změnit vaše emoce, vaše vzpomínky, vaše štěstí sebemenším dotykem jejich rukou. A od té doby, co je jejich práce nelegální, jsou všichni zločinci nebo podvodníci. Kromě Cassela. Nemá kouzelný dotyk, takže je outsider, divné dítě v pokřivené rodině. Musíte ignorovat jeden malý detail – zabil svoji nejlepší kamarádku Lilu před třemi lety.
Od té doby si Cassel pečlivě vybudoval fasádu normálnosti a zapadnutí do davu. Ale jeho fasáda se začíná hroutit, když začne být náměsíčný, poháněný do noci děsivými sny o bílé kočce, která mu chce něco říct. Všímá si dalších znepokojujících věcí, a to včetně podivného chování jeho dvou bratrů. Tají před ním tajemství, zachyceni v tajemném spiknutí. Jakmile se Cassel začně domnívat, že je částí obrovské podvodné hry, klade si také otázku, co se skutečně stalo Lile. Mohla by být pořád naživu?

Download

Simone Elkeles - Perfect Chemistry (Perfect Chemistry #1)

Když Brittany Ellis vchází do učebny chemie první den jejího posledního roku, nemá ponětí, že její pečlivě vytvořený „dokonalý“ život se jí rozplete před očima. Je donucena být partnerem na laborky s Alexem Fuentesem, členem gangu z druhé strany města, který chystá se ohrožovat všechno, na čem tak těžce pracovala – její bezchybné pověsti, jejím vztahu a jejím tajemství, že její domov je vše, jen ne dokonalý. Alex je špatnej a ví to. Takže když se vsadí s kamarády, že naláká Brittany do svého světa, nic si o tom nemyslí. Ale brzy si Alex uvědomí, že je Brittany skutečná osoba se skutečnými problémy a najednou se sázka otočí v něco mnohem víc.

Originál si můžete stáhnout tady.

Další data vydání

Protože se evidentně hodně nudím, tak trochu jsem pátrala.
Další díl Školy noci s názvem Nezkrotná vyjde v polovině srpna. Předobjednat si ji můžete tady. Hledala jsem to kvůli vám, ne kvůli sobě.
Anotace k Nezkrotné:
Zoey Redbirdová, nejnadanější upíří mládě na světě, se zapletla se třemi kluky najednou, ale nakonec jí nezůstal žádný a kamarádi s ní nemluví. Navíc se Škola noci proměnila v nebezpečné místo. Nocí se totiž začínají pohybovat podivné stíny a školním areálem se stále častěji rozléhá zlověstné skřehotání. Zoey proto nezbývá než pokusit se naštvané kamarády usmířit. Její snahu však může snadno zkomplikovat záhadný nový spolužák, který ji až příliš přitahuje. Když do hry vstoupí děsivé proroctví, začíná Zoey chápat, že vše bylo pouhou předehrou událostí, jež mají kořeny ve stovky let starých indiánských legendách, a že se musí stát skutečnou hrdinkou a připravit se na boj se zlem, které může být daleko silnější než ona.

Město ze skla
(3. díl v sérii Nástroje smrti) má stanoveno předběžné datum vydání na listopad tohoto roku. Což je skvělé, protože je to nejlepší díl. Informace, anotace a černobílá obálka se objevila ve Městě z popela. Na obálce je uvedeno, že jde o poslední díl z trilogie. No, to by mě zajímalo, jak se budou tvářit u Mladé fronty, až vyjde Město padlých andělů :D

Terry Pratchett - Na shledanou

Co všechno musí Muskulín udělat? Najít Vnuka Richarda Arnolda (člověka!), dostat se z Anglie na Floridu (k tomu účelu by mohl ukrást letadlo, nemůže to být přece složitější než ukrást náklaďák), najít cestu ke „komunikačnímu satelitu" (ať už je to cokoliv) a pak ještě dostat Věc na nebe, aby mohla zavolat Loď a vzít nómy zpět, odkud původně přišli. To všechno je nemožné. Jenže Muskulín to neví, takže to stejně zkusí. Protože na něj spoléhají nómové z lomu - a také je v sázce budoucnost celého nómstva.

