Vynechaná část ze City of Glass

Cassandra Clare vypustila do světa část z Města ze skla, když na jejím twitteru bylo dosaženo čísla většího než 10 tisíc sledujících. Přečíst si ji můžete na jejím webu.
Vynechaná a poměrně dlouhá část se týká doby, kdy Jocelyn vyprávěla Clary o jejím dřívějším životě.

Dnes jsem si předobjednala Město z popela a při té příležitosti jsem zjistila, že datum naskladnění se posunulo o 14 dní z 30.6. na 13.7. Už aby to bylo!

Sweeney Todd - Šňůra perel

Kniha začíná seznámením se Sweeneym Toddem, holičem tak škaredým, až z něj jde hrůza. Když se směje, lidé se ptají, co je to za zvuky. To pak musí vysvětlovat, že se jen směje.
Jednou k němu přijde jistý pán se psem (tím byl poručík Thornhill), který se shání po panu Oakleym. Jenže jistý pán již nevyjde z holičství ven a zůstane po něm jen jeho pes, který má Todda spadeno.
Též se dozvídáme, že lidé v Londýně milují masové taštičky paní Lovettové.
Dcera pana Oakleyho Johanna se zamilovala do jistého Marka Ingestrie, který pak odešel. Slíbil však Johanně, že se za dva roky ozve, a pokud ne, je nejspíš mrtvý. A tak Johanna čeká, ale nic se neděje. Dorazí za ní plukovník Jeffery a vypráví jí příběh, jak se s panem Thornhillem potkal. Na jeho základě si Johanna začne myslet, že Mark a Thornhill jsou tatáž osoba.
Sweeney Todd si pořídil nového učně Tobiase. Je na něj zlý a kdykoli přijde movitější zákazník, Todd ho pošle pryč, aby něco zařídil. Když se vrátí, zákazník je pryč. Jednou však ve skříni narazí na kupu deštníků a klobouků a začně tušit něco nekalého. Jenže Todd je vychytralý a Tobiase obviní z toho, že je blázen. Když si Todd odběhne něco zařídit, Tobias uteče ke své matce. Poté uteče i od ní, ale vrátí se. Jenže tam už mezitím Todd čeká. Tobias pak končí v blázinci, když tvrdí, že je Todd vrah.
Paní Lovettová také zaměstnala nového pekaře. Ten je po nějaké době ale nespokojený, a chce pryč. Paní Lovettová ho ovšem nechce pustit. A tak se prokope do místnosti, odkud je dolů donášeno maso. A objeví něco příšerného.
Johanna si myslí, že je Mark po smrti. To ale není jisté. Na Toddovi (ostatně jako všem) se jí něco nezdá. Když proto Tobias skončí v blázinci a Todd hledá nového učně, Johanna se převlékne za chlapce a Todd ji zaměstná. Jednou ji navštíví policejní soudce a řekne jí, že je na Todda přichystaná léčka. Za nějakou dobu přijde s tím, že se chce nechat oholit, Todd si odskočí pro ostřejší břitvu, křeslo, kde ještě před chvilkou seděl soudce se propadne a Todd se raduje. Jenže policejní soudce ho chytil přímo při činu a zatknul ho. Stejně skončí i paní Lovettová. Ještě předtím však pekař prozradí, že taštičky jsou z lidského masa. A ukáže se, že ten pekař, který se prokopal z pekařství, je ve skutečnosti Mark Ingestrie.

Mortal Instruments by me :D

Přiznávám, dneska je to hodně velkej off-topic! Ale je to už delší doba, co jsem narazila na tenhle „dotazník“. A musela jsem si ho vyplnit :D
Musíte omluvit moji neschopnost kreslit; ono to myší ani moc nejde :D
Originál (bez mých velice originálních malůvek) najdete tu.
Po kliknutí na obrázek si můžete přečíst otázky.
A varuju! Obsahuje to spoilery!

Alyson Noël - Dark Flame (The Immortals #4)

A dnes vychází ještě jedna kniha, pro mě zajímavější než AE.. Jedná se už o 4. díl v sérii.


Na začátku tohoto fascinujícího nového dílu série The Immortals Ever pomáhá kamarádce Haven s přechodem do života jako nesmrtelné. Ale s opilou Haven jejími novými schopnostmi všechny vystavující riziku se jejich přátelství více napjaté. Zároveň se Ever hlouběji noří do magie s cílem získat kontrolu nad jejím nepřítelem Romanem a osvobodit Damena z jeho moci. Ale když kouzlo, které sešle na Romana, selže, je zavázána ke svému nejnebezpečnějšímu nepříteli. Zběsilá zvrátit kouzlo v momentě, kdy měsíc vstoupí do nové fáze, zjistí, že její snaha je marná – je tu zvláštní, cizí pulz v ní, který ji žene vstříc Romanovi. V zoufalé snaze vymanit se z této příšerné kletby dříve než Damen nebo dvojčata objeví, co provedla, se obrací na Judea a ponoří se hlouběji do temné magie, nakonec riskující všechno, co zná a miluje – včetně Damena.