Muskulín se nakonec ještě se dvěma nómy dostane do letadla směr Florida. Narazí tam ke všemu na Richarda Arnolda. V hotelu, když Muskulín krade jídlo ho Richard spatří - a nómové se dají na útěk. V lesíku potkají Floridiány, nómy žijící na Floridě. Pomocí hus se pak dostanou k raketoplánu. Muskulín položí Věc (která mluví v blízkosti elektřiny) poblíž, ta přivolá Loď, vybije se, Muskulín proto na sebe záměrně upozorní, aby mu poté Věc pomohla utéct od lidí.
Ostatní dva nómové se mezitím dostanou do lodi a vydají se za Muskulínem. Nasednou, odletí za ostatním nómstvem a na nějaký čas si Loď vypůjčí.

Meg Rosoffová - Osudu neutečeš

Dlouhá noc dneska.. :D

Co byste dělali, kdyby vás osud začal pronásledovat? Patnáctiletý David Case má od jisté chvíle pocit, že si s ním Osud pohrává jako kočka s myší. Rozhodne se proto pozměnit identitu, aby se mu ukryl. Změní si jméno, image, nakonec i odejde z domova, a zaplétá se do sítě podivných nehod a náhod. Zamiluje se do starší dívky. Má svůj život pod kontrolou? A pokud ne, kdo ho tedy má v rukou?

To zní velice zajímavě.. Navíc by mě zajímalo, kdo je ten pohledný mladík z české obálky.. :D
Plánované datum vydání je konec srpna.
V originále se knížka jmenuje Just In Case. Hledám, ale marně.

Lissa McMann - Fade (Dream Catcher #2)


Některé noční můry nikdy neskončí.
Pro Janie a Cabela je skutečný život čím dál tím těžší, než jejich sny. Jen se snaží vydobýt si trochu času spolu, ale nemají štěstí.
Znepokojivé věci se dějí na Fieldridge High, ale nikdo nemluví. Když Janie pronikne do násilných nočních můr spolužáků, případ nakonec praskne – ale nic nejde podle plánu. Ani náhodou. Cabelovo šokující chování má závažné důsledky pro oba.
Co hůř, Janie se dozví pravdu o sobě a své schopnosti – a ta je ohrožena. Vážně, brutálně ohrožena. Nejen, že je její osud jako chytač snů zpečetěn, ale to, co přichází je temnější, než se obávala...

Prostor pro vás

V pravé části stránky pod archivem blogu mi můžete v Cboxu nechat vzkaz, optat se na cokoli, chválit nebo kritizovat.. Je to na vás! :)

Maggie Stiefvater - Linger (The Wolves of Mercy Falls #2)

Pokračování Shiver.

V Mrazení, Grace a Sam našli jeden druhého. Teď musejí bojovat, aby byli spolu. Pro Grace to znamená vzpírat se svým rodičům a zatajovat nebezpečné tajemství o sobě. Pro Sama to znamená potýkat se se svou vlkodlačí minulostí.. a přijít na to, jak přežít v budoucnosti. Přidejte do mixu nového vlka jménem Cole, jehož vlastní minulost má potenciál zničit celou smečku. A Isabel, která už ztratila svého bratra k vlkům.. a je stejně přitahována ke Coleovi.


Chci, chci, chci!
Jak jsem tak vypátrala, knížka vyšla již 13.7. Nicméně se ještě nikde neobjevila.

Claudia Gray - Hourglass (Evernight #3)

Bianca riskne všechno proto, aby byla s Lucasem. Po útěku z akademie Evernight, upíří internátní školy, kde se potkali, Bianca s Lucasem najdou útočiště u Černého kříže, fanatické skupiny lovců upírů. Bianca musí skrývat své nadpřirozené dědictví nebo zemře jejich rukou. Když ale Černý kříž zajme jejího kamaráda – upíra Baltazara –, skrývání již není možností. Brzy jsou Bianca s Lucasem znovu na útěku, sledováni nejen Černým křížem, ale i vůdci Evernightu. Přesto bez ohledu na to, jak daleko cestují, Bianca nemůže uniknout svému osudu. Bianca vždy věřila, že jejich láska může přežít cokoli.. ale může přežít to, co přijde?

Kdy tento díl vyjde u nás nemám tušení.

Město z popela konečně venku!

Česká pošta mě překvapila. Příjemně.
Bylo mi řečeno, že by knížka měla dorazit až zítra, takže jsem plánovala, že se hezky vyspím.
V devět hodin ráno mě vzbudil zvonek. Normálně bych neodpustila tomu, kdo mě vzbudil, ale pošťák byl vyjímka.
Sranda byla, když jsem po době naháněla dvacku, abych mu mohla zaplatit. Ptala jsem se i sestry, jestli nemá, a ona, že ne. Pak ovšem řekla a tím všechno zabila:
„Ale mám kilo.“

Jsem ráda, že Mladá fronta nepřišla s dalším českým coverem, ale místo toho nechala originál. Na ten se hezky kouká :)

Wake (Dream Catcher #1)

Poprvé byla do snu Janie vtažena ve svých osmi letech, kdy se svou nalitou matkou jela za babičkou. Pán ve snu byl v trapné situaci a chtěl, aby mu Janie pomohla.
Jenže ona nemohla. Nevěděla jak.
Možná by stálo za to vysvětlit, jak to funguje. Kdokoli usne poblíž Janie, je automaticky bez vlastního přičinění vtažena do jeho snu. Nemůže nic dělat, jen se dívat a vydržet do konce.
Ve škole se jí spolužačky smály, protože nenosila módní oblečení. Nakonec se její dobrou kamarádkou stala Carrie.
Ve třinácti vytáhne Carrie Janie ven, ta po chvíli odejde, po cestě si zuje boty s podpatkem a narazí na Cabela, který se jí líbí. Sveze ji na skateboardu a pak se dlouhou dobu neuvidí.
V sedmnácti Janie pracuje v pečovatelském domě. Má tam celkem klid, protože staří už moc nesní, navíc si potřebuje vydělat na vysokou. Doma ji nalitá matka ignoruje a nemluví s ní.
Jednou jede autem domů kolem Cabelova domu. Ve snu pak uvidí muže s noži, jak někomu uřízne hlavu. Zděšená pak v noci nemůže spát a ulici se vyhýbá. Ráno občas nabírá Cabela do školy, kterému ujel bus do školy.
V knihovně, kde je i Cabel, je Janie vtažena do jeho snu, ve kterém ji prosí o pomoc. Janie má pocit, jako by ji Cabel viděl, i když ostatní většinou ne.
Cestou na školní výlet vpadne Janie do snů někoho ze svých spolužáků a Cabel ji uvidí. Myslí si, že měla záchvat nebo tak, a Janie ho pošle pro nějaké jídlo. Když se znovu rozjedou, Cabel usne a Janie se octne v jeho snu. Nějaký muž uhodí Cabela, polije ho nějakou tekutinou a hodí na něj cigaretu. Cabel chytně a změní se v příšeru. Janie se otočí a Cabela uvidí za sebou. Když se Cabel vzbudí, zděsí se.
Mezitím Janie dvakrát sama sní a ve snu se jí objeví Cabel. Jenže on neví, jak to udělal. Janie mu pak stručně vysvětlí, jak to je. On jí slíbí, že se zase staví. Jenže nepřijde, a Janie se naštve. Na den se ulije ze školy a k ní domů pak přijde Carrie, která jí řekne, že je Cabel zapletenej s drogama a s její spolužačkou Shay.
V pečovatelské domě se Janie stará o jednu paní, která je slepá. Janie jí předčítá a když zemře, zanechá jí šek na 5 tisíc dolarů a vzkaz, že jsou její schopnosti větší, než si myslí.
Vydá se do knihovny, odkud si domů dotáhne pár knih o snění. Pomalu se učí ovládat svoje sny. V práci je pak ve snu, ve kterém ji jeden muž žádá o pomoc. Janie na pomoc přijde ta paní, která jí dala peníze. Janie nakonec změní sen tak, aby to nebyla noční můra.
Ve škole si Cabel vynutí její pozornost, protože s ní ve snu komunikuje skrz napsané věty na papíře. Janie chce vědět, jak to udělal, a tak si domluví rande.
U něj doma ji pak Cabel přemlouvá, že všechno, co viděla, byl jen sen. Janie se odebere do koupelny. Když vyleze, optá se, s kým telefonoval, a on řekne, že s Shay. No a Janie chce odejít.
Jenže místo toho za ní jede v autě kamsi, kde to všechno Janie pochopí. Seznámí se s jistou paní, která si říká Kapitán, a ta jí vysvětlí, že jí Cabel pomáhá pochytat drogový dealery, konkrétně otce Shay. Janie navíc pomůže ve snu nějakému strážníkovi. Doma pak Cabel přizná všechno, co nebyla pravda.
Jednou v noci vzbudí Janie telefon od Carrie, která sedí ve vězení. Janie proto shrábne peníze na kauci a vydá se ji vysekat ven. Jenže nemůže, protože jí ještě nebylo 18. A tak se jde za ní jen podívat. Uvidí tam ji, jejího kluka, Shay a jejího otce a taky Cabela. Shayin otec usnul, takže se Janie klidila na nejbližší židli, aby sebou nesekla. Stejně se ovšem praští o stoleček s kafem a natrhne si obočí. Když se vzbudí, chtějí ji vzít do nemocnice, ale Janie to ukecá. Kapitán ji ošetří. Cabel pak podá zprávu z akce a řekne, že nenašli drogy. S tím jim pomůže Janie, když jim odvykládá sen, který měl Shayin otec.
Později pak Kapitán dá stipendium na vysokou za to, že jim pomohla.