Ever, Ever, že si nedáš pokoj.. :D

Edit: Zatím se objevila jenom audiobook.

Claudia Gray - Hvězdopravec (Evernight #2)

Dnes vychází druhý díl Akademie Evernight!
Bianca, která se narodila dvěma upírům odedávna věděla, že jejím osudem je stát se jednou z nich. Ale na Akademii Evernight, exkluzivní internátní škole pro nejkrásnější a nejnebezpečnější studenty na světě, se Bianca zamiluje do Lucase, lovce, který přísahal, že bude upíry celý život pronásledovat. Když byla na akademii odhalena jeho pravá totožnost, musel uprchnout. I když Bianca a Lucas nemohou být spolu, nechtějí se jeden druhého vzdát. A mladá dívka je ochotná udělat všechno pro to, aby Lucase znovu viděla.

Zdroj anotace: K revue 6/2010

Suzanne Collins - Hunger Games (Hunger Games #1)

Nedovedu si představit, že tahle série bude zfilmovaná.. každopádně to bude ale náramná zábava.
Anotace k prvnímu dílu:
Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hladové hry začínají... Dokázali byste přežít v divočině, když se všichni snaží o to, abyste nespatřili další úsvit? V troskách země, kdysi známé jako Severní Amerika, se rozkládá Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou a udržuje si jejich poslušnost tím, že je nutí, aby každý rok vysílaly jednoho chlapce a jednu dívku ve věku mezi dvanácti a osmnácti lety jako účastníky Hladových her – boje na život a na smrt živě přenášeného televizí. Šestnáctiletá Katniss Everdeenová, která bydlí sama se svou matkou a mladší sestrou, považuje účast ve hrách za rozsudek smrti, když se nabízí jako dobrovolnice, aby nahradila svou sestru, jejíž jméno bylo vylosováno pro letošní ročník. Katniss se ale už v minulosti ocitla na pokraji smrti – a je odbornicí na přežití. Aniž by chtěla, stává se soutěžící. Má-li však vyhrát, musí učinit řadu rozhodnutí, která staví přežití proti lidskosti a život proti lásce.

Z každého kraje se vylosuje jedna dívka a chlapec, takže na Katniss je, aby porazila 23 lidí.. nebo ne?
Z jejího kraje spolu s ní do her nastoupí i Peeta, syn pekaře, který Katniss kdysi dávno zachránil život tím, že jí dal chleba pro svoji rodinu.
Tím, že se Katniss dobrovolně nabídla místo své sestry, musí opustit svůj dosavadní život - svoji matku, která léčí bylinkami, svoji malou sestru Prim, pro kterou by udělala cokoli a svého přítele Hurikána, se kterým chodí načerno lovit do lesa.
Ještě předtím, než se však vydají do rozlehlé arény, odjedou do Kapitolu, kde na ně čeká luxus, který dosud nezažili. Televize s nimi natáčí rozhovory, při kterém Peeta prozradí, že Katniss miluje, ovšem ta si myslí, že je to jenom tah, jak získat sponzory. Zúčastňují se výcviku a nakonec skládají jakousi zkoušku, za kterou jsou ohodnoceni od 1 do 12. A Katniss získá 11, což je nejlepší výsledek.
Při zahájení Hladových her se hned stane masakr u Rohu hojnosti, když se jednotliví soupeří snaží získat co nejvíce zásob. Katniss, která je chvilkově rozptýlena Peetem, uteče a vydá se hledat zdroj vody. Cestou si loví večeři a v noci přespává na stromě. Postupem času se počty účastníků snižují a zbývají profíci - ti, kteří byli na Hladové hry připravováni a přihlásili se dobrovolně, protože to považují za čest. Když pak profíci chtějí Katniss dostat, Peeta jí pomůže utéct. No a ona je zmatená, proč to udělal.
Vychytralostí se zbavuje dalších protivníků a navazuje spojenectví s Routou, která se vyzná v bylinkách. Je pak ovšem zabita a Katniss tak hraje zase sama za sebe.
Když se vyhlásí nové pravidlo, že vyhrát můžou dvě osoby, ovšem ze stejného kraje, vydá se okamžitě hledat Peeta. Jakmile ho najde, zjistí, že je vážně zraněný. Hranou (nebo nehranou?) romantikou mezi oběma dostane Katniss od sponzorů lék pro Peeta a ten se uzdraví. Společně pak porazí i posledního protivníka, který jim stojí v cestě. Peeta je znovu zraněn. Jenže ve chvíli, kdy se má rozeznít vítězná fanfára, se místo toho ozve, že to nové pravidlo neplatí. Oba se tak chystají otrávit se bobulemi, protože jeden nemůže zabít druhého. Pak zase ale platí, a vítězové jsou oba. Kapitol gesto s bobulemi bere jako rebelské.
Vrací se do Kapitolu, znovu je vystrojí a znovu postupují rozhovory pro televizi. Peeta říká Katniss, že má „novou nohu“. Oba se chovají jako zamilovaní blázni; Katniss ovšem o žádné city nestojí. Jejich trenér Haymitch je nabádá, aby byli na oko zamilovaní do doby, než je přestanou sledovat televizní kamery. A Peeta si domyslí, že to Katniss asi necítí tak, jako on.