God.. Tohle jsem smolila snad hodinu.. V tomhle počasí můj mozek prostě není ochoten pracovat. Navíc mi v uších kopou bubny z Cosmic Love.. to mi to soustředění taky moc neulehčuje.
Kdyby něco nedávalo smysl, omluvte mě tedy prosím :D
Knížka to byla velice zajímavá, takže doufám, že se nějaký nakladatelství zmůže na to, aby ji vydali!

Na závěr ještě jedna citace:

"That was the goth stage, where I decided I'd never get the girl of my dreams because of my scars. Not to mention my hairstyle. (pause) But then she slammed a door handle into my gut. And when a girl does that to a boy, it means she likes him."

P. C. Cast, Kristin Cast - Zrazená (Škola noci #2)

2. díl Školy noci.
Po prvním díle, který mě zrovna nenadchnul (dala jsem 2 hvězdičky z 5) jsem tak nějak doufala, že tohle bude lepší.
Ale nebylo.
Vnímala jsem zhruba 70 stránek, dalších 10 už jsem jenom tak koukala na písmenka.
Mě tahle série vůbec nechytla. Upíři jsou in, to určitě, ale přijde mi, že se autorky snaží vytřískat ze současného trendu co to dá. Ale takových knížek je víc.
Já ani nevim, o čem by tenhle díl měl být. Zoey se stala tou předsedkyní Dcer temnoty a chtěla tak trochu poupravit jejich program, ale nevěděla jak. Přitom začala flirtovat s učitelem Lorenem, zároveň má přítele Erika a krev saje svýmu bývalýmu Heathovi. Jakmile jsem se v tom začala ztrácet, knížku jsem odložila. K dalším dílům se tedy nejspíš už nedostanu.
Navíc mě neskutečně - i když nevím proč - rozčilovaly závorky v textu!

Lissa McMann - Wake (Dream Catcher #1)

K této knížce jsem našla dvě anotace. První:
Už od jejích osmi let, studentka střední školy Janie Hannagan byla nekontrolovatelně vtahována do snů ostatních lidí, ale to není než se skamarádí se starší pacientkou v pečovatelském domě a zaplete se se záhadným spolužákem a ona objeví svoji skutečnou sílu.
Druhá:
Unavená z vtahování do snů ostatních lidí a sledování jejich podvědomých fantazií a strachů v celé jejich kráse, Janiny schopnosti udělají nebezpečný obrat poté, co zjistí, že je ve velmi děsivém snu, ve kterém není jenom pozorovatelem, ale stejně tak i neochotným účastníkem.

Edit: Na stránkách nakladatelství si můžete zdarma stáhnout část knihy z Cabelova pohledu. Je to zajímavé, číst o tom ze dvou různých pohledů.
Jinak kdyby někdo měl zájem o anglický originál, najdete ho tady.

Brent Weeks - Noční anděl 1 - Cesta stínů

Temná, akcí nabitá fantasy, vás zavede do města jménem Cenária. Do města ponurého a nebezpečného, plného odporných slumů a obývaného těmi nejvýkonnějšími nájemnými vrahy, kteří se kdy procházeli na stránkách knih. Azoth je kluk bez rodiny, bez jakékoli budoucnosti. Má jedinou šanci změnit svůj osud – stát se nájemným vrahem. A nejlépe učedníkem skutečného mistra, Durzo Blinta, muže bez svědomí, který vraždu pokládá za umění. Z Azotha se tak stává Kylar Stern, který proniká do umění vraždy i do tajemství magie. Minulost se mu ale přesto připomene a postupem času se vrací jako bumerang…

Série má celkem tři díly.
Hodně knížek mě chytlo na obálku.. a tahle je jedna z nich.
Originály najdete tady.

Stargazer/Hvězdopravec (Evernight #2)

Bianca se s Lucasem už pěkně dlouhou dobu neviděla. Lucas posílá po svém bývalém spolubydlícím vzkazy pro Biancu. V jednom napíše Lucas místo setkání a Bianca se tam vypraví. Po cestě potká jinou upírku. Dají se do řeči a nakonec Biancu doprovodí. Když ovšem uvidí Lucase, pozná v něm lovce upírů z Černého kříže. Neznámá se pak snaží Biancu chránit, ale ta ji uklidňuje, že jí nic nehrozí. Upírka uteče a nedohoní ji ani posily z Černého kříže.
Když se pak Bianca vrací na akademii, načapá ji Baltazar. Popíše mu, koho potkali a on v upírce pozná svoji sestru Charity, kterou už pár desítek let neviděl. Dohodnou se: budou dělat, že spolu chodí, Bianca bude moci častěji pryč z akademie za Lucasem a Baltazar ochrání svoji sestru před Černým křížem. Rodiče Biancy to přijmou s tím, že ji Baltazar víc zasvětí do upířího světa.
Bianca občas potkává přízraky, duchy, kterým zjevně o něco jde. Snaží se Biance něco sdělit, ale ona nechápe. Spolu s Baltazarem se také pokouší přijít na to, proč ředitelka přijímá i lidské studenty. Biancu pak napadne, že to má co dělat s přízraky. Lidé na akademii jsou s nimi nějak spojení. Postupem času to začne vypadat, že jdou přízraky jenom po ní. Jednou, když je s Baltazarem, se přízrak zjeví a Bianca málem umrzne. Bianca začne naléhat na rodiče a ti jí pak řeknou, že kdysi se dohodli s přízraky, že jakmile Bianca dosáhne určitého věku, stane se (vraždou) přízrakem, místo upírky. Ředitelka pak Biancu přemístí jinam do bezpečí.
Ještě předtím se na schůzce Bianca s Lucasem pohádá a myslí si, že je mezi nimi konec. Bianca náhodou potká svoji spolužačku, Charity ji ale nakonec zabije.
Uběhne několik měsíců, když Bianca narazí na Lucase v areálu školy. Všechno mu vysvětlí a on ji chce z akademie dostat pryč. Bianca chce ale počkat na svoji poslední zkoušku.
Překvapení nastane ve chvíli, kdy přijde Charity požádat o útočiště. Ukáže se, jaká to je mrcha, když ředitelce práskne, že Bianca s Baltazarem po ní celý rok šli a přitom se vídali s Lucasem. Charity navíc Černému kříži nakecala, že ředitelka chce zmasakrovat lidské studenty, takže se Černý kříž rozhodne zakročit a zmasakrovat je.
A tak propukne bitva, Lucas najde Biancu a ještě spolu s její spolubydlící Raquel utečou do bezpečí úkrytu Černého kříže. Tam se Raquel přidá na jejich stranu v boji proti upírům, stejně jako Bianca, která nemá jinou možnost.

Evidentně jsem tuhle sérii podcenila. Čte se to dobře a i děj je vcelku zajímavej. Takže v nejbližší době zhltnu i třetí díl.. a pak už jen čekat na poslední.