Výborně se to četlo. Tahle knížka je plná zvratů, budoucího milostného trojúhelníku i akce. Samozřejmě, že je na první pohled jasné, kdo vyhraje. Ale cesta je pořádně trnitá. Předpokládám, že příští týden se pustím do dalšího dílu Catching Fire, protože až do října se mi na český překlad nechce.

Hvězdopravec - ukázka

Pro ty, co nevědí.. Druhý díl Akademie Evernight, v nakladatelství Egmont vychází už 22.6.!
Pro mě, jakožto tu, která nečetla ani první díl (zatím), obsahovala anotace k druhému dílu dost spoilerů.. Ale co, upíří jsou všude.

Nastražila jsem uši a upřela zrak do velké haly, která byla ponořena do tmy. Byla to rozlehlá místnost bez jakýchkoli zákoutí nebo sloupů, kam by se někdo mohl schovat, a tak jsem měla být schopna poznat, kdo to je. Ale nikoho jsem neviděla. Zachvěla jsem se; najednou mi začala být zima a měla jsem pocit, jako bych se ocitla v zatuchlé, hrůzu nahánějící jeskyni.
Škola měla začít až za dva dny, takže tu zatím byli jen profesoři a já. Ale každý z nich by mi okamžitě vynadal, že jsem byla venku tak pozdě a navíc za bouřky. Nikdo z nich by mě nepozoroval ze tmy.
Nebo ano?
Váhavě jsem vykročila. „Kdo je tam?“ zašeptala jsem.
Nikdo neodpověděl.
Možná jsem měla jen bujnou fantazii. Uvědomila jsem si, že jsem vlastně ani nic neslyšela. Jenom jsem měla divný pocit že se na mě někdo dívá. Celou noc jsem se bála, aby mě nikdo neviděl, možná mě ten strach teď přemohl.
Pak jsem spatřila něco víc. Zvenku se do velké haly dívala dívka. Byla zahalená do dlouhého šálu a stála za jediným oknem v hale. Pravděpodobně byla stejně stará jako já. Přestože venku lilo jako z konve, vypadala úplně suchá.
„Kdo jsi?“ Popošla jsem směrem k ní. „Jsi studentka? Co tady - ?“
Byla pryč. Neutekla, neschovala se - ani se nepohnula. V jednom okamžiku tu byla, a v tom dalším zmizela.
Chvíli jsem zírala na okno, jako bych čekala, že se znovu objeví na stejném místě. Ale nestalo se. Šla jsem k oknu, abych viděla lépe, a zahlédla jsem něčí pohyb. Leknutím jsem nadskočila, ale pak jsem si uvědomila, že jde o můj vlastní odraz na skle.
Tak to bylo hloupé. Zpanikařilas kvůli odrazu vlastního obličeje.
To nebyl můj obličej.
Ale nikoho jiného být nemohl. Kdyby dnes přijeli noví studenti, věděla bych o tom, a Evernight byl tak izolovaný, že žádní náhodní kolemjdoucí nepřicházeli v úvahu. Má příliš bujná fantazie mě opět dostala, musel to být můj odraz. Uvědomila jsem si, že v hale ani není taková zima, jak jsem si myslela.
Když jsem se přestala třást, vyšla jsem po schodech do malého bytu pod střechou jižní věže, ve kterém jsem v létě bydlela s rodiči. Naštěstí tvrdě spali; když jsem procházela chodbou, zaslechla jsem, jak máma chrápe. Jestli tátu nevzbudilo tohle, pak by ho nevzbudil ani hurikán.
Pořád jsem byla vystrašená z toho, co jsem viděla dole v hale, a náladu mi nezvedlo ani to, že jsem byla promočená na kost. Nejvíc mě ale trápilo, že jsem selhala. Můj slavný pokus o vloupání byl k ničemu.
Ne že bych lidským studentům na Evernightu mohla nějak pomoct. Bethanyová by je určitě nepřestala přijímat jen na mou žádost. Kromě toho jsem musela uznat, že je chrání a ostatní studenty hlídá, aby jim nevysáli ani kapku krve.
Ale od doby, co jsem znala Lucase, jsem si byla vědoma toho, jak málo vím o existenci upírů, přestože jsem se narodila do jejich světa. Díky němu jsem všechno začala vnímat jinak, začala jsem se víc ptát a požadovala odpovědi. Věděla jsem, že i kdybych Lucase už nikdy neviděla, budu mu vždycky vděčná za to, že mi ukázal širší souvislosti a temnější skutečnost. Už jsem nic nebrala jako samozřejmost.
Když jsem si sundala mokré oblečení a zamuchlala se se pod peřinu, zavřela jsem oči a vzpomněla si na svůj oblíbený obraz, Klimtův Polibek. Snažila jsem se představit si, že milenci na obraze jsme já s Lucasem, že jeho obličej je tak blízko mého, že cítím na tváři jeho dech. Neviděli jsme se skoro šest měsíců.
Před půl rokem musel utéct z Evernightu, protože vyšlo najevo, že je členem Černého kříže, skupiny lovců upírů.
Jenže jsem stále netušila, jak se vypořádat se skutečností, že Lucas patří k lidem oddaným zničit můj druh. Nebyla jsem si ani jistá, jak Lucas přijal fakt, že jsem upírka, protože to zjistil až potom, co jsme se do sebe zamilovali. Ani jeden z nás si nevybral, kým se stane. Když jsem se ohlédla do minulosti, uvědomila jsem si, že naše odloučení bylo nevyhnutelné. Přesto jsem stále hluboce věřila, že patříme k sobě.
Přitiskla jsem k sobě polštář a řekla jsem si: Alespoň už nebudeš mít tolik času na něho myslet. Brzy začne škola a budeš mít spoustu práce.
Počkat. Vážně se upínám ke škole?
Začínala jsem pomalu chápat skutečný význam slova zoufalství.