Spirit Bound / Spoutáni magií (Vampire Academy #5)

Na začátku důrazně varuju před spoilery! Většina z vás se dostala zatím ke Stínem políbený, takže si tohle nechte jako překvapení :)
Rose to dala dohromady s Adrianem. U závěrečných zkoušek zazáří a Dimitrij jí každý týden posílá dopisy s tím, že se už brzy potkají.
Po zkouškách se vydá Lissa s Rose, Adrianem, Eddiem a Christianem na královský dvůr. Tam začne Rose plánovat, jak vyseká Victora Daškova z vězení, aby jí pomohl najít svého nevlastního bratra, který přivedl Strigoje zpátky k životu. Se značnou pomocí Lissina nátlaku a službou Mikhaila (přítele profesorky Karpové, která se stala Strigojkou) se Rose dostane k záznamům, kde zjistí, co potřebuje. Navíc potkají Miu.
Viktora vysekají ven z vězení na Aljašce, poté letí do Las Vegas za jeho bratrem Robertem, který jim řekne poměrně jednoduchý způsob, jak přivést Strigoje zpět. Stačí ho bodnout kolíkem očarovým éterem. A musí to udělat ten Moroj, který éter ovládá. Jenže Rose si uvědomuje, že toho Lissa není schopná. Taky všechny překvapí, že se ve Vegas objeví Adrian, kterému dojde, proč to všechno Rose dělá. Kvůli Dimitrijovi, samozřejmě. Jmenovaného potkají; Lisse Adrianovi se podaří utéct, Eddie pomůže Rose a Dimitrij pak zmasakruje pár lidí. Ke všemu ztratí Viktora s Robertem.
Po návratu na dvůr mají průšvih. Eddie a Rose musí vykonávat různé práce a Lisse není dovoleno vidět se s Rose.
Lissa se pak vydává na návštěvu školy v Lehigh. Jede s Christianem, který jí navrhne, že ji naučí, jak bodnout kolíkem Strigoje. Lissa to prostě chce zkusit. Už spolu sice nechodí, jenže při cvičení to mezi nimi jiskří. Jenže se zase objeví Dimitrij, Lissu s Christianem zajme, aby tím přilákal Rose, a ostatní strážce povraždí spolu se svoji skupinkou Strigojů.
Rose dorazí s bandou strážců, hodně lidí zemře na obou stranách. Lisse s Christianem se ovšem podaří bodnout Dimitrije, z kterého se tak zase stane dhampýr. Nikdo tomu však nechce věřit, ani přes očividné důkazy. Lissa se za ním chodí dívat, Rose se k němu taky chce zoufale dostat, jenže Dimitrij důrazně požádá Lissu, aby ji dovnitř nepouštěla. Dimitrij si dává za vinu vše, co provedl Rose, a myslí si, že pro ně oba bude lepší, když se od sebe budou držet dál.
Jenže Rose si najde způsob. Pomůže ji Mikhail a od Dimitrije se dozví, že ji už nemiluje. Že není schopen ji milovat. Rose je na něj naštvaná, ale on si nedá říct. Když se s ním pak snaží mluvit, odežene jí s tím, aby konečně přestala.
Na dvoře se mezitím řeší věková hranice, kdy budou strážci „maturovat“. Hranice se sníží z 18 na 16 let. Když se to dozví Rose, zuří. Ovšem kdyby mohla i Lissa hlasovat – protože už jí bylo 18 -, mohlo by se to změnit.. Jenže Taťána pak Rose vysvětlí, že Lissa nemá hlasovací právo, jelikož nemá rodinu. Rose pak musí být odvedena, protože královně nadává. Ten den se pak rozhodne o tom, že Dimitrij už evidentně není Strigoj, takže nemusí být zavřený kdesi v cele.
Sydney se ozve Rose s tím, že Alchymistům byly ukradeny záznamy o Ericu Dragomirovi, otci Lissy. Rose ji nakonec ujistí, že to ona neudělala. Zjistí se, že měl Eric v Las Vegas účet, na který ukládala peníze nějaká žena.
Adrian dá Rose novou šanci, že spolu začnou znovu, ale pod podmínkou, že to tentokrát bude brát vážně. Téměř se spolu vyspí, nakonec si ale Adrian „jen“ napije její krve.
Další den Rose potká Dimitrije. Když si pak Rose povídá s jeho strážci, Dimitrij se dozví rozhodnutí o té věkové hranici. Taky si myslí, že je to šílenost. A pak si tam najednou vpochoduje královská stráž, která chce Rose odvést. Tady se probudí ten starej dobrej Dimitrij – nechce strážcům dovolit, aby ji odvedli, takže se trošku víc poperou. Nakonec jde ale Rose dobrovolně, protože chce Dimitrije uchránit od toho, aby si lidi nemysleli, že je v něm pořád něco ze Strigoje. A proč že je to Rose odvedena? Je podezřelá z vraždy královny Taťány.
U soudního líčení se jí pak jako advokáta dostane svého otce Aba. Rose tvrdí, že byla celou noc s Adrianem, jenže královna prý byla zavražděna jejím kolíkem v dobu, kdy u ní Adrian nebyl, a tím pádem, že nemá alibi. Do ruky ji pak Ambrose strčí papírek, na kterém je vzkaz od královny. Píše, že Lissa má nevlastního sourozence. Tím pádem má Lissa právo na hlasování. Na závěr ji Abe ujistí, že do vězení nepůjde, že to nedovolí.

Na začátek: nějaký tipy, kdo zabil královnu?
Tenhle díl mi udělal tlustou čáru přes rozpočet. Tak nějak jsem čekala, že si to Dimitrijovo vysvobození nechá Richelle až do posledního dílu. Ne, a o to větší sranda to bude.

New books

Hurá do čtení.
Na fotce vidíte knížky, který jsem si pořídila v knihkupectvích Waterstone's. Šla jsem hlavně pro Hush, Hush a Shiver, ale protože jsem v kapse měla nějako hodně peněz, vzala jsem i Fallen a Evermore.
Za všechny dohromady jsem dala cca 21 liber (650 Kč), za což bych u nás sotva sehnala dvě!

Kdyby jste tak viděli ty covery, co Britové mají..! Twilight ságu mají s covery filmových plakátů, True Blood a Vampire Diaries s seriálovými a House of Night vypadá jinak než u nás. Možná, že ty covery najdete na oficiálních stránkách knihkupectví, který najdete výše.

Ale už bych se zase mohla pustit do Spirit Bound..

Terry Pratchett - Na nepřítele

Anotace:
Nómové s napětím očekávají Jasný úsvit nových zítřků. Jenže s jasnými úsvity je obvykle ta potíž, že po nich následují zamračené dny. A s deštěm. Život vně Obchodu je o hodně studenější, než si to deset centimetrů vysocí nómové představovali. A taky tam nejsou žádné zdi... celé je to velmi znepokojující. Přesto, nómové se ve svém novém domově - opuštěném lomu - postupně zabydlují. Ale jen do té doby, než se objeví oznámení, že lom bude znovu otevřen. Je jasné, že pak přijdou lidé a začnou dělat nepořádek (jako obvykle). Tentokrát se s nimi nómové chystají bojovat - pokud se jim podaří oživit záhadného draka v hoře.

Protože tak nějak podstata nastíněna v anotaci, napíšu jen, jak se to vyvíjí v lomu. Nómové skutečně oživí draka - stavební bagr. Společně spojí síly a vydají se vzdorovat lidem. Ti samozřejmě nevědí, co se děje. Myslí si, že bagr jede sám. A protože se objeví auta se světlem na střeše, nómové ujedou do nedaleké stodoly, kde je překvapí objekt na obloze, který ji zcela zastínil. Něco jako mega létající talíř, řekla bych. A dolů se snese „výtahem“ květina. Konkrétně bromélie.

Víte, co mě štve? Že tohle je druhej díl. Třetí mám na polici a ten první jsem asi v knihovně přehlídla..

Akademie Evernight (Evernight #1)