Zdroj: K revue 6/2010

Peter Brett - Tetovaný


Noc co noc přicházejí s tmou jadrnci - démoni, kteří na sebe berou děsivou podobu i podstatu. Planou sžíravou nenávistí k lidstvu, vládnou nadpřirozenou silou a mocí. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské stádo, které se před nimi skrývá za magickými chranami - mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím a ochrana děsivě křehká. Kdysi bojovali lidé s jadrnci za rovných podmínek a zastavili je. Jenže ty dny jsou dávno pryč. Démoni sílí, zatímco lidí díky každonočním útokům ubývá. Nyní svítá lidstvu naděje. Tři mladí lidé, kteří přežili krutý démonský útok, se odváží o nemožné - vystoupí zpoza křehkého bezpečí chran a riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti. Arlen přinese jakoukoli oběť za svobodu. Truchlivá životní pouť ho dovede až za hranice lidské moci. Rojer, zmrzačený démonem, který mu zabil rodiče, hledá útěchu v hudbě - a objevuje, že hudba může být stejně tak útočištěm jako zbraní. Krásná Leesha se stane obratnou léčitelkou, ale lektvary mohou i ublížit… Společně budou čelit noci.

Druhý díl s názvem Pouštní kopí vyjde na přelomu září/říjen!

Jiný obal

Jak to, že jsem v Hradci sháněla Shadow Kiss všude možně, ale nemohla jsem ji nikde najít?
Ovšem já chytrá jsem si ji objednala už někdy před dvěma měsíci, takže stačilo, abych se dneska stavila na poště.

Na vnitřní straně zadního obalu jsem našla obálku Krvavého slibu. Jak jistě vidíte, česká se od originální liší. A taky jak jsem uvedla v předchozím příspěvku datum vydání konec srpna, i to je jiné. Na Krvavý slib se můžeme těšit v září.

Co si myslíte o českém obalu? Líbí?

A. Noël - Shadowland (The Immortals #3)

Tenhle díl pasuju na zatím nejslabší. Až do půlky knihy se nic, ale jako absolutně nic zajímavýho neděje.
Damen stále nemůže být s Ever. Ona se ho stále nemůže dotknout a Roman je stejně oplzlej jako v Blue Moon. Damen jednou ukáže Ever, co to je ten Shadowland - místo přesně opačné než Summerland. Místo, na které ji odsoudil Damen tím, že se díky němu stala Ever nesmrtelnou. Sabine dohodí Ever nějakou brigádu u ní v práci, ale Ever se z toho vykroutí a najde si vlastní - místo Avy, která zdrhla poté, co se Ever rozhodla pro svoji rodinu místo Damena, bude dělat vědmu. No a tam potká Judea.
Mezitím se Ever snaží přesvědčit Romana, aby jí dal protijed. Ten ale trvá na tom, že za to bude muset zaplatit nějakou cenu.
Jednou Damen zavede Ever do Summerlandu do vymyšleného Holandska na výstavu obrazů. Tam Ever spatří sebe v jednom z mnoha minulých životů - jak pózuje nějakému holandskému malíři. A tam jí to dojde. Jude byl totiž ten malíř v jednom ze svých minulých životů. Damen věděl, že to vždycky nebyl jen on a Ever, ale kdysi dávno byl i Jude. Damen pak dá Ever ultimátum 3 měsíce na to, aby si vybrala.
Zapomněla jsem - ještě předtím narazí Ever na Romy a Raney, které bydlí v domě Avy. Ztratily svou magii a tak se nemůžou dostat do Summerlandu. Prozatím se ubytují u Damena.
Jednou v práci narazí Ever na Knihu stínů, která obsahuje temnou magii. Damen varuje Ever, že ji má držet mimo dvojčata. Ovšem díky nim si ji Ever může přečíst a jednou vyvolá kouzlo, aby donutila Romana dát jí protijed a omluvit se jí za všechno, co způsobil.
Ever doma pořádá rozlučkovou párty pro Milese, který odjíždí do Itálie. Objeví se Roman s pár novými nesmrtelnými, odejde s Haven a Ever se lehce zaplete s Judem. Když mu pak ovšem volá Ava, že Ever musí pomoct Haven, všimne si na něm, že má podobný tetování jako Drina. A okamžitě od něj vypadne za Haven.
Na místě se potká s Damenem a Roman jí prozradí, co je její cena za protijed. Buď Haven zemře a dostane ho, nebo jí dá napít elixíru, stane se nesmrtelnou a protijed nedostane. Ava (která se objevila) i Damen ji přemlouvají, že jí musí nechat jít, ale nakonec jí dá napít nápoje.
A tím to vlastně končí.

Druhý krátký život Bree Tannerové

Tohle se četlo skoro samo.
Příběh sice nezačíná u toho, jak Victorie Bree promění, ale to mu neubírá na atraktivnosti.
Docela mě zarazilo, že Bree v době, kdy potká Diega, uvažuje o tom, že když vyleze ven na slunce, tak shoří. Pak na to ovšem přijdou, že to není pravda, že na slunci vypadají jako disko koule a Diego se rozhodne říct to Rileymu. Bree ho nemá ráda, protože neustále lže.
Diego s Bree zjistí, k čemu jsou vlastně předurčeni a Riley je pak všechny pěkně oblbne Belliným pachem z trika, které jí vzal.
Riley nakonec všem vyklopí, že na slunci neshoří. Ještě předtím ovšem Bree čeká, kdy se zjeví Diego. Teprve když všichni vyrážejí do bitvy a Riley je opustí, Bree dojde, že Diego je už pár dní mrtvý. A tak se vzdá, Cullenovi jí nabízejí šanci, jenže ona chce jenom Bellinu krev a Jane z ní pak nakonec dostane bolestivým mučením informace o ostatních novorozených.
Jak to skončí všichni (kdo četli Eclipse) víme.

Evermore v češtině!

Před chvilkou jsem se díky anonymnímu komentu (díky, neznámá! :D) dozvěděla, že nakladatelství Argo plánuje na konec října tohoto roku vydat první díl ze série The Immortals od autorky Alyson Noël.
Na stránkách nakladatelství najdete jak anotaci, tak i ukázku.

Blood Promise / Krvavý slib (Vampire Academy #4)

S pomocí Adriana (ehm, s pomocí jeho peněz) se Rose dostane do Ruska, kde si myslí, že narazí na Dimitrije. Potlouká se v Omsku a čeká na Moroje, kteří by jí mohli říct, kde se nachází. Když zabije pár Strigojů a jejich těla tam nechá jen tak, potká se se Sydney - Alchymistou. Na těle má zvláštní zlaté tetování a je schopná se těl Strigojů zbavit.
Společně pak vyrážejí na cestu do městečka, kde žijí dhampýři. Jednou v noci se ale Rose vypořádává s pár Strigoji. Když se pak vzbudí, zjistí, že je v Dimitrijově rodině.
Chvíli tam u nich pobude, řekne jim, že je z Dimitrije Strigoj a jeho rodina ho jakoby pohřbí. Postupem času se seznamuje s celou jeho rodinou a Sydney nakonec odjíždí. Rose se také potká s Abem, který jí lehce vyhrožuje. On totiž chce, aby se vrátila do Států, jenže ona má ještě jeden úkol..
Když se ovšem pohádá s Victorií, Dimitrijovou sestrou, která je na cestě stát se krvavou děvkou, Abe jí nabídne, že z toho Victorii vyseká za cenu toho, že Rose pojede zpátky. Souhlasí, ale do Států se nevrací. Místo toho se vydá s pár lovci Strigojů do Novosibirsku, kde jich pár dohromady dostanou, než Rose narazí na Dimitrije. Ten jí dá ránu do hlavy nebo což a ona se probere v pokoji, odkud není úniku.
Naneštěstí nemá ani žádnou zbraň. Všechno je zabezpečené tak, aby to nemohlo být použito jako zbraň.
Rose je tam pak uvězněná, i když po nějaké době jí to přestane vadit. Je přece s Dimitrijem, ten jí pije krev a ona se v přívalu endorfinů cítí tak skvěle... No a Dimitrij ji pořád ukecává, aby se taky nechala změnit, že je to úžasný, ale Rose pořád váhá. Dimka má taky docela problémy z toho, že si tam Rose drží jako domácího mazlíčka. Dokonce se poté Rose potkává s Galinou, Dimitrijovou nadřízenou, která z toho taky není u vytržení.
Mezitím se Rose chodí dívat k Lisse do hlavy, co je nového. Ředitelka Kirová odešla, místo ní přišel jinej chlapík a přivedl si sebou i svou dceru Avery a pár strážců. Avery se postupně cpe na místo Rose a vtírá se k Lisse. A k Adrianovi. Společně pak vyrážejí do Royal Court (já už fakt nevim, jak je to česky.. :D), ovšem bez Christiana. Tam se Lissa opije, narazí na svého bývalého Aarona, dají si pusu a doma jí pak Christian všechno vyčte, protože se to nedozvěděl od ní. Když je Rose u Lissy v hlavě, dvakrát ji něco vystrčí ven. Až podruhé jí dojde, že to dělá Avery, která taky ovládá éter.
Rose postupně vystřízliví z kousnutí a uvědomí si, že musí jet za Lissou. Nakonec rozseká židli, připraví si provizorní kolík, napadne Innu (která jí dělá služebnou), poté bodne Dimitrije a chce zmizet pryč. V jakémsi sklepě (nebo kde) si vezme stříbrný kolík, ale když chce zmizet, narazí na Galinu, která ji chce zabít. Objeví se Dimitrij, se všema se popere a Rose mu nakonec pomáhá zabít Galinu. Vyskočí z okna, Dimitrij ji pronásleduje a na závěr tohohle všeho Rose Dimitrije bodne stříbrným kolíkem („I will always love you.“ - „That's what I was supposed to say…”), Dimka spadne z mostu do vody a Rose si zavolá Sydney.
Znovu se setká s Markem a Oksanou, která taky používá éter. Ovšem ona taky umí vetřít se lidem do hlavy a říct jim, co dělat. A tak se Rose dostane do hlavy Lisse, Oksana zase Rose a společně (teda jako Lissa je dorazí) vyřídí Avery a její dva stínem políbené strážce. Od Marka se ještě dozví, že existuje člověk, který přivedl Strigoje zpátky k životu. Ten člověk byl Robert Dashkov, bratr Viktora. Ovšem ten odmítá říct, kde jeho bratr je. Rose se na tohle ale upne i přesto, že je Dimitrij mrtvý.
Doma ve Státech všechno Lisse řekne, Alberta jí řekne, že se může vrátit a dokončit studia a zlom nastává ve chvíli, kdy Rose přijde pošta. Stříbrnej kolík. Se vzkazem od Dimitrije, že se uvidí už brzy.
Od své matky se také dozví, že Abe je vlastně její otec. A Rose už spřádá plány, co udělá, až vyleze ze školy...

Čekala jsem dost, ale tohle to předčilo. V úterý se vrhnu na Spirit Bound, to jsem zvědavá, co zase Dimitrij provede...

Data vydání

Rozhodla jsem se dát dohromady pár dat vydání některých pokračování knižních sérií - jak anglických, tak českých překladů.

Škola noci
3. díl se momentálně prodává, 4. s názvem Nezkrotná vyjde nejspíš ještě letos. Našla jsem předpokládané naskladnění v půlce srpna. V originále už osmý díl s názvem Awakened vyjde v průběhu ledna 2011. Na stránce Goodreads jsou dokonce data vydání k devátému a desátému dílu, ovšem jsou beze jména. Data vydání jsou 5. května 2011 a 6. října 2011.
Vampýrská akademie
První a druhý díl jsou venku, třetí - Stínem políbená - bude k dostání během příštího týdne. Ze všech tří dílů, které jsem doposud četla, mi přišel tenhle jako nejlepší. Nicméně jak jsem tak našla, čtvrtý díl - Krvavý slib - vyjde na konci srpna. Poslední díl série (Last Sacrifice) v originále vyjde pravděpodobně 7. prosince. Sakra, to je ještě dlouhá doba.
Druhý díl v sérii Hush, Hush vyjde v originále 19. října pod názvem Crescendo.
Též druhý díl v sérii The Wolfes of Mercy Falls [první bylo (skvělé) Mrazení] vyjde už 20. července! Bude se jmenovat Linger. Následovat bude ještě díl Forever, který má předběžné datum vydání červenec 2011.
Čtvrtý díl v sérii The Immortals, která mě teďka naplno pohltila, vyjde už 22. června pod názvem Dark Flame. To by mě stejně zajímalo, jak to s tou Ever dopadne...
Hostitel bude mít pokračování! Jestli na to taky koukáte jako puci (stejně jako já :D), tak tedy vítejte v klubu. The Soul (The Host #2) vyjde v průběhu roku 2012, třetí s názvem The Seeker v tomtéž roce. Moc bych na ta data nespoléhala. Ale vypadá to, že aspoň máme šanci, že dříve Stephenie dopíše Midnight Sun, ne? :)
Poslední díl (z mojí milované tetralogie) The Mortal Instruments vyleze na světlo 31. března 2011 pod názvem City of Fallen Angels. Od stejné autorky ještě dříve ( 31.8. 2010) vyjde Clockwork Angel ze série The Infernal Devices. Druhý díl má předběžné datum vydání září 2011, třetí pak září 2012. Jo, a City of Ashes v českém překladu vychází na konci června!
Nevím, jestli jste už četli Hunger Games (já se na ně chystám), ale vím, že druhý díl anglicky již vyšel pod názvem Catching Fire, třetí s názvem Mockingjay vyjde 24. srpna 2010. Český překlad druhého dílu vyjde v říjnu 2010 pod názvem Vražedná pomsta.

Zdroje: Goodreads, Dobré knihy, Eruditus, Wikipedia, Amazon a české stránky Hunger Games.

Hush, Hush - audiobook

Gilbert Adair - Zavřená kniha

Oficiální anotace:
Úspěšný a známý spisovatel Paul Ryder se po autonehodě, která jej zohaví a připraví o zrak, uzavře před světem v odloučeném domě v Cotwoldsu, kde žije bez novin, televize, bez styku s okolím, jen s pomocí hospodyně. Touha napsat novou knihu, autobiografii, jej posléze dovede k tomu, že pomocí inzerátu hledá pomocníka, kterému by mohl diktovat. Vybere si mladého muže, který se zdá pro tento úkol ideální a postupně se stává spisovatelovým přítelem. Jakmile si ho získá, začne se odehrávat úplně jiná hra, ve které pomocník získá dominantní postavení a začne usilovat o Ryderův život. Jak se ukáže, plánoval tuto pomstu celá léta.

Těch pár stránek jsem zhltla asi během pěti dnů.
Když Paul při autonehodě na Srí Lance přijde o oči, po návratu domů se spoléhá na svého přítele Charlese. Jenže když zemře, podá si Paul inzerát. John se chytne a tak spolu začínají pracovat na nové knize.
Pracují spolu necelé dva měsíce a postupně se Paulovi něco nezdá. John mu říká informace ze světa, protože Paul nemá ani televizi, ani rádio, jediná osoba, která má jakž takž novinky z venku je hospodyně.
Jenže když se pak provalí, jak to s Johnem vlastně je, že ty informace, které mu říkal, nebyly zas tak moc pravdivé, docvakne to Paulovi. John není John (pravé jméno vlastně ani není řečeno) a nakonec Paulovi řekne, o co mu jde. Kdysi dávno mu totiž Paul prováděl takové ohavnosti, o kterých psát nebudu.
Protože má Paul klaustrofobii, nastraží vraždu John tak, aby to vypadalo jako náhoda. Když ho pak jako najde, zavolá policii a vylíčí jim velmi dobrý příběh. Policie vypadá, že věří, že to byla náhoda, jenže pak jeden z nich najde deník Paula.. a tím kniha končí.

Paul mi teda vůbec nesednul. Samozřejmě, že beru v potaz jeho postižení, ale stejně se choval pěkně mrzutě. Na druhou stranu John se choval jako naprostej řitní horolezec. Jako jedinou kladnou postavu bych shledala asi paní hospodyni.

Stephenie Meyer - Druhý krátký život Bree Tannerové

Anotace:
Fanoušci Twilight ságy se zamilují do strhujícího příběhu Bree Tanner, upírského novorozence, který se vám představí již v červenci letošního roku v kinech ve filmu Zatmění. V knize ukáže svou nejtemnější stránku života, kterou žijí upíři a o níž dosud nikdo ani netušil. Upírská armáda novorozenců se připravuje na setkáni s Bellou Swanovou a Cullenovými. Při četbě prožijete neodolatelnou kombinaci nebezpečí, tajemství, romantiky...

Kniha vyšla včera, od zítřka se kniha objeví i na internetových stránkách breetanner.com.
Originál si můžete stáhnout odtud.
Co se týče českého překladu, ten by měl vyjít na začátku července.

Tanya Huff - Stopy krve

Vicki Nelsonová se pouští do dalšího vyšetřování. Tentokrát poté, co jí případ dohodí sám Henry. Jestli si ale Vicki myslela, že půjde o něco normálního, šeredně se spletla...
Jde o smečku vlkodlaků, kteří žijí na odlehlé farmě. V poslední době záhadný střelec dva z jejich rodiny zastřelil.
Vicki tedy musí zapojit svoje smysly a kontakty z dřívějška. Její oční nemoc se postupně ale zhoršuje, takže začíná mít docela problémy.
Podezřívá hned několik osob; policejního parťáka jednoho z dlaků, Barryho, dále souseda Carla (k němu se později připojí jeho synovec Mark) a také rodinného lékaře. Jak se ukáže, ani Barry, ani doktor to nebyli; když se Vicki ocitne při průzkumu terénu na zahradě Carla a trošku pokecají, nemyslí si ani, že by byl on schopen něčeho takového. Zato jeho synovec..
Když v noci Henry jde prozkoumat stopy, je postřelen Markem. Uzdraví se a Vicki začne pátrat ještě víc. A Markovi je jasné, že je zle.
Na scéně se navíc objeví Mike Celluci, bývalý parťák (ale taky milenec; Vicki to ovšem táhne na obě strany = Mike i Henry) Vicki, který si myslí, že Henry je zapletený do organizovaného zločinu. Vicki mu to ovšem vymluví. Mike se navíc objeví ve chvíli, kdy je postřelen další dlak - a tím se to všechno dozví.
Když jede Vicki do města s pár dlaky, uvidí je tam Mark a rozhodne se, že s tím něco provede. Poškodí tak brzdy a na cestě zpátky Vicki havaruje. Nic vážného se nestane a Vicki je tím přesvědčená, že je na správné stopě.
Mark se mezitím rozhodne, že naláká jednoho z dlaků do pasti. Pak ho zabije a stáhne z něj kůži, kterou prodá.
Vypraví se proto do města, kde se poptá jedný paní na lidi z města, co umí dobře střílet. Spolu pak procházejí spousty záznamů, až si nakonec proklepne i Carla. Zjistí, že umí moc dobře střílet.
Mezitím, když se zjistí, že Petr (ten dlak, který byl nalákán) zmizel, vypraví se za ním jeho sestra. Následuje ji Henry, Celluci s ostatními jedou autem.
Když přijedou, najdou Petra skoro mrtvého. Všichni se tam nakupí, trošku si vymění slova, Mark mává pistolí. Poté se na scéně objeví Carl, Celluci se mu snaží vymluvit zabíjení (Carl je totiž nábožný, Mark na to sází) a nakonec všechno končí tak že se nakonec Carl postaví proti Markovi (když zjistí, že chce jenom profitovat). Henry zasáhne, Mark se dostane do vlastní pasti a Carl si sám vystřelí mozek z hlavy. Žádný další dlak nezemře a knihu uzavírá dialog Henryho a Celluciho.
Škoda jen, že není víc rozvedený :D

What I'm gonna read - June

Hahá, I made it :D
Stále ještě dočítám Prince ničeho, ale už se to blíží do zdárného konce, jsem za půlkou.
Překvapuje mě, že poté, jakou rychlostí jsem přečetla Frostbite a Shadow Kiss se mi teď do Blood Promise od Richelle Mead moc nechce.
Naopak celý víkend jsem odolávala pokušení znovu se začíst do City of Bones. Moc dlouho to ale už asi nevydržím.
Budu se stylově vzdělávat, protože se mi na polici práší na Dějiny Anglie :D
Stopy krve od Tanyi Huff si vychutnávám, hlavní postava Vicki totiž hýří neuvěřitelným sarkasmem :D
Plavbu Jitřního poutníka (Letopisy Narnie #3) bych si mohla dát..

No ale protože je poslední měsíc školy, bude to podle toho taky vypadat :/

PS: Protože 1.7. má premiéru Eclipse, nejspíš si přečtu i knižní předlohu.. znovu.

Kam jste to vlezli?

Vítejte na blogu jedné knihomolky, která ráda hltá stránky anglických knih a která moc nemá mozek na to, aby psala klasické recenze. Ačkoli se snaží.
Anotace si sama překládá ze stránky Goodreads, na které je závislá a visí na ní prakticky denně. Čtením příspěvků riskujete odhalení zápletek a závěrů děl. Varovala vás.
Když se ozvete, možná vám dá i číslo ICQ nebo kde že to píše kecy na Facebooku.
Na články si nárokuje autorská práva a po těch, kteří to nerespektují, jde jako pes!
Činnost blogu (po)zastavena v únoru 2011.

Search