Bianca chce pryč ze školy, protože si myslí, že tam prostě nepatří. Když ale realizuje svůj plán, doslova ji sestřelí Lucas, který si myslí, že ji někdo pronásleduje. Viz ukázka.
Pak se Lucas Biance ale vyhýbá a chvíli trvá, než si spolu zase promluví. Když se ho pak zeptá, proč se jí vyhýbal, Lucas odpoví, že se Bianca přátelí s lidma z Evernightu, kteří jsou moc krásní, chytří a úspěšní. A Lucas je proti nim a nehraje podle pravidel.
Když pak jedou na výlet do nedalekého města, Lucas se seznámí s rodiči Biancy. Když jsou pryč, Lucas se Biancu snaží proti nim poštvat a pohádají se kvůli tomu. V restauraci se pak Lucas popere s pár chlapíky, kteří si mysleli, že Biance dělal potíže.
No a tak spolu zase nemluví.
Biancu pozve na ples její spolužák Baltazar, který o ni má nejspíš zájem. Jenže tam mu pak dojde, že Biance se líbí někdo jiný. Překvapení! Objeví se Lucas a všechno je zase v pořádku.
Jenže pak Bianca Lucase kousne, lokne si krve, Lucas omdlí a Bianca zjistí, že je upír. Lucas si nic nepamatuje a Biance je nařízeno mu lhát.
Jednou se Bianca vydá na pomoc kamarádce, kterou obtěžuje Erich, její spolužák. V noci chodí po střeše a dělá rámus, takže Raquel nemůže spát. Když Bianca Ericha objeví, trochu pokecají a Bianca ho kousne. Další překvapení! Lucas stojí poblíž a všechno vidí. Zároveň mu dojde, co je Bianca zač.
Odjede na vánoční prázdniny a Bianca si už myslí, že se nevrátí.
Omyl, vrátí. Všechno zase dobrý, Lucas si nepřímo řekne o kousnutí a všichni jsou šťastní a spokojení.
Jednou, když je Bianca s Lucasem u jejích rodičů společně s pár spolužáky, Bianca řekne rodičům Lucasův příběh. Lucasův předek se popral a utekl pryč. V tu chvíli se strhne rvačka, ze který Lucas - stejně jako jeho předek - uteče.
Od rodičů se pak Bianca dozví, že je Lucas členem Černého kříže; lidí lovících upíry. Ihned se její rodiče vydají za ním, aby ho zničili. Upírům je ale proti srsti překročit řeku; Bianca ovšem jde a s Lucasem se potká.
Přizná, že je zabiják upírů a navrhne jí, aby šla s ním. Druhý den je pak z hotelu vyzvedne Lucasova matka, která je zavede do kostela, kde se nachází víc lidí z Černého kříže. Nutno podotknout, že nikdo kdomě Lucase neví o tom, že je Bianca upír. Teda skoro.
Pro Biancu si ovšem přijdou rodiče. Kostel zapálí, Bianca se rozhodne a odejde za rodiči s tím, aby ostatní nechali naživu.

Možná jsem tuhle sérii zezačátku podcenila. Řekla jsem si: Upíři? A zase na škole?! Zavánělo mi to Školou noci, která mě vůbec nenadchla. (Btw. stále ještě jsem nečetla ani ten druhej díl..)
Divnosti: o tom, že je Bianca upír („zázračné dítě“) se dozvídáme až v půlce knížky. Vůbec na tom není divný to, že jí rodiče upírský věci občas vyprávěli a že si její matka občas dopřávala skleničku krve. Bianca prostě tomu nepřikládala žádnou váhu.
Na jednu stranu mi tam něco prostě nesedlo, na druhou se to dobře četlo. Takže pokráčko příští týden.
Ještě něco: proč jsou většinou hlavní hrdinové blond? Nechápu.

What I'm gonna read - July

Začínají prázdniny! Flákání! A jelikož mě škola dva měsíce nebude okrádat o volný čas, rozhodla jsem se, že zkusím některé z autorů YA fiction, kteří tady u nás nejsou buď vůbec, nebo jen hodně málo známí.
Tedy například:

To není všechno, samozřejmě :D
Odkazy vedou na stránku, kde si můžete v originále přečíst anotace ke knihám. Během prázdnin se doufám postupně propracuju i k tomu, abych to přeložila pro neangličtináře.
Kromě toho si přečtu další díl Hunger Games, dočtu Spirit Bound, první díl Akademie Evernight a vrhnu se na další a budu se muset nějak dokopat i k povinný četbě.
Jinak těch několik hodin mi v busu směr Anglie bude dělat společnost Město z kostí a anglická konverzace.. :D
PS: Půjčila jsem si jednu mini knížečku od Terryho Pratchetta a zatím je to vtipný. Četl někdo od něj něco, co bych fakt stálo za přečtení?

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